Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
STi

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od STi »

Pri plnej zatazi vetraky pocut, ale zneju inak ako na normalnom macbooku, menej rusivo. takzo vyvetlit, to treba pocut
FB | SC | T

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A za normálního provozu celkem ticho ? (office, maily, web, případně sledování flmu ? ) Někde jsem četl že se celkem povedly repráky .., ač tenké že znějí dobře ... Na mém MBP 2008 je ten zvuk celkem dobrý a plný (na rozdíl od pozdějšího MBP 13, který má synek, tam to zní plošeji a metaličtěji). Občas rád koukám na ntb na filmy, tak věřím že to snad nebude horší než ten 2008 :)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 20 zář 2012 18:31, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

no bol tu prave svagor u mna co si kupil retinovy... a musim povedat ze by som za ten moj matny displej nemenil ani nahodou.. je to hnusne leskle, odraza sa v tom vsetko.. obraz sice ostrejsi ale inak zle ... nenavidim za toto apple ze prestali robit matne displeje .. (alebo aspon do tych neretinovych davaju matne ???)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Zvláštní, všude se píše, že ten retina je o 75% méně lesklý než běžný lesklý displej u MBP. Já mám porovnání s lesklým displejem u MBP 13 co má malý a musím říct že se mi na něm fotky, filmy atd líbí mnohem víc. Já ntb nemám na žádnou intenzivní profi práci (grafika nebo IT). Ven s tím nechodím :)

Prošel jsem si fora a feedbacky a většina uživatelů se shoduje že je to střední cesta mezi glossy a anti-glare, the best of both :) Věci na tom synkově lesklém vypadají opravdu lépe než na mém matném ... a až tak se to neleskne ... no ale pujdu se na to všechno nejdřív pěkně podívat ...

STi

Příspěvek od STi »

Za normalneho provozu je ovela tichsi ako moj stary 2009 model. Repraciky hraju urcite o triedu lepsie ako 2009 aj ked ja moc fanusik laptopovych reprakov niesom :) Rovnako ked porovnam odlesk starsieho modelu s retinou, je to znacny rozdiel, neviem sice povedat ci to je 75% ale rozdiel vidno na prvy pohlad.
Matne displeje niesu dobre chranene a mozno by nechranena matna retina nemusela vydrzat tlak handricky pri cisteni :) a podla mna obraz a farby na matnej retine by urcite neboli take uchvatne ake su teraz
FB | SC | T

dendy

Příspěvek od dendy »

pre mna je to dost zle .. a teraz nehovorim o tom ist von s notebookom - to je samozrejme s leskym displejom holy nezmysel.. ale ja som si ich polozil doma na stol vedla seba a proste ten lesky to je hrozne ...

ale to si clovek uvedomi az ked nejaku dobu pracuje na matnom, aka je to parada pre oci hlavne za jasnejsich dni pri normalnom svetle ... hovorim ja som tiez roky kupoval ako blazon leskle a nicil som si oci .. grafik nie som, programator ... na obrazky a filmy je mozno leskly display lepsi (nie mozno ale urcite) ale na intenzivne citanie / pisanie je to zle ..

ta retina neni nijak zasadne lepsia od obycajneho leskleho, tych 75% je podla mojho subjektivneho dojmu marketingovy blabol ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To máš asi pravdu, porovnám si to face to face v obchodě ... je ale pravda že já to mám z 80% na lehkou administraci, office, emaily, web, zábavu (filmy, fotky, videa), hudbu a jen tak z 10-20% na intenzivní psaní a čtení (psaní textů ve wordu, uprava stránek, texty atd). Na profi práci mám studiový počítač + lenovo notebook věnovaný pouze audiu.

dendy

Příspěvek od dendy »

pozri .. chod do obchodu.. opozeraj si to.. porovnaj.. a podla toho sa rozhodni.. kolko ludi tolko chuti ..

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Ivo píše:To máš asi pravdu, porovnám si to face to face v obchodě ... je ale pravda že já to mám z 80% na lehkou administraci, office, emaily, web, zábavu (filmy, fotky, videa), hudbu a jen tak z 10-20% na intenzivní psaní a čtení (psaní textů ve wordu, uprava stránek, texty atd). Na profi práci mám studiový počítač + lenovo notebook věnovaný pouze audiu.
Tak proc si nekoupis 13" Air? Ma ho manzelka a ja jsem z neho stale uchvacen jak je rychlej, tenkej, lehouckej, tichej,baterka vydrzi. Skoda ze ho nepotrebuju.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

13 je maly, 15 je pro me minimum

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak píše: No to zalezi, mne se jednou u otevrenyho macbooku otevirala kudla v kapse, vetsi prasarnu jsem jeste nevidel :) (ale byl to starej bilej, ne MBP).
ten biely som nevidel dnu .. Dnes sme zrovna v praci rozobrali mac mini server a dali sme von disky a nahradili s SSD .. nenormalne nabuchana technologia .. jak toto vsetko natlacia do tak malej krabice .. Fakt to je pastva pre oci ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:
edit: mluvil jsem ted se se svým známým apple servismanem a ten potvrdil že u toho retina modelu je to opravdu málo upgradovatelné, baterka je součástí topcase, takže když skončí záruka a po 2 letech člověk zjistí že mu vydrží 30 min, tak si bude muset koupit celý topcase ... u neretina modelu všechno v pohodě.
tohto by som sa nebal .. zena ma 3oj rocny MBP a baterka ma 80% ..

dendy

Příspěvek od dendy »

to je fakt, ja mam 17" mbpro model 2010... a s displejom na 75% jasu, wifi a pri beznej praci (takze ziadna hra co by vytazovala naplno cpu/grafiku)) 3:45 ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ted mam s sebou v Nemecku jen ipad a uvedomil jsem si ze i on ma leskly displej (asi podstatne vice nez retina) a ze je to uplne v pohode, ani jsem si toho nevsiml, nic se za beznych okolnosti nejak rusive neodrazi a je moc fajn :wink:

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Jasny to jsou ty "pravdy", ktery IT milujou a prenaseji je z generace na generaci..:-) "Na apple nejsou programy", "Na lesklem display se neda nic delat", "Android je svobodny, IOS je silne omezujici", "Apple prodava pouze marketing", "baterie NB se musi 2x nabit a uplne vybit, pak teprve muzete nb pouzivat" - vsichni tyhle HOAX papouskujou vcetne prodejcu i kdyz to jsou samozrejme vsechno kraviny..:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět