OS X 10.6 sa blizi!!!

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Poshook

OS X 10.6 sa blizi!!!

Příspěvek od Poshook »

http://www.apple.com/macosx/technology/
Obrázek

Zda sa, ze z pohladu vykonu to bude bomba. Bude mozne vyuzit dokonca aj GPU pocitaca na negraficke vypocty!

http://www.apple.com/macosx/technology/#grandcentral

uz len cakat na Logic 9, ktory ma byt na 10.6 optimalizovany. vraj bude plny analog modelingu a s uplne novym audioedit rozranim :shock:

Oxyygen
Profesionál

Re: OS X 10.6 sa blizi!!!

Příspěvek od Oxyygen »

Logic ja fakt zeru, hlavne syntaky jsou tam nekonecny.:-) Jestli tam pribudou dalsi tak se zblaznim radosti..:) Bohuzel jsem zadny info nenasel.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Oxyygen píše:Logic ja fakt zeru, hlavne syntaky jsou tam nekonecny.:-) Jestli tam pribudou dalsi tak se zblaznim radosti..:) Bohuzel jsem zadny info nenasel.
ja som ani tak nemyslel syntaky ako efekty (EQ, COMP a pod.)

velvet

Příspěvek od velvet »

začínám být těch analog-modelingů přesycen :D

Ale na novej Logic se těším, vadí mi ze všech DAW co jsem kdy používal nejmíň - no, asi ho mám dokonce v oblibě :lol:

Jen mne asi čeká nějaká obměna Audio rozhraní, protože můj stávající systém už na Snow Leopardu asi nebude fachat :roll:
Chjo, dalo mi takovou práci si vymyslet a rozkreslit současnej setup... Jediný, co by mi to dokázalo jakž-takž nahradit (z pohledu ergonomie a easy-patchování) by byl SSL Matrix a asi k tomu SSL Alpha Link I/O, nebo nějaké multi I/O (min. 16/16)
Bratru půl mega
no fuj :(

Poshook

Příspěvek od Poshook »

velvet píše:začínám být těch analog-modelingů přesycen :D

Ale na novej Logic se těším, vadí mi ze všech DAW co jsem kdy používal nejmíň - no, asi ho mám dokonce v oblibě :lol:

Jen mne asi čeká nějaká obměna Audio rozhraní, protože můj stávající systém už na Snow Leopardu asi nebude fachat :roll:
Chjo, dalo mi takovou práci si vymyslet a rozkreslit současnej setup... Jediný, co by mi to dokázalo jakž-takž nahradit (z pohledu ergonomie a easy-patchování) by byl SSL Matrix a asi k tomu SSL Alpha Link I/O, nebo nějaké multi I/O (min. 16/16)
Bratru půl mega
no fuj :(
no, ked odpocitam nestabilne veci (IKM T-Racks Deluxe) a dongle veci (uad,poco, waves, abbey, URS atd.), tak toho naozaj kvalitneho modelingu moc k mani neni a kedze do hry vstupuje Record so svojou SSL konzolou, nemuselo by byt naskodu volaco strcit aj do noveho Logicu - nejaky ten channel strip, compressor, EQ a novy Guitar / Bass Amp...

velvet

Příspěvek od velvet »

co je "Record se svojí SSL konzolí" ? , dík
jinak v Logicu se mi moc líbí ty nový algoritmy v compresoru - pamatuju si, jak jsem cosi míchal a vokál jsem komprimoval hardwarem Red3 a ekvalizoval nějakým avalonem, no a pak jsem z lenosti a zvědavosti zkusil místo hardwarového Red3 ten Class A (tuším že to je ta simulace právě Red 3) v Logic compresoru a bylo to víc než OK!

velvet

Příspěvek od velvet »

a jo, teď mi to došlo, asi jsi měl na mysli toho nástupce Rýznu od Propellerheads...

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Ano a tímto dáváme definitivně sbohem PowerPC :|

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Poshook píše:
uz len cakat na Logic 9, ktory ma byt na 10.6 optimalizovany. vraj bude plny analog modelingu a s uplne novym audioedit rozranim :shock:

no jestli to udelaji ten audioedit aspon trosku realtime tak uz to bude zajimavy... tohle jak tam je tet je fakt desny ... vsechno se musi precessovat

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ja by som si este pockal tak pol roka - rok kym to riadne daju dokopy. Voci novinkam ostavam skepticky, nie preto, ze nic nove neprinesu, ale preto ze doladit to zaberie kopec casu. Kedze som "multiplatformista" :-) KDE4... priklad c. 1, hoci to je len prostredie. Uz je ani neviem ktora verzia, myslim ze 4.3 ale niet nad KDE3.5.10. A podobne to je s tymto. Updateol som Leopard na 10.5.7 a vzdy po kazdom update cakam nieco nove, prevratnejsie ale takmer vzdy je to len o nejakych bezpecnostnych zaplatach, ktore len spomalia system a malokedy nieco nove prinesu. U Okien takisto... stare zlate XP. Pomaly ale isto som sa prichytil pri tom ze popri hudbe, ktore je teraz bez pocitacov takmer nemozna, sa zo mna stava maniak na vychytavky systemov, miesto toho aby som si hladel svojho a pracoval - tvoril hudbu. Takze :-) ziadny prevrat to podla mna nebude, len to bude "ine" :)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Caute,

prislo mi mailem, ze snow leopard za 25 liber a v patek ho posilaji. Takze, ma to cenu? Hlavne, jak je to s upgrade OS na macu? Znamena to preinstalovat celej komp jako na widlich? Pevne doufam, ze ne...

No a potom podstatna vec - upgradoval sem si sam pamet a hadr, nebude tam nejakej figl, ktery na to prijde a sekne mi kvuli tomu komp?

A na zaver - stoji to za 25 liber, nebo fakt radeji pockat - kolik ale stoji OS od maca pozdeji?

Dikec za RE

EDIT:
BTW jak ho sakra objednat? Prisel mi link z UK, ale kdyz chci objednat, tak nelze vybrat zemi jako Cechy....

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

pro novy system si muzes od patku zajit ke svemu distributorovi.

ani vetsi pamet a hadr nema na nic vliv, klidne muzes vymenit i procesor, tedy intel za intel.

25 liber je dobra cena, levnejsi uz nebude...

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Dikec, bude cena i u distributora stejna? Vzhledem k tomu, ze mam stejne EU verzi, tak je sumak kde OS koupim. Ovsem co me zajima nejvic je jak vypada instalace, resp. prijdu o vsechny data, nebo se provede pouze upgrade?

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Položil jsem dotaz k tomuto upgradu, abych v tom měl opravdu jasno. Co se dostupnosti týká, mám informaci o tom, že 2 týdny dodání není pravda, údajně mají mít upgrade k dispozici v pondělí.

http://www.dtpobchod.cz/mac-os-x-10-6-s ... 26374.html

Dotaz:
Dobry den, chtel bych se zeptat, zda mohu objednat tento upgrade, kdyz jsem u Vas kupoval Macbook s OS X 10.5 koncem lonskeho roku. Popr. zda je treba vyplnovat nejaky formular, trochu v tom nemam jasno.

Odpoved:
Dobry den, verze 10.6. se prodava vzdy jako ugrade z verze 10.5. Tim, ze jste koupil pocitac jiz s timto systemem, mate narok na nakup tohoto upgradu automaticky - nemusite tedy vyplnovat zadne formulare.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Pavle, diky za objasneni, jak je to ale s tim upgrade? Jedna se o novy system, alias jako na windows je nutna reinstalace celho pocitace? Nebo je to na macu udelane nejak lepe a fikaneji?

Odpovědět