OS X Yosemite

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
lavender
Příspěvky: 1170
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od lavender » 18 říj 2014 13:22

a co funkcnost toho ablbton 9?

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3466
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od hombrefeo » 18 říj 2014 13:23

ableton ide

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21951
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Pytkin » 18 říj 2014 13:53

hubert : mne to tiez dako divne ostalo vysiet na hlaske , ze iphone musi zapnut icloud drive aby vedel citat z neho .. a neslo kliknut ani na CONTINUE ani na CANCEL .. tak som to na iphone zapal .. tam to chvilu konvertovalo .. a ked to skoncilo , tak to na OSX stale neslo dat dalej .. dal som ESC a vtedy sa to zrusilo a pokracovalo dalej ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od demsky » 22 říj 2014 09:30

neviem ako to je s tymto najnovsim OSX-om s podivnym nazvom, ale mna uz dlhsiu dobu vytaca to, ze ta neuveritelna ultimate desktop experience alias finder (vsimnite si, ze tato ikona este pochadza zo stareho OS 9) si od nejakej verzie nepameta nastavenia okien.

na beton viem, ze si pametal este OS 9 nastavenia kazdeho okna, teraz sa pripojim na server, alebo otvaram svoje okna a stale sa to resizuje, nahodne sa to usporiadava (ked nie je zapnute zoradenie podla niecoho, tak sa tam nejake foldre ako keby nadraduju a skacu hore asi podla farebnej visacky, ktora ma svoju prioritu importancie).

pri niektorych okienkach sa samo od seba zvacsuje priestor na nazov suboru, takze ked si chcem subory zoradit podla datumu tak musim zvacsovat okno skoro na celu 27" obrazovku, aby som sa tam dostal. myslim, ze to bolo uz aj pri OSX 10.7.x co som mal predtym, tak fakt neviem co tym genialni inzinieri v Apple myslia, zase si mam kupit nejaky plugin aby to islo?

pripada mi to ako rovnaky ofajc, ako napriklad od Adobe Illustrator, za 20 rokov vyvoja tam pridali kvantum hovadin, ale generator EAN kodov ani za boha, sak naco?
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2403
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od tomy45 » 24 říj 2014 07:28

OSX mi stale pamata nastavenia okien atd. Zacinal som s 10.4.x.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Ivo » 26 říj 2014 23:11

Je nějaký problém se Safari a flash, řádně jsem si nainstaloval flash player a pořád to ukazuje toto:

Obrázek

A na ostatních videích je prázdná plocha a nápis flash

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2518
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Stan » 26 říj 2014 23:41

Mas v preferencich safari zapnuty java script?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Ivo » 26 říj 2014 23:47

Ano, je tam v posledním řádku aktivní Flash Player i Java

Edit - tak jsem zjistil že to způsobuje jedna extension ... dal jsem to pryč už je to ok :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21951
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Pytkin » 27 říj 2014 01:40

inak som si v piatok rozbehaval novy iMac .. sformatoval som disk , nahodil Yosemite .. No a rozhodol som sa ze odskusam premigrovanie dat zo stareho iMacu .. Pripojil som ich oba na siet .. Pri starte noveho sa ma pytalo , ci chcem migrovat data .. dal som ano .. na starom zavolal migration utility .. Nnovy ho hned nasiel .. Spytal sa co chcem preniest .. Dal som vsetko (aplikacie , data , nastavenia) .. Asi 1.5 hodiny to kopirovalo (asi 200G dat) .. Potom sa to restartlo .. A nabootoval som presne do takeho isteho prostredia , ako na starom imacu .. Vsetko tam je .. Vsetky data .. Vsetky aplikacie .. Vsetko funguje .. Dokonca som otvorilo Chrome a vsetky posledne otvorene TABy tam boli .. V pici som z toho .. Toto som spravil za 2 hodiny , na windowse som to vzdy robil asi tyzden .. Fakt tlieskam vyvojarom OSX .. Toto im vyslo ..

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1736
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od tony9 » 27 říj 2014 12:38

Chci se zeptat, když chci přejít na Yosemite s Mawericks, tak mně zůstanou všechny aplikace a data z Maw...?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6502
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Kermitak » 27 říj 2014 12:51

Zustanou, ale nemusi pak vsechny fungovat (ale vetsina by mela).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21951
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od Pytkin » 27 říj 2014 13:00

javu bolo treba doinstalovat ..

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1736
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od tony9 » 27 říj 2014 13:20

Díky pánové!

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od TOM-Thak » 28 říj 2014 10:13

Zajimave.. ted se mi stava dost casto po upgradu na Yosemite, ze MOTU zvukovka hazi driver error, ale nezpusobi to nic.. zvukovka normalne bezi, jen ta hlaska se objevuje a dneska to po startu dokonce ukazovalo, ze to hleda bluetooth klavesnici pritom mam zapojenou USB klavesnici :D Pry jsou i trable s NI nastrojema, tak uvazuju o downgrade na Mavericks. Jeste uvidime, kdy prijde nejaky UG.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1736
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od tony9 » 03 lis 2014 17:32

Tak teď jsem nainstaloval Yosemite a zatím to vypadá, že všechno v pohodě jede včetně zvukovky.

Odpovědět