OS X Yosemite

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Prvotsky »

bude to zalezitost usb driveru

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22103
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Pytkin »

jasne to je mozne .. ale USB driver od RME vyzeral celkom OK .. samozrejme s novym OS vzdy moze trvat istu dobu, kym sa vychytaju muchy ..

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Prvotsky »

nevím přesně - ale vím že když semzkošel přepnutý na interní zvukovku MBP - tak to neskočilo ani jednou.. uvidime

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Ivo »

Firma Sibelius/Avid si ještě nevšimla že je nový OSX. Sibelius nelze na Yosemite nainstalovat ... resp. lze ale nejde spustit ("Sibelius wants to make changes" - a tím to končí). Už to s Avid řeší Disk jako zástupce SIbelia (kontaktoval jsem je). Avid to uznal a "jako omluvu" mi poslali kód na 30denní linenci Sibelius 7.5. Ale je to stejné , chci dát "activate" a zase "Sibelius wants to make changes" a konec ... tak prý to budou dál řešit ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13700
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od dendy »

zacinam si mysliet ze toto je ale viac vina apple.. seru na s5 tnu kompatibilitu.. mne pri prechode na yosemite prestal fungovat soft v ktorom programujem len preto ze dropli podporu verzie JAVY v ktorej bol spraveny.. dost ma apple sere, ide to s nimi od 10 k 5 na vsetkych frontoch

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Prvotsky »

dále pátrám vylučovací metodou a vypadá to, že to není chyba rme driveru , ale driveru k 3T lacie hd disku 7200 rpm , který mám připojen přez usb 3 - nebo diskem samotným.. a nebo jeho konfliktem k usb driveru zvukovky - i když jsou každý na svém portu... :roll:

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

OS X Yosemite

Příspěvek od Prvotsky »

Vypada to ze to bylo diskem - vyndal sem obsah - zformatoval - dal zpet a momentalne facha bez prasknuti. Uvidime jeste co se stane az ho pridam na 3.0 usb hub spolecne s maschine controlerem.. Jinou sanci zatime nemam - nez pozdeji koupim thunderbolt dock..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2675
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od demsky »

https://www.youtube.com/user/matodemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22103
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Pytkin »

ani som nezachytil , ze bolo wwdc .. dik za upozornenie

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Ivo »

Nevím jestli to souvisí se Safari a OSX , ale v poslední době sleduju jako by mě někdo sledoval :) Dívám se třeba na foťáky a pak najednou jsou pod články atd. reklamy - stále sháníte foťák ? Nebo se koukám na něco o Austrálii a za chvilku se všude objevují reklamy - nejlepší zájezdy do Austrálie atd. Odkud tohle pramení ? Moc se mi to nelíbí ...

Uživatelský avatar
dog
Příspěvky: 125
Registrován: 24 zář 2013 00:01

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od dog »

...prostě jdou po tobě.... :-)
ale můžeš být klidný...dělá to všem, kdo si to nevypnou...nejsem na to zrovna odborník, ale souvisí to s pamětí prohlížeče, cookies a chytrým nastavení reklamy zadavatelů...kolikrát to v bannerech nabízí přímo nedávno prohlížené konkrétní produkty...my si z toho děláme srandu v tom smyslu, že nám to připomíná i něco na co bychom třeba zapomněli...jako třeba koupit plínky nebo mikrofon... :-) ...taková externí paměť... začnu se děsit až to začne psát: "Tak co novej foťák, dobrý? ..a máte dost karet? Nedávno jste musel promazávat, co? ..a co to roztřesené makro? ...nechtělo by to stativ? " .... :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22103
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Pytkin »

ivo : to robi google .. vyhladavas cez google , a on si pamata ze si hladal fotaky , takze na strankach , kde je google reklama , ti ukazuje fotaky ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13700
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od dendy »

ivo nema to nic spolocne s osx ani zo safari.. vola sa to kontextova reklama :-) najrozsirenejsie je google adwords.. stranky maju v sebe ich kod.. google cez ten kood trackujr na ake stranky chodis, co vyhladavas a podla toho ti cielene zobrazuje reklamu ktora suvisi s tvojimi zaujmami..

mne osobne to nepride zle, skorej naopak.. aspon sa mi nezobrazuje reklama na v lbosti co ma nezaujimaju :-))

ked ta to hneva, prejdi na chrome alebo firefox a do nich si doinstaluj pluginy "AdBlock" a "Ghostery" - to odstavi 90% vsetkej reklamy a trackovacich kodov...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Ivo »

Všiml jsem si že adblock na safari je trošku impotentní ... ve firefox stejná reklama zmizí, na safari zůstává

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2403
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od tomy45 »

adblock a adblock plus... treba kukat nastavenia. funguje rovnako na kazdom browseri.

Odpovědět