Cubase 5- export

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od Stan » 18 zář 2013 12:52

Hoď sem screenshot VST connection. Kam máš poslaný Audio1? Předpokládám že je to mono stopa. Máš verzi 5.01 nebo 5.1? zkoušel jsi batch export? má ten samý problém? Bud trochu přesnější v popisu problému.

vg.atvg
Příspěvky: 28
Registrován: 22 lis 2009 16:03

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od vg.atvg » 30 lis 2013 20:09

ufff, tak jsem zase tady :-) se stejným problémem
v projektu tedy vše hraje, ale nic se neexportuje, respektive "neslyšitelný" :-))) soubor o správné délce
www.allthevogue.wz.cz/c5-vg.cpr
k tomu v c5.0.1 mi v exportu hrajou správně VSTi a z stop audio +- ty 2 sec a dál už nic, a nyní po upgr. na 5.5.3 opačně = hraje jen audio celé a z VSTi nic.... :-))))
dnes se mcelý den přeinstalovával, upgradovávával...
můžete to tedy někdo zkouknout jestli to hraje i exporuje? + tam přidat audio a vše ještě jednou? :-)

vg.atvg
Příspěvky: 28
Registrován: 22 lis 2009 16:03

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od vg.atvg » 01 pro 2013 12:22

....a zakašlal sem v nahrávce, dá se to v týhle (proti vst32) nový kosmický verzi vůbec vystřihnout, teda aniž by se posunul zbytek za? :-))))) ou gád, tak to sem opravdu nečekal :-)))))

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od Stan » 01 pro 2013 12:48

Tak já nevím, ale mě se mixdown vyexportoval v celé délce. Tedy celá sekce 29s bez jakýchkoliv problémů. Bicí a basy. Jiné stopy tam nebyly. Tak si znovu pořádně zkontroluj nastavení.
Přílohy
ZSL_103-006-out.mp3.mp3
(462.23 KiB) Staženo 13 x

vg.atvg
Příspěvky: 28
Registrován: 22 lis 2009 16:03

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od vg.atvg » 01 pro 2013 15:17

dík, že si na to juknul :-)
ale jinak "no to čumim" :-))))
nemaj ty stopy, nebo jejich typy ještě někde v nastavení systému nějaký switch?? krom mute a export okna
a nebo prosím o obr. toho tvého exportního okna, ať to okopíruju

a na to vystřihávání používáš sample nebo audio part editor? a nějaký další klíčový název nějakýho nástroje? je to přes ty range? postupu - to je samý cut+posun, delete+posun, silent+posun.... bez toho posunu, dřív se to rozstřihlo uvnitř partu kolikrát si potřeboval, posunuly konce ručně a šmitec

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od Stan » 01 pro 2013 15:30

Zvolil jsem jen export mixdown a hotovo. nic jiného jsem s tím nedělal.

vg.atvg
Příspěvky: 28
Registrován: 22 lis 2009 16:03

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od vg.atvg » 01 pro 2013 19:06

střihačka - založit prázdný part, nakopírovat audio a střihat...
export KO :-)))
používáš 32 nebo 64 bit verzi? já to včera "kombinoval" :-)))) a stejně nic

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od Stan » 01 pro 2013 19:07

32bit

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od pavlii » 01 pro 2013 21:30

vg.atvg píše:....a zakašlal sem v nahrávce, dá se to v týhle (proti vst32) nový kosmický verzi vůbec vystřihnout, teda aniž by se posunul zbytek za?
Dost nechápu, o co tady kráčí - stříhat jde - a vždycky šlo - bez posunu čehokoli.

A pošli ty screenshoty, jinak se nehneme.

P.

vg.atvg
Příspěvky: 28
Registrován: 22 lis 2009 16:03

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od vg.atvg » 01 pro 2013 23:36

obrázky www.allthevogue.wz.cz/C5mix.zip // 0,7MB
ať sem za tupouna, hlavně kéž by bylo po problému :-))))
podivný je jak stále stejným způsobem postupu ve starý verzi nejde export audio a v upgradu VSTi..???

:-) střihačka - nejde mi střihat rovnou v nahrávce (tu to bere "jen" za sampl) oproti starý verzi, ale po překopírování "už jo" ...to je vyřešený ;-)

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od Stan » 02 pro 2013 00:30

Tak zaprvý se pro tu editaci podívej do menu jestli nemáš editaci uzamčenou. Mělo by ti to sice ukazovat zámeček na eventu ale i tak to zkontroluj. Navíc toto si můžeš měnit přímo v session v informacích které se ti ukazují nahoře v info baru. Za druhý tam máš zapnutou kvantizaci na 1 Bar proto ti to zřejmě chytá konce či začátky eventu. Píšeš ale že ti to chytá za sampl a to je v tvé session 44.1 kHz takže těch bodů máš 44.100 za 1 sekundu. Tak by ti mělo jít střihání bez problémů. :wink: Nebo nevím co myslíš slovem sampl. Jak jsem říkal, zřejmě to máš blbě nastavený v preferencích. Prvně si tohle nastavení ulož a pak všechna nastavení resetni na Default a ulož to. Tím by jsi měl asi začít jelikož jsi možná nechtěně aktivoval nějakou klávesovou zkratku. K tomu posunu po vystřižení(automatické zarovnání eventu) to je taky v nastavení, jenom to zruš a je to, po vystřižení části audia zbytek zůstane na svém místě. :roll:

Výzva: nechtělo by se zde někomu přeložit manuál ke cubase ? Základní funkce by stačily :cry:
Já tady sice jeden český manuál v knihovně mám ale ten je myslím Cubase SX. Možná v něm jestě mám složenku na 600 Kčs :lol:

Pavlii jsi na řadě :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od pavlii » 02 pro 2013 08:41

LOOOL :-D Operation Manual má přes 900 stran (dobře - cca 700 bez Score Layout & Printing, což nezajímá skoro nikoho) a dyk to nikdo nečte (z těch, co by měli) a z těch, co nemusí, zase všichni vládnou ENG aspoň natolik, že jim origoš nedělá problémy. Po těch letech praxe to vidím spíš jako kontraproduktivní záležitost; obzvlášť, když Disk jako oficiální distributor pro ČR dělá i videa pokud vím (minimálně CZ titulky nebo tak něco).

A základní manuál je zase natolik základní, že to je ještě kontraproduktivnější než cokoli jiného 8)

No ale popřemýšlím - byla by to výzva (...najít to brzo po vydání na netu k dispozici ke stažení, chjojojo...).

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od Stan » 02 pro 2013 11:01

Já nevěděl že Disk něco takového dělá, tak jestli ty videa od Disku jsou volný tak by nebylo od věci připíchnot na ně linky do Cubase/Nuendo sekce. :)
Linky na ty videa by v této sekci byby Extraproduktivní :) Jak tak občas vidím ne každý je schopný manuál otevřít.

kolja
Příspěvky: 1
Registrován: 12 pro 2013 09:33

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od kolja » 12 pro 2013 09:43

Ahoj můžete mi někdo poradit. V CUBASE 5 LE jsem si vytvořil projekt, který se zcela normálně přehrává. Označil jsem si oblast pro export a exportoval do mp3 a do WAV. Soubory jsou však prázdé - nepřehrávají se i když mají velikost v MB odpovídající jedné skladbě. Co dělám špatně?

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 22:35

Re: Cubase 5- export

Příspěvek od mikeself » 03 úno 2014 09:53

2 kolja : v prvom rade si skontroluj či nemáš zakliknutý "mute" na stopách pri exporte. Ak nieje problem v tomto skontroluj nastavenia soft vs. Pc a soft vs. Zvukovka

Odpovědět