RME HDSPe+Multiface II na Mac Pro 8 core - problem

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 srp 2008 19:48

Poshook píše:
ekeaze píše:a jak vis ze RME PCIe ma mensi latenci jak Firewire ? ... jen mne to zajima...
ma mensiu latenciu aj minimalnu zataz CPU, pretoze je to PCI s DMA
Ne, mensi latenci nema (resp. novej kod do PCI(e) reseni od RME umoznuje srazit latenci na 0,7ms, ale to je zalezitost stara par mesicu a sam jsem tech 1,5, co to umelo driv (a co umi FF) malokdy vyuzil, natoz 0,7. Jen tak fyi.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 srp 2008 20:31

Kermitak píše:
Poshook píše:
ekeaze píše:a jak vis ze RME PCIe ma mensi latenci jak Firewire ? ... jen mne to zajima...
ma mensiu latenciu aj minimalnu zataz CPU, pretoze je to PCI s DMA
Ne, mensi latenci nema (resp. novej kod do PCI(e) reseni od RME umoznuje srazit latenci na 0,7ms, ale to je zalezitost stara par mesicu a sam jsem tech 1,5, co to umelo driv (a co umi FF) malokdy vyuzil, natoz 0,7. Jen tak fyi.
OK, ale ta nizsia zataz CPU je jednoznacna u tychto kariet

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 srp 2008 20:42

No tak zrovna na tvym stroji si toho rozdilu ani nevsimnes ;) A vubec na modernich pocitacich je to spis meritelny nez omezujici.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 srp 2008 20:56

(poshook: takze jsi mel hdspe kvuli pci-e pripojeni, digitalne pres multiface, kvuli i/o? preamp mas zvlast? do budoucna jsem neco takoveho chtel a pocital jsem s RME, ted si nejsem jistej...)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 srp 2008 20:59

Poshook píše:
Kermitak píše:
Poshook píše:
ma mensiu latenciu aj minimalnu zataz CPU, pretoze je to PCI s DMA
Ne, mensi latenci nema (resp. novej kod do PCI(e) reseni od RME umoznuje srazit latenci na 0,7ms, ale to je zalezitost stara par mesicu a sam jsem tech 1,5, co to umelo driv (a co umi FF) malokdy vyuzil, natoz 0,7. Jen tak fyi.
OK, ale ta nizsia zataz CPU je jednoznacna u tychto kariet
navic, nejde i o to, ze by traffic na firewire sbernici u fw-karty mohl delat problemy dsp kartam, ktery bezi pres fw?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 srp 2008 21:32

Brooklyn: to ano, ale kolik stoji dalsi radic - 700? V dnesni dobe fakt neni problem pichnout zvukovku na samostatnou FW sbernici.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 srp 2008 22:54

Kermitak píše:No tak zrovna na tvym stroji si toho rozdilu ani nevsimnes ;) A vubec na modernich pocitacich je to spis meritelny nez omezujici.
na mojej terajsej fw karte bezim obycajne na 256 samplov. ak ma projekt v Live zataz na CPU cca 35% a zvysim latenciu na 512 samplov, CPU load sa scvrkne dost vyrazne cca na 27%, co sa mi zda dost vela. neviem, ci je to programom, alebo kartou alebo obojim, ale toto som chcel riesit kupou HDSPe, pretoze ti, ktori bezia na Live s HDSPe nevidia rozdiel v zatazi CPU pri akomkolvek nastaveni bufferu. poznam typka, ktory bezi dokonca na 32 samplov a ked prepne pri vacsom projekte na vacsi buffer, CPU load sa zmeni minimalne. Ten rozdiel medzi PCIe a FW je dost zasadny. ked mas projekt poloprazdny tak rozdiel moze byt 0% CPU load vs. 1%, ale pri vacsich projektoch sa ten percentualny rozdiel moze prejavit dost viditelne (hlavne u RME PCI/PCIe vs. ostatok)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 srp 2008 23:10

Brooklyn / juanita juarez píše:(poshook: takze jsi mel hdspe kvuli pci-e pripojeni, digitalne pres multiface, kvuli i/o? preamp mas zvlast? do budoucna jsem neco takoveho chtel a pocital jsem s RME, ted si nejsem jistej...)
ja som kupil HDSPe + Multiface II Bundle. je to komplet zabaleny v jednej krabici. preamp mam externy (obycajny joemeek threeQ), ale ja nahravam live len vokal a sem-tam gitaru, takze no problem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 srp 2008 23:45

Poshook píše:v piatok dorazil novy vymeneny kus a robi to to iste.... skocil som s tym do macsystemu (apple reseller) a skusil na ich 4-core Mac Pro, karta je mrtva... posielam spat Thomannovi a definitivne seriem na RME
Nechcem prudit .. Ale ja osobne by som potakejto skusenosti asi zmenil obchod , kde nakupujem ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 srp 2008 23:59

Poshook píše:
Kermitak píše:No tak zrovna na tvym stroji si toho rozdilu ani nevsimnes ;) A vubec na modernich pocitacich je to spis meritelny nez omezujici.
na mojej terajsej fw karte bezim obycajne na 256 samplov. ak ma projekt v Live zataz na CPU cca 35% a zvysim latenciu na 512 samplov, CPU load sa scvrkne dost vyrazne cca na 27%, co sa mi zda dost vela. neviem, ci je to programom, alebo kartou alebo obojim, ale toto som chcel riesit kupou HDSPe, pretoze ti, ktori bezia na Live s HDSPe nevidia rozdiel v zatazi CPU pri akomkolvek nastaveni bufferu. poznam typka, ktory bezi dokonca na 32 samplov a ked prepne pri vacsom projekte na vacsi buffer, CPU load sa zmeni minimalne. Ten rozdiel medzi PCIe a FW je dost zasadny. ked mas projekt poloprazdny tak rozdiel moze byt 0% CPU load vs. 1%, ale pri vacsich projektoch sa ten percentualny rozdiel moze prejavit dost viditelne (hlavne u RME PCI/PCIe vs. ostatok)
Jo, ale to neni dany jen sbernici, ale i dobrejma RME driverama.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 05 srp 2008 00:08

Kermitak píše:
Poshook píše:
Kermitak píše:No tak zrovna na tvym stroji si toho rozdilu ani nevsimnes ;) A vubec na modernich pocitacich je to spis meritelny nez omezujici.
na mojej terajsej fw karte bezim obycajne na 256 samplov. ak ma projekt v Live zataz na CPU cca 35% a zvysim latenciu na 512 samplov, CPU load sa scvrkne dost vyrazne cca na 27%, co sa mi zda dost vela. neviem, ci je to programom, alebo kartou alebo obojim, ale toto som chcel riesit kupou HDSPe, pretoze ti, ktori bezia na Live s HDSPe nevidia rozdiel v zatazi CPU pri akomkolvek nastaveni bufferu. poznam typka, ktory bezi dokonca na 32 samplov a ked prepne pri vacsom projekte na vacsi buffer, CPU load sa zmeni minimalne. Ten rozdiel medzi PCIe a FW je dost zasadny. ked mas projekt poloprazdny tak rozdiel moze byt 0% CPU load vs. 1%, ale pri vacsich projektoch sa ten percentualny rozdiel moze prejavit dost viditelne (hlavne u RME PCI/PCIe vs. ostatok)
jasne, je to proste RME riesenie, ale ten rozdiel tam je aj cisto technicky, inak by sa nikto neunuval robit PCI/PCIe karty a vsetko by bezalo na FW. PCI je odjakziva lepsie reisenie. a nie je to len u zvukoviek, skus napriklad porovnat DSP karty. mal som TC powercore MKII PCI na PC a mohol som bezat bez pridanej latencie (len s ASIO latenciou), pretoze PCI. uzivatelia, co mali FW Powercore, mali aj slusny balik latencie

Jo, ale to neni dany jen sbernici, ale i dobrejma RME driverama.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 05 srp 2008 00:13

Opakuju, pri dnesnim vykonu cpu a dobre napsanych driverech uz ten rozdil neni nijak drasticky, jako tomu bylo driv.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 12 srp 2008 21:33

Poshook: tady máš dárek od "...pár zhulenejch negrů s pájkama..."
- něco, co jsem objevil náhodou pro Duet

http://www.duetbreakout.com/index.html

Jinak fíííí HA - RME jsem pokládal za absolutní jistotu co se spolehlivosti týče...
A PCI bylo pro mne záchranný maják, ke ktrému jsem vzhlížel při mých problémech s firewire audiem

a ono kurva se to sere taky (když je to již PCIe)
to teda KURVA FIX :(

To je teda na hovno takováhle práce - úplně s Tebou cejtim, jelikož ty problémy znám a nenávidim.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 12 srp 2008 22:03

velvet píše:Poshook: tady máš dárek od "...pár zhulenejch negrů s pájkama..."
- něco, co jsem objevil náhodou pro Duet

http://www.duetbreakout.com/index.html

Jinak fíííí HA - RME jsem pokládal za absolutní jistotu co se spolehlivosti týče...
A PCI bylo pro mne záchranný maják, ke ktrému jsem vzhlížel při mých problémech s firewire audiem

a ono kurva se to sere taky (když je to již PCIe)
to teda KURVA FIX :(

To je teda na hovno takováhle práce - úplně s Tebou cejtim, jelikož ty problémy znám a nenávidim.
vcera som dostal vyrozumenie a ospravedlnenie od Thomanna, aj druha HDSPe bola chybna a nefungovala na ziadnom z ich systemov. clovek z thomann supportu, co ju mal pred odoslanim ku mne otestovat, ma pravdepodobne podviedol, pretoze tvrdil, ze ju skusal...
RME na mna vobec nereaguje a nenamaha sa nic vysvetlovat ani sa ospravedlnovat. nikdy som RME nemal, ale povazoval som ju za hi-end co sa tyka driverov a stability a samozrejme kvality (Made in Germany).
po tejto skusenosti s touto firmou nechcem mat nic spolocne, pretoze vypustila na trh nieco, co zjavne nefunguje ako ma a zatvara nad tym oci.
dufam, ze DUET nesklame a o tyzden ju budem moct vyskusat na novych Focal Solo 6 BE, ktore som si nechal poslat. podla prvych informacii by to mal byt dost zasadny krok vyssie. napisem kratky testik... :lol:
Naposledy upravil(a) Poshook dne 12 srp 2008 22:11, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 srp 2008 22:08

i ja sem nasranej na RME moji Fireface opravuji uz neco prez 4 mesice... sem nezazil... muzu jen cekat...

Odpovědět