Mountain Lion

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 29 srp 2012 10:26

Tak jsem se odhlásil, snad už to dá pokoj. Mám ještě jednu záhadu - sem tam z ničeho nic (když něco píšu) se mi otevře iTunes a začne tam něco hrát - je to velmi nevítané. Čím to může být způsobené ? Je tam nějaká klávesová zkratka, kterou při psaní můžu nechtěně aktivovat ? Chtěl by tohle nějak zrušit, ale zatím jsem nezjistil čím to může být způsobené

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 29 srp 2012 11:51

to sa mi nikdy nestalo .. ale kukni klavesove skratky v system preferences->keyboard .. ci tam daco nemas zapate ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 29 srp 2012 12:03

Nemám tam zapnutého nic, děje se mi to tak 2-3x denně ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12782
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mountain Lion

Příspěvek od dendy » 30 srp 2012 08:44

ivo nepouziva nahodo v tom momente niekto v tvojej blizskosti ten apple remote control ?? toto myslim :

Obrázek

ak ano.. chod do System preferences > Security & Privacy > Privacy (nezabudni odskrtnut ikonu zamku vlavo dole), potom na "Advanced" a tam zapni "Disable remote control infraded controller"

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 30 srp 2012 09:01

To určitě ne, nic takového tady nemáme. To je spíš nějaká zkratka na spuštění iTunes někde v oblasti těch F1-F12. (Pytkin to tady jednou zminoval že tam je ta zkratka). Něco píšu a najednou se spustí iTunes a začne něco hrát ... Ale v preferences - klávesové zkratky - applications nemám nic ... ale fakt se to děje několikrát denně

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Mountain Lion

Příspěvek od tomy45 » 30 srp 2012 09:07

- vypni si iTunes Widget,
- ak mas zaskrtnute "open iTunes... " ked pripojis nieco "i", odskrtni,
- zrus alebo si riadne nastav wifi sync s iTunes.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 30 srp 2012 09:53

Dík, ale kde se to nastavuje (iTunes widget, připojení něčeho s "i" a wifi sync s itunes ) ?

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Mountain Lion

Příspěvek od tomy45 » 30 srp 2012 10:11

iTunes widget * /Library/Widgets/iTunes.wdgt/

pripojenie "i" :
Obrázek

wifi sync:
Obrázek

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Mountain Lion

Příspěvek od elektrabel » 22 črc 2013 13:32

Pořídil jsem nový počítač a s ním přešel i na nový OS, 10.8.4. A tím jsem asi ukončil svoji hudební produkci. Že je vůbec něco takového možné by mě ve snu nenapadlo. :(
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?p=5422850
https://discussions.apple.com/thread/51 ... 0&tstart=0
https://discussions.apple.com/message/22506414#22506414
http://www.gearslutz.com/board/masterin ... 6-8-a.html

K mojí smůle používám yamahu n12 a ti kucí šikmoocí už dvakrát upravovali ovladače, pro 10.7 a pak pro 10.8, ale ani jednou neopravili tenhle problém. n12 má 16 OUT, ze všech to hraje korektně, jen z Main Out (nejméně důležitý výstup, žeano) se to nepochopitelně přepne na ten Apple "vyladěný" zvuk, kdy se zvedne celková hlasitost a výšky. Snažil jsem se to nahrát, snad je to z té muziky v pozadí poznat: https://dl.dropboxusercontent.com/u/140 ... .4_n12.mp4

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Mountain Lion

Příspěvek od hombrefeo » 22 črc 2013 14:05

nic ti nebrani udelat downgrade na 10.6.8

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Mountain Lion

Příspěvek od elektrabel » 22 črc 2013 14:25

Brání, HW. Na nové počítače 10.6 už nejde instalovat.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12782
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mountain Lion

Příspěvek od dendy » 23 črc 2013 08:19

WTF ! to je peklo.. toto nemyslis vazne .. si si isty ze si tam nemal nejaky EQ .. alebo ze ti neodislo nieco v tej yamahe ?? nechce sa mi verit ze by to az takto rozdrbali ... to je dost velka katastrofa ...

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Mountain Lion

Příspěvek od elektrabel » 23 črc 2013 10:47

Mám tu pořád ten starý počítač s 10.6.8 a na něm to funguje normálně. V HW to tedy není. Jestli jsem dobře pochopil ty diskuze, tak Apple od 10.7 změnil nějak převod audia, aby to na vestavěných repráčcích hrálo "krásně". Zvukovky 3. výrobců, které mají vlastní ovladače, tak tohle většinou obcházejí. V případě té yamahy to vypadá, že main stereo out jde přes ten Apple "převodník", ale všechny ostatní výstupy to obcházejí a fungují jak mají. Takže závada je asi v driverech. Bohužel se mi nepodařilo vygooglovat, že by měl někdo stejný problém s tou n12.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Mountain Lion

Příspěvek od hombrefeo » 23 črc 2013 11:40

a nemuzes ten mainout vyvest treba optikou do nejake jine zvukovky?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 23 črc 2013 11:43

elektrabel píše:Apple od 10.7 změnil nějak převod audia, aby to na vestavěných repráčcích hrálo "krásně".
Ale to by bylo možné jen v případě že člověk používá vestavěnou Apple zvukovou kartu (resp. převodníky). Pokud používá vlastní externí převodníky a zařízení, "změna" zvuku v rámci čistého digitálu a jiného OSX není principiálně možná ..

Odpovědět