TOM-Thak píše:No me tam chybi presne neco takoveho:
Co bude ale primo na audio stope a ne s dodatecnym zapisem do midi. Treba kdyz si vlozim do audio stopy kopak a chci si pohrat s jeho envelope a jemnym doladenim, tak mi tam na to chybi nejakej panylek s knobama jako tady.. a treba kdybych ho pak tady v tom okne vymenil, tak by se mi nahradil ve vsech
audioclipech v te dane stope za jiny source wav, ale rozmisteni v sequenceru by zustalo s nastavenim te stopy vcetne toho tune a envelope.
yup, ja te uplne chapu. nejaky rychly sampler tam proste chybi a grooveagentone neni uplne ono, to je spis MPCcko s minimalnima moznostma.
btw.: ohledne vymeny samplu -- cubase umi neco, co neni nikde moc dokumentovany. kdyz chces vymenit vsechny instance jednoho samplu v projektu, importuj novy soubor do poolu (treba wav jinyho kopaku). potom otevri pool, vyber novy soubor, drz shift a pretahni ho do aranze na event, ktery chces vymenit. zepta se te to, jestli chces zamenit jen ten oznaceny event, nebo vsechny jeho vyskyty v aranzi.
amorph: editace pitche audio eventu na timeline je sice mozna, ale: nejde k ni nakreslit automatizace (bylo by fajn, kdyby se kreslila stejne, jako jde nakreslit na event volume-obalku); k transpozici nejde ani priradit keycommand (musel jsem si v hotkeys naprogramovat sileny makro, ktery mi automaticky presune kurzor mysi na timeline, tam provede 'mousewheel up' nebo 'mousewheel down' a zase sjede do mista, kde se mysi kurzor puvodne vyskytoval -- silenost ;]). navic tohle je realtimovy timestretching a neumi to samplerovskou (trackerovskou) transpozici tonu na bazi zmeny samplerate (a tim padem vcetne zmeny delky samplu). to je dost skoda.