Cubase 9

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Cubase 9

Příspěvek od Amorph » 10 led 2017 09:18

Ten blacklist je normalni xml nekde v dokumentech a staci ho smazat/promazat. Ale je obcas neprijemny, ze cubase nijak nehlasi, co se rozhodne tam zrovna pridat.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 9

Příspěvek od Fractal » 10 led 2017 09:46

Ja uz to nebudu riskovat s mazanim toho xmlka, budu se muset obejit bez těch par vstcek a snad to Korg updatuje, tak at to v C9 funguje. Vubec ted se potykam s bitvou o vstcka, kdy pouzivam tri verze cubase, starou 32bit 5ku, kvuli starym trackum na kterych stale pracuju, treba nebula mi ted nebere 3rd party impulzy atp, no sranda, moje chyba ze dokoncuju nektere veci 8let

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: Cubase 9

Příspěvek od markuc » 10 led 2017 10:33

skeld píše:Markuc: Používáš nějaký 32-bit pluginy?
Ne, všechno mám 64bit. Ale můžu zkontrolovat, jak se k nim chová ..

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 9

Příspěvek od Fractal » 10 led 2017 11:45

Taky ale třeba říct, že Cubase 9 otvírá staré 32bit verze projektů a automaticky nahrazuje pluginy jejich 64bit verzemi, pokud tedy existují a jsou nainstalovány. :palec+:

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: Cubase 9

Příspěvek od markuc » 10 led 2017 12:29

Tak ono trochu není divu, 64bit je na trhu řek bych deset let .. i když zrovna Steinberg se do 64bitové verze Cubase zas tak moc nehrnul .. a kdyžtak je tu jBridge. Pořád jsme na tom líp, než u Avidu, tam úplně změnili formát pluginů a s nikým se nebavili .. a na PT 64bit čekali ještě déle, a na jiný věci (kompenzace latence atd)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 9

Příspěvek od pavlii » 10 led 2017 12:46

Jen připomínám, že v souvislosti s C9 je třeba vynechat z výše uvedeného komentáře slovo "kdyžtak". Protože nic jiného tu už není 8)

P.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: Cubase 9

Příspěvek od markuc » 10 led 2017 12:51

To je trochu mluvnický oříšek .. kdyžtak ve smyslu "kdyby něco" nebo "kdyby bylo třeba" tam podle mě patří .. ani nevím, že už ten svůj bridge dali pryč, fungoval celkem fajn.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 9

Příspěvek od pavlii » 10 led 2017 14:27

8) Důvod jsem nikde nenašel.

P.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 9

Příspěvek od vras » 21 úno 2017 22:47

C9, u prostříhaných eventů to jednou za čas udělá lupanec, jakoby to nezpracovalo crossfade, při renderu je to nepříjemné, navíc se to zdá být náhodné. Vyjedu to podruhé a není to tam. V projektu mám samozřejmě autocrossfades, navíc většina prolínaček je ručně, tohle je hodně blbý.

IvanB
Příspěvky: 76
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 9

Příspěvek od IvanB » 22 úno 2017 09:13

Ahoj,
pre pár dňami som upgradol na Cubase Element 9, kde je novinka tzv. "Sampler Track". Včera som nanovo prehrával dve audio stopy v regulérnych audio trackoch, v projekte vytvorenom ešte v LE6, ale Cubase mi nové záznamy hodil nepochopiteľne do "Sampler Tracks" (folder v "Pool"), aj keď som žiadny sampler track nevytváral (teda aspoň nie vedome). Netušíte, prečo mi to asi takto funguje, keď sampler tracks evidentne nemajú veľmi nič spoločné s audio trackmi?
Vďaka

Edit: Asi bug, v súvislosti so Sampler Track ich bude asi viacej, ako tak pozerám v "Cubase 9-Version history-December 2016-Improvements & issues resolved"...
Naposledy upravil(a) IvanB dne 22 úno 2017 13:11, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
lavovalampa
Příspěvky: 6
Registrován: 23 srp 2014 10:26

Re: Cubase 9

Příspěvek od lavovalampa » 22 úno 2017 12:26

Zdravím... mám dotaz ohledně kvality výsledné output stopy. Je ve vyšších verzích cubase 7,8,9 "kvalitnější" ? Já používám C5 a jsem spokojen s tím co mi toto DAW nabízí... jediným faktorem pro pořízení C9 by byl snad jen lepší render výsledné stopy.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 9

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 úno 2017 08:35

je to identicky.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 9

Příspěvek od TOM-Thak » 25 úno 2017 09:35

Ad blacklist) U mě (vyjma 32bit logicky) funguje, že blacklistu označím plugin a objeví se reactivate a nemusim mazat zadny xml na disku a plug in se prida zpet... uz 32bit je to jasny. Akorat teda nechapu proc mi to treba nenajde Valhalla Room, ktery by podle me mel byt x64.

IvanB
Příspěvky: 76
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 9

Příspěvek od IvanB » 19 čer 2017 12:30

Ahoj. Neviete, nie je v C.9 nejaká funkcia "lock" alebo "freeze" pozície pre eventy ? Už pár krát som si našiel nejaké poposúvané, omylom sa mi nevedomky občas podarí a potom to je otrava riešiť... V návode som nič také nenašiel.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 9

Příspěvek od Fractal » 19 čer 2017 13:39

Primo ta funkce tam samozrejme je, muzes uzamknout jednotlive eventy, cely track, nebo muzes zacit pouzivat folder track

Odpovědět