Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od pavlii » 12 dub 2011 10:52

Tohle ideálně (dle mého) řešila stará dobrá DS2416 - plná integrace do Cubase, fakt paráda. Nicméně jsem zvědavý - až to bude u mě aktuální - zdali to alespoň podobně dokážu nastavit v Cubase pomocí Control Room. Ale každopádně to nebude bezlatenční, takže tak. Z tohoto úhlu pohledu pořád vidím jedinou rozumnou cestu udělat si preset routingu v nativním mixeru zvukovky a přepínat tam.

Nemluví ze mě ale praktická zkušenost s CR v Cubase, takže jsem spoustu věcí nemusel ještě ani odhalit - berte to s rezervou teda 8)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 12 dub 2011 13:40

jardatop ; potom je asi driver zle napisany , ked sa tvati , ze podporuje direct monitoring a pritom nepodporuje ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 12 dub 2011 13:41

pavli : control room je ale oneskoreny .. to neni direct monitoring .. funguje dobre ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od pavlii » 12 dub 2011 15:20

2Pytkin: no právě - však jak píšu.... :(

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 12 dub 2011 15:51

skusal som ten direct monitoring teraz v nuende a FF800 .. tak je to zaujimave , ze mixpult v nuende ovlada total mix .. zaujimave je , ze volume ovlada aj sabla na vstupe (input) aj sabla na stope .. input dam na +6dB a prehravanie zo stopy na -6dB a vstup je na nule .. zapinanie vypinanie monitoringu robi potom skok na -nekonecno (vpodstate mute) alebo skok na danu nastavenu hodnotu .. cize clovek si to dokaze ovladat rovno v nuende a nemusi skakat do totalmixu ..

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 20:03

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od jardatop » 12 dub 2011 17:02

Direct monitoring u te zvukovky napsany je, ale jestli tim mysli jenom ten M-audio mix bez nejake komunikace s Cubase, tak je to skoda. Treba to bude v pristich driverech.

Pytkin: Control room v Cubase nemuze v zasade fungovat na direct monitoringu??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 12 dub 2011 17:38

jardatop : ked zapnes direct monitoring v Cubase , tak prave cubase vie ovladat ten m-audio mix ..

Control room by v zasade nemal fungovat .. lebo control room sa deje v cubase a direct monitoring je mix ktory je mimo cubase ..

jednoducho .. v ASIO nastaveni Cubasu zaklikni DIRECT MONITORING .. a skus ci ti ide zapnut Control Room v Cubase ..

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 20:03

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od jardatop » 13 dub 2011 22:35

Pytkun: Jo, to chapu. Kdyz ale v ASIO nastaveni zatrhnu Direct Monitoring, tak Control room jde zapnout, ale monitorovat pres to nejde. Talkback jde se zpozdenim bufferu zvukovky (tam je to jedno) a kanaly zesilene do Studio Send nelze monitorovat. Pouze jiz nahrane stopy.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 14 dub 2011 00:47

aha .. no tak zrejme control room ide v oboch pripadoch .. latencia pri talkbacku je dan za to , ze to ide cez cubase ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od pavlii » 14 dub 2011 08:20

No a to je přesně to, co je a bude prostě obecně problém :| já vidím jako nejsmysluplnější řešení pracovat prostě i s intermín mixerem zvukovky; koneckonců proč taky ne, žejo?

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 14 dub 2011 09:13

pavlii : nie vsetko sa da riesit internym mixerom zvukovky .. trebars ten talkback ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od pavlii » 14 dub 2011 09:28

Njn...

P.

Uživatelský avatar
K studio
Příspěvky: 69
Registrován: 03 bře 2011 12:58

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od K studio » 16 dub 2011 01:48

Zdravím.
Jedu na ProFire 2626. Zvukovka (m-audio mix) funguje nezávisle na daw, podobně jako třeba externí analogový mix.
Poměry audio vstupů řeším na ní a poměry přehrávaných audio stop ze sw pro poslech řeším v daw.
Ovládání m-audia z daw nepoužívám, ani se mi nepodařilo nikde najít a zprovoznit.
Jediná nevýhoda je, že pro veškerý poslech (mixer out, auxy.., čili muzikanti, režie...) tak můžu nastavit jen jeden poměr přehrávaných stop.. :|

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 16 dub 2011 13:24

direct monitoring mas zapnuty ?

Uživatelský avatar
K studio
Příspěvky: 69
Registrován: 03 bře 2011 12:58

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od K studio » 17 dub 2011 01:37

V daw mám direct monitoring zapnutý, ale u zvukovky jsem nic podobného nenašel..
Jsem spíš uživatel, než technik, ale domnívám se, že u 2626 sice lze poslat téměř doslova "cokoliv kamkoliv", ale nelze ovládat m-audio mix zvukovky z daw.
Mně to takhle vyhovuje, sice chápu nechuť k překlikávání mezi okny, ale mix na m-audiu mi přijde funkční a přehledný..

Odpovědět