Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od jardatop » 06 dub 2011 19:30

Ahojte, uz delsi dobu mam zvukovku M-audio ProFire2626 a zatim jsem nepotreboval resit direct monitoring, resil jsem to na analogovem mixu.
Ted jsem ale zjistil, ze kdyz zapnu direct monitoring v ASIO nastaveni u zvukovky, tak ten monitoring vubec nefunguje. Processed monitoring jede, ale to kvuli latenci nechci. Tady jde na ovladaci zvukovky naroutovat v podstate cokoli kamoli a pouzit 7 auxu a jeden mixer out. Ale bohuzel to nejde ovladat z Cubasu. Z FireWire1814 jsem zvyklej, ze se v ovladaci zvukovky tahaji fadery podle toho, jak s tim taham v Cubase, i panorama se toci, ale ProFire2626 s tim vubec nijak nereaguje. Nemate s tim nekdo zkusenosti? Ma to fungovat nebo ne?
Mam Cubase 5.5.2. Zkousel jsem i jiny kus stejne zvukovky a chova se to stejne.
Diky za pomoc.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2011 20:17

A mute nefunguje?

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od jardatop » 06 dub 2011 21:40

Na co mute? Stopu, kterou nahravam a chci slyset "direct" nemam zamutovanou.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od vras » 06 dub 2011 22:05

Z FireWire1814 jsem zvyklej, ze se v ovladaci zvukovky tahaji fadery podle toho, jak s tim taham v Cubase, i panorama se toci
To se mi rozhodne nezda jako standard a ani to asi nedava moc smysl. Standard je naopak to, ze Cubase ma svuj vlastni mixer a zvukovka taktez.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od pavlii » 06 dub 2011 22:07

Asi tak. Tohle vypadá na věc čistě v routingu/nastavení ovladače zvukovky.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2011 22:17

jardatop píše:Na co mute? Stopu, kterou nahravam a chci slyset "direct" nemam zamutovanou.
No direct monitoring som skusal len raz a to na audiofilke. A to proste robilo mute/unmute. Volume ani pan to neovladalo.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od kexik » 07 dub 2011 09:31

ne, na deltach mas extra asio vstup monitor mixer. Ten musis pouzit na daku stopu v daw alebo robit direct monitoring celkom mimo daw tak, ze monitor mixer narutujes na vystup kery potom v daw nepouzivas

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 11:23

mne direct monitoring ovladal ten interny mix na delte . ziadny iny extra mix tam nebol ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od kexik » 07 dub 2011 11:45

ved ten, v delta paneli... ale to co na nom zmiesas zo vstupov, sa v portfoliu asio vstupov objavuje ako monitor mixer a ide to pouzit aj v daw s polovicnou latenciou (kedze odpada input buffer)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 12:03

iste .. sak to je tak vzdy .. direct monitoring znamena , ze interny mixer na zvukovke , vie software ovladat .. cize robi MUTE jednotivych vstupov .. aby si pocul pred hlavou alebo za hlavou .. pre tych , co su odkojeny na magnetakoch ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od kexik » 07 dub 2011 12:22

ale on nerobi mute... normalne regulujes urovne, plynule

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 12:29

cim ? ktore potenciometre v cubase ovladaju ten interny mix v delte ? to som si nikdy nevsimol , ze by to slo ..

ale je mozne ze som ich nikdy neskusal tahat ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od kexik » 07 dub 2011 12:32

ved jak pisem... na internom mixe si nastavis pomery (trebars basa na inpute 1 ku spevu na inpute 2), do cubase das na daku stopu ako input monitor mixer a lezu ti tam s nizkou latenciou basa so spevom v onom pomere. sucasne ale mozes pouzivat aj samotny input 1 aj 2 (ale uz s latenciou) a nastavit im INY pomer (trebars pre dalsieho muzikanta)
spriahnute s dawom tie sable niesu, samozrejme

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 12:36

ale ako ten mixer nastavujes v cubase .. o tom hovorime .. na delta mixery to mozes nastavovat aj ked cubase neni spusteny .. tu debatujeme o direct monitoringu .. ze cubase ovlada co pocujes .. preto sa to vola direct monitoring .. niektore karty to maju .. niektore nie ..

ak si dobre pamatam , aj na RME proste ked mam zapnuty Direct Monitoring , tak mi cubase Zamutuje Input a len ked zapnem monitoring v cubase , tak sa mi zapne aj v totalmixe ..

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626

Příspěvek od jardatop » 12 dub 2011 10:27

No, ja bych nastavoval ty pomery na studio sendech, ktere na to jsou jak delane. Tak mi to funguje u FW1814. Mute samorzrejme resi ten repracek na savli, ale ani ten mi na ProFire2626 nereaguje.
v ProFire mixu to samozrejme nastavit muzu, ale je to nepohodlne prepinat mezi 2 aplikacemi a rucne odmutovat ty auxy pred nahravanim a pak je zase zamutovat (pri kontrolnim poslechu), kdyz to by se pohodlneji melo resit v tom Cubase. Nehlede na to, ze by se dal pouzit talkback v Control room.

Odpovědět