Cubase 9

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
matucha
Příspěvky: 5713
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Cubase 9

Příspěvek od matucha »

Cubase 9 za dverma https://www.steinberg.net/maintenance/?f=226&t=100533

Vic one window workflow je za me plus. Novej sample track se muze hodit. A hodne vitam co slibujou s market trackama (vic moznejch marker tracku a exporty na jejich zaklade).

funkcorp
Příspěvky: 21
Registrován: 23 zář 2013 14:28

Re: Cubase 9

Příspěvek od funkcorp »

UPG z 8,5 za 99,99 EUR.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2866
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 9

Příspěvek od Fractal »

Tyjo, tak minulý týden jsem koupil 8,5ku, tak snad tam bude grace period nebo tak něco

matucha
Příspěvky: 5713
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Cubase 9

Příspěvek od matucha »

(edit: koukam, ze to video slo rychle dolu)
Naposledy upravil(a) matucha dne 07 pro 2016 22:47, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 9

Příspěvek od Stan »

Tak to me nasrali protoze upgrade zvedli o 100 FUCKING % :palec-: Predtim byl za 50 a to bylo ok ale tohle je fakt moc protoze to budou nyni chtit za kazdou novou verzi :evil:

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2866
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 9

Příspěvek od Fractal »

Užuž jsem tady chtěl Štaiňáky chválit, jak mi dobře 8,5ka chodí a akorát mě taky zase nasrali, jako tradičně každý rok, alespoň tak 5krát

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 9

Příspěvek od TOM-Thak »

Ty kraso sampler track a navraceni mixeru, ktery je velikostne a usporadanim porovnatelny s tim do verze 6,5 to vraci cubase upgrade u me zpet do hry... Pro me z techto dvou duvodu revolucni upgrade.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 9

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

vic by me zajimal prehled bugfixu (pry ho ale nemaji). takhle mi to za UG asi nestoji. sampler track je fajn, ale asi bych mel tendenci se prepinat do jinejch sampleru, tenhle toho moc neumi (nema treba tempo-synced obalky, zadny LFO; pokud vidim spravne, ani nejaky loopovaci zony). ale jo, je to krok prijemnym smerem. GUI / UX je teda jeste zahlcenejsi imho.

diky cemu bych UG? robustnejsi podpora videa, vyzehleni bugu v souvislosti s makry, sviznejsi GUI (cubase 6 byla myslim posledni 'snappy' v tomhle ohledu).

vic nez 8 insertu, macro-retezeni vst parametru, to uz je takova letita mantra, na kterou SB nejak neslysi.

export na zaklade markeru je docela lakadlo; kdybych zacal delat na nejakym hodne 'batch' projektu, mozna bych upgrade zvazil a vyplatil by se.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 9

Příspěvek od TOM-Thak »

Wau to jsem se nevsiml - export podle markeru. V posledni dobe, kdyz delam jingly apod. tak to mam v jednom projektu a prave oznackovane tim "loop" markerem, abych vedel, co exportovat. Tohle by mi mohlo usetrit spoustu casu.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6634
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 9

Příspěvek od Kermitak »

Hmm, to spodni okno je takovy Logic-like :) Ale vypada to na peknej release.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2866
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 9

Příspěvek od Fractal »

MixConsole History - žeby konečně šly vracet změny na mixáku?

markuc

Re: Cubase 9

Příspěvek od markuc »

Docela fajn upgrade, myslím, že si trochu spravili reputaci .. stojí to za těch 100 Éček.

biscuit
Příspěvky: 9784
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 9

Příspěvek od biscuit »

stejne je sileny, ze celou historii neexistovalo nic jako je historie mix konzole a prisli s tim az ted a my jsme z toho vsichni nadseni... proste sileny. tak tezkopadnej leader segmentu se bude hledat v ostatnich odvetvich jen tezko :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 9

Příspěvek od TOM-Thak »

Bych to neoznacoval za leadra :D

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2866
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 9

Příspěvek od Fractal »

co bych si fakt přál jako novou feature, je možnost trimnout sample už před importem, něco jako při filmovém střihu, když vkládáš jen části, které chceš stříhat/prolínat a podle potřeby si necháváš pár sekund materiálu "před a po" a odpadá nutnost vkládat několikaminutový sample, když víš, že stejně 99% jeho délky nebudeš potřebovat. Možná ta funkce v 8.5 už je, ale zatím jsem na ni nenarazil.

Odpovědět