CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 14 lis 2012 16:51

No me tam chybi presne neco takoveho:

Obrázek

Co bude ale primo na audio stope a ne s dodatecnym zapisem do midi. Treba kdyz si vlozim do audio stopy kopak a chci si pohrat s jeho envelope a jemnym doladenim, tak mi tam na to chybi nejakej panylek s knobama jako tady.. a treba kdybych ho pak tady v tom okne vymenil, tak by se mi nahradil ve vsech
audioclipech v te dane stope za jiny source wav, ale rozmisteni v sequenceru by zustalo s nastavenim te stopy vcetne toho tune a envelope.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od dano » 14 lis 2012 16:54

vyzera to paradne, som zvedavy ako sa popasuju s okresanymi verziami. mozno ma zlomia na update mojho Cubase Essential 4

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Kermitak » 14 lis 2012 17:11

Hm... jako channel strip fajn, drag and drop fajn, voxengo fajn... Ale nejak mi tech 5k prijde docela dost za ne zas tak moc... A jak psal Pytkin, to UI je imho docela hrozny. Prijde mi, ze chteji, aby to bylo cool, ale neumi to.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od dano » 14 lis 2012 17:12

ja som klasicky cubase user, zacinal som este na Atari a dost si u nich potrpim na to ako to vyzera a ako sa v tom citim. zatial sa vzdy trafili. toto vyzera z obrazka ale tiez fajn podla mna. uvidime ako sa v tom bude robit...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 14 lis 2012 17:39

TOM-Thak píše:No me tam chybi presne neco takoveho:

Obrázek

Co bude ale primo na audio stope a ne s dodatecnym zapisem do midi. Treba kdyz si vlozim do audio stopy kopak a chci si pohrat s jeho envelope a jemnym doladenim, tak mi tam na to chybi nejakej panylek s knobama jako tady.. a treba kdybych ho pak tady v tom okne vymenil, tak by se mi nahradil ve vsech
audioclipech v te dane stope za jiny source wav, ale rozmisteni v sequenceru by zustalo s nastavenim te stopy vcetne toho tune a envelope.
yup, ja te uplne chapu. nejaky rychly sampler tam proste chybi a grooveagentone neni uplne ono, to je spis MPCcko s minimalnima moznostma.
btw.: ohledne vymeny samplu -- cubase umi neco, co neni nikde moc dokumentovany. kdyz chces vymenit vsechny instance jednoho samplu v projektu, importuj novy soubor do poolu (treba wav jinyho kopaku). potom otevri pool, vyber novy soubor, drz shift a pretahni ho do aranze na event, ktery chces vymenit. zepta se te to, jestli chces zamenit jen ten oznaceny event, nebo vsechny jeho vyskyty v aranzi.

amorph: editace pitche audio eventu na timeline je sice mozna, ale: nejde k ni nakreslit automatizace (bylo by fajn, kdyby se kreslila stejne, jako jde nakreslit na event volume-obalku); k transpozici nejde ani priradit keycommand (musel jsem si v hotkeys naprogramovat sileny makro, ktery mi automaticky presune kurzor mysi na timeline, tam provede 'mousewheel up' nebo 'mousewheel down' a zase sjede do mista, kde se mysi kurzor puvodne vyskytoval -- silenost ;]). navic tohle je realtimovy timestretching a neumi to samplerovskou (trackerovskou) transpozici tonu na bazi zmeny samplerate (a tim padem vcetne zmeny delky samplu). to je dost skoda.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 14 lis 2012 17:54

2Brooklyn: Ty asi jedinej vis o cem mluvim :c) strasne to pak ztizi praci pri komponovani treba elektronickejch bicich, nebo jen vkladani FX efektu.

Diky za tip s nahrazovanim AUDIO stopy! To se bude hodit! No + mi jeste chybi nejaky rozumny prochazeni samplu.. jako to ma LOGIC, Ableton i FL.. proste sloupecek vsazeny do sequenceru, kde vidis slozky na disku.. ma to tak treba i NI Kontakt.
Tady musis lezt do jejich media poolu a me osobne se to tam nehleda zase tak dobre, ale asi je to o zvyku.. na to se zvyknout cca da.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Amorph » 14 lis 2012 17:57

Brooklyn / juanita juarez píše:
amorph: editace pitche audio eventu na timeline je sice mozna, ale: nejde k ni nakreslit automatizace (bylo by fajn, kdyby se kreslila stejne, jako jde nakreslit na event volume-obalku); k transpozici nejde ani priradit keycommand (musel jsem si v hotkeys naprogramovat sileny makro, ktery mi automaticky presune kurzor mysi na timeline, tam provede 'mousewheel up' nebo 'mousewheel down' a zase sjede do mista, kde se mysi kurzor puvodne vyskytoval -- silenost ;]). navic tohle je realtimovy timestretching a neumi to samplerovskou (trackerovskou) transpozici tonu na bazi zmeny samplerate (a tim padem vcetne zmeny delky samplu). to je dost skoda.

No a neni tam od tohodle ten vestavenej melodyne? Jinak jo, ja souhlasim, ze by to mohlo byt trochu ucelenejsi a s hlubsima moznostma, jen bych to nevidel uplne tragicky, ze s tim nic nejde.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 14 lis 2012 18:13

variaudiem taky nepretransponujes sampl s tim, aby se zmenila jeho delka (navic je delany na monofonicky veci jenom). jde to sice tak, ze v poolu nastavis u danyho samplu algo "elastique - tape" (od cubase 6 a vys); potom se pri pouziti toolu 'sizing applies time stretch' zmeni s delkou i vyska tonu. jenze tohle zase neni odkrokovany hudebne, po 'pultonech', takze 'psat melodie' se tim nedaji (teda daly by se, ale s kalkulackou nebo tunerem na vystupu ;]).

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Amorph » 14 lis 2012 18:22

jasny, no to je pravda. Je fakt, ze tenhle trackerovskej pristup jsem mel taky vzdycky rad a v cubase chybi.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Fractal » 14 lis 2012 18:57

Netušíte někdo, jestli půjde koupit upgrade z C5.5 rovnou na 7? nebo budu muset složitě dokupovat 6, 6.5 a pak až updatnout na 7čku? No, asi se to projasní až za pár týdnů.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 14 lis 2012 19:03

vacsinou sa da kupit aj upgrade aj obverziu .. ale je tam ina cena ..

tu si pozri ceny za upgrade .. mozes si z toho spravit nahlad .. http://www.studio.sk/steinberg/

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Kermitak » 14 lis 2012 19:28

Mam pocit ze Steinberg umoznuje upgrade ob verzi, jak pise Pytkin, takze bych rekl, ze budes muset koupit na C6 (pokud to jeste jde) a pak z C6 na C7.
Mozna k tomu Milan napise vic.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od pavlii » 14 lis 2012 22:01

Už jsem se ptal Martina (Disk) na tu věc, že upgrace z C5 by mohl vyjít (jestli nemám chybu v úvaze) na 4490,- Kč (Disk ceny). Tolik totiž stojí UG z C5 na C6.5 a z něj pak UG na C7 je v rámci Grace Period zadarmo.

Můj dotaz byl, zdali je tohle správně, protože přímý UG z C5 > C7 bude IMHO dražší, ale to byl můj druhý dotaz.

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 14 lis 2012 22:07

K sakru na mysteinberg nikde nevidím, kdy jsem si koupil UG z cubase 6 na 6.5 :( bych čekal, že tam budou mít nějakou historii nákupů nebo aktivací licencí. Takhle budu těžko zkoumat, jestli jsem v grace period ještě.

sax
Příspěvky: 12
Registrován: 10 pro 2007 23:49

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od sax » 14 lis 2012 22:15

Show Registered Products - Registered USB-eLicensers/Steinberg Keys or Soft-eLicensers - rozkliknout u klíče + a tam je aktivační kód a datum aktivace licence cubase

Odpovědět