Macbook - PŘEHŘÍVÁNÍ

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Pytkin
Moderátor

Re: Macbook - PŘEHŘÍVÁNÍ

Příspěvek od Pytkin »

daj konkretny typ ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

cpu ide na 55% , 80 stupnov 3500 rpm ..

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Tak to je docela podobné...Používáš tenhle macbook i na hudbu?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

moc ne .. len dake midi veci .. midi routing medzi syntakmi a podobne ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

skusal som teraz este zapnut nvidiu .. ziadna zmena .. cize asi to cele dekoduje CPU a nevyuziva sa grafika pri tom ..

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Musím říct, že se mi maximalně zamlouvá představa tenhle macbook + externí monitor. Jenže ačkoliv jsem dokoupil RAM a můžu teď logic používat v 64Bitech, tak si nejsem jistý, jestli to bude bez problému zvládat...Myslím vstéčka, efekty atd... nevím jestli ho radši neprodat a neinvestovat do toho PC zase zpátky :/ ufff...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

No zasadna je otazka , ci chces pouzivat Logic , alebo na PC nieco ine ..

humusgen

Příspěvek od humusgen »

Sice mam PC, ale mel jsem stejny problem.Pri prehravani HD videa na youtube byla zatez 4 core CPU 60-80% . Mam firefox 17. Odinstaloval jsem adobe flashplayer 11.x.x a nainstaloval starsi verzi 10.Hned to kleslo na 20-30% zateze cpu. Vim ,krok zpet,ale to mi nevadi.Videa jedou a nezere to tolik vykonu.

Mitch

Příspěvek od Mitch »

NO používal jsem CUBASE 6, ale musím říct, že je mi nějakým způsobem Logic bližší...jenže 40-50 tisíc na I7 macpro nemám...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mitch : ak mas uz logic kupeny , tak to vyskusaj .. nabuchaj tam daky bezny set pluginov , co chces pouzivat a skus kolko to zozerie CPU a ako sa to bude chovat ..

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Zítra to vyzkouším, jak se to bude chovat...a uvidím co a jak

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

to prehrivani ma za vinu plugin flashe. Zkus to prehrat jako html 5. Nastavis v youtube
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Vyzkousim to, ale ono se to takhle zacne zahrivat i kdyz pustim nejake HD video z pocitace...

Mitch

Příspěvek od Mitch »

To je prostě pecka (ironie), vážně mě jebne...

Včera jsem měl opět puštěnej logic...malý projekt, nic velkého? (viz video). Když v tom mě napadlo, že bych u jednoho nástroje vyměnil ikonu....Super...Když jsem si tak po těch ikonách přejížděl, tak najednou slyším jak se opět nakopává ventilátor mého "supertíchého macbooku"... říkam si: "co to má být?" Otevřu dashboard a iStat a teplota je 86 C a 3700 otáčky ventilátoru...WOW. Řekněte mi, je tohle normální? To je vážně tak náročná činnost, že to ta i5 nezvládne bez nakopnutí chlazení a té teploty?Kdybych renderoval HD video tak ok, ale tohle? Navíc další věc... jak už jsem řešil v jednom threadu logic/logic-hlaska-system-overload-t18560.html ohledně hlášky "overload" v logicu...Dnes jsem si na jedné stopě naložil massive (tentýž projekt, takže cca 5-6stop) a najednou koukám jak mi "díky" němu začíná narůstat CPU performance...tak tedy přestanu hrát a koukám, že teplota je opět 80C a otáčky ventilátoru asi okolo 3000, ovšem záhada pro mě nakonec... když takto hraju a mám současně aktivovaný istat, tak vše se dál chová tak jak popisuju( tzn, CPU perf. v logicu teplota a ventilátor) ovšem istat ukazuje konstantní vytížení procesoru jen mezi 12-18 % !!! Mám vážně sto chutí to hodit z okna... JInak jsem si mac opravdu zamiloval a určitě bych neměnil, ale tohle ? Za ty peníze? No nevím...docela zklamání...
Po kompletní přeinstalaci systému, ML 10.8.2, posl. aktualizace Logicu...

Poraďte, jak to mám řešit? Tohle přece nemůže být normální, ten ntb to musí bezproblémově zvládat! Někdy mi ta teplota vyskočí i při rychlém prouzdání třeba fotek v prohlížeči. To zvládá lepe i můj telefon :(

[vimeo]http://www.mixcloud.com/58752247[/vimeo]

Odpovědět