Macbook - PŘEHŘÍVÁNÍ

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Mitch

Macbook - PŘEHŘÍVÁNÍ

Příspěvek od Mitch »

Objevil jsem "úžasnou" věc. Koupil jsem si asi před třemi měsíci Macbook pro (2011) 13" 2.4 Ghz Intel Core i5, 16GB RAM, Os X 10.7.5 Občas se mi zdálo, že je zadní šasí docela horké i ve chvílích, kdy na něm nic náročného nedělám, a tak jsem si stáhl iStat a zjistil jsem, že pokud pustím jen obyčejné 1080p HD video na youtube (žádná jiná aplikace neběží) tak se teplota dokáže vyšplhat až na 86 stupňů C a větrák jede na 4025rpm... Je to normální? Četl jsem všemožná vlákna o tomto jevu a zdá se, že opravdu nejsem jediný...Macbook jsem si kupoval s tím, že tedy investuji více peněz, ale dostanu opravdu vyladěný přístroj na kterém budu moci konečně tvořit a ne se jen vztekat, ale tohle? Takhle nefičelo ani moje staré Msi... :( Nemáte někdo podobné zkušenosti, případně rady? Vážně jsem si macbooka zamiloval, zejména Logic, ale srovnám-li cenu a výsledky, tak pomalu uvažuji, že si spíše za tu cenu nechám postavit výkonnější stolní PC.... :/ a vrátím se k oknům...

Ještě abych nezapomněl... doporučili by jste mi upgradeovat na Mountain Liona? Četl jsem několik threadů, že je systém lepší, rychlejší, vyladěnější...ovšem zrovna tak naprostý opak...

DÍKY

Pytkin
Moderátor

Re: Macbook - PŘEHŘÍVÁNÍ

Příspěvek od Pytkin »

a ktoru grafiku mas zapnutu ?

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Teď přesně nevím, co tím myslíš?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ved mas tam intel grafiku a nvidia , ne ? keru mas zapnutu ? nvidia viacej kuri ..

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Kde to zjistím? Popravdě nemám tušení..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ABOUT THIS MAC -> MORE INFO

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Intel HD Graphics 3000

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no tak to je to , co by sa malo prehrievat menej .. i ked neviem ci je podpora v chipsete a ci to neprehrava CPU .. potom pri 1080p ma co robit .. a globalne ma apple trochu problem s flashom , a zatazuje to CPU viac, nez je zdrave .. napriklad mam otvorene ezone a kvoli flash reklamam mam cpu miesto 40 stupnov na 60 .. ventilator sa ale drzi stale na 2000 ..

Mitch

Příspěvek od Mitch »

No pro mě je to dost velké zklamání, to jsou přesně ty věci, o kterých člověk při nákupu neví... :/ A co se týká toho Mountain Lionu? Má smysl upgradeovat?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som upgradol ... zasadnu zmenu v rychlosti necitim ..

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Přičemž když renderuju HD video v premieru, tak větrák běží na plné otáčky a teplota se drží okolo těch lehce přes 90 stupňů... Je to prostě zvláštní, že při pouhém přehrávání videa, to šplhá skoro na podobnou úroveň...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ale ved to je ta ista cinnost .. aj mne , ked zapnem externy monitor (nvidia) a dam si vo finalcute na tajmlajnu video z fotaku (H264) , tak CPU ide na 80 stupnov a vetrak ide na plny kotol ..

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Na jakém modelu macbooku?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

skusam to teraz .. bez externeho monitoru .. prehravam H264 video na timeline .. cca 30% zatazeny CPU .. 75 stupnov , 2000 rpm ... pekne drzi .. Mam 2.4G i5 .. 15inch Mid 2010 ..

Mitch

Příspěvek od Mitch »

No tak to je docela pohoda... A co když zkusíš třeba nějaké to video na youtube? Docela by mě zajímalo, jak to bude vypadat...

Odpovědět