OS X 10.6 sa blizi!!!
- Pavel Vantuch
Re: OS X 10.6 sa blizi!!!
No, existují víceméně 3 možnosti, z nichž jedna je kompletní čistá instalace celého macu, takže tu rovnou zavrhnu.
Druhá možnost je naklonovat stávající disk na externí pomocí Carbon Copy Cloner, udělat čistou instalaci systému a pomocí Migration Assistantu do toho nasypat z toho CCC klonu uživatelská nastavení a aplikace.
Třetí možnost je zadat v instalaci upgrade. Tohle jsem dělal při přechodu z 10.4 na 10.5 a nezaznamenal jsem problém.
Druhá možnost je naklonovat stávající disk na externí pomocí Carbon Copy Cloner, udělat čistou instalaci systému a pomocí Migration Assistantu do toho nasypat z toho CCC klonu uživatelská nastavení a aplikace.
Třetí možnost je zadat v instalaci upgrade. Tohle jsem dělal při přechodu z 10.4 na 10.5 a nezaznamenal jsem problém.
Diky, to jsem presne potreboval vedet - proste na W$ upgrade znamenal pokazde cestu do pekel, alias doufal jsem, ze unixove jadro se s tim pres xcopy vyporada efektneji a lepe. V tom pripade je treti moznost moji cestou, protoze nemam extra 320GB disk, ktery bych mohl pouzit jako zalohu + hlavne by to trvalo silene dlouho.
- Pavel Vantuch
Ja taky - a za 10 USD, kdo ma comp kratsi dobu nez 3 mesice, tak ma upgrade za 10 USD, viz http://www.dtpobchod.cz/mac-os-x-snow-l ... _w814.html

- Pavel Vantuch
Já mám book od prosince, takže jsem vzal tu verzi za 640Kč bez DPH 

- Pavel Vantuch
- Pavel Vantuch
Info k instalaci. Udělal jsem si pro sichr zálohu pomocí Carbon Copy Cloner, ale ve finále nebyla potřeba.
Instalace automaticky provede upgrade.
Velice příjemné zjištění je, že mám cca o 10GB víc místa na disku
Instalace automaticky provede upgrade.
Velice příjemné zjištění je, že mám cca o 10GB víc místa na disku

Dikec za info, ja jsem zatim jeste nedostal z UK zasilku, tak uvidime 

jo instalace je uplne vpohode bez zalohy... nainstaloval a vse je jak pred tim... mam ho nainstalovany asi tyden a prijde mi ze je to vse odost sviznejsi...
Btw. nevite, jestli se nechysta nejaka re-distribuce Applu.. ze by rovnou prodavali novy macbooky, imacy, apod. rovnou s leopard snow?
to je hezký SL, SnowLeopard. Ale jak to je s ovladačema k našim zvukovkám?
z mýho klubu ještě nic neudělali a starý (10.5.8 ) nejde instalovat
z mýho klubu ještě nic neudělali a starý (10.5.8 ) nejde instalovat
Zalezi na vyrobci, ja jsem OK:
MOTU hardware
Device drivers are now available for Mac OS X v10.6 Snow Leopard for all MOTU FireWire/USB2 audio interfaces, FireWire video interfaces, PCI-424 audio interfaces, and USB MIDI interfaces. For a complete list of the minimum driver versions required for Mac OS X v10.6, read this tech note. Please download the latest installers here.
MOTU hardware
Device drivers are now available for Mac OS X v10.6 Snow Leopard for all MOTU FireWire/USB2 audio interfaces, FireWire video interfaces, PCI-424 audio interfaces, and USB MIDI interfaces. For a complete list of the minimum driver versions required for Mac OS X v10.6, read this tech note. Please download the latest installers here.
- Pavel Vantuch
Co mám informace, tak co nevidět bude aktualizován MacBook white a iMacTOM-Thak píše:Btw. nevite, jestli se nechysta nejaka re-distribuce Applu.. ze by rovnou prodavali novy macbooky, imacy, apod. rovnou s leopard snow?
Tak uz jsem na Snow Leopard a vse facha na 100%, upgrade otazkou park kliku.
ovladače na mý krámy pořád nikde...píšou: v příštích týdnech...ale měsíc, to už je skoro na pováženou.
to jsem si teda vybral družstvo, sakra (fw410). hlavně abych na to nezapoměl, až budu vybírat příště.
to jsem si teda vybral družstvo, sakra (fw410). hlavně abych na to nezapoměl, až budu vybírat příště.