Direct monitoring na M-audio ProFire 2626
Re: Direct monitoring na M-audio ProFire 2626
DM sa zapina v DAW .. nie na zvukovke .. Ked to mas zapnute , skus mixer ovladat v DAW .. na input sablach ..
Jasny, dik za info, ohl. aktivace DM.. 
Samozřejmě lze ovládat poslech v daw, ale je to jen "za hlavou", čili s latencí
Navzájem to prostě nekomunikuje.
Zkrátka buď jedno, nebo druhé..

Samozřejmě lze ovládat poslech v daw, ale je to jen "za hlavou", čili s latencí

Navzájem to prostě nekomunikuje.
Zkrátka buď jedno, nebo druhé..
no ak zapnes DM , tak je to "pred hlavou" , cize bez latencie ..
ak to nekomunikuje , tak je to daky problem s drivermi .. ProFire 2626 nepoznam .. na RME to funguje celkom v pohode ..
ak to nekomunikuje , tak je to daky problem s drivermi .. ProFire 2626 nepoznam .. na RME to funguje celkom v pohode ..
ok, nicméně při zapnutém DM je na poslechu přes daw mix latence...
na DAW mixe je vzdy latencia .. pri DM pozuvas cez HW mix na zvukovke ..
Jasný, rozumím, sorry za můj předešlý příspěvek.. 
Dix

Dix
pytkin: musim ta uz konecne zastavit... direct monitoring neznamena, ze mas moznost priamo z daw ovladat mixer zvukovky. taka ficura ak je, je to samozrejme fajn, ale je to funkcia vysoko nad ramec tohto oznacenia. direct monitoring znamena len tolko, ze mas nejaku moznost pocut nahravany signal zo vstupu bez latencie. v tomto zmysle maju m-audio veci direct monitoring, i ked ho musis realizovat cez ten ich proprietarny mixak mimo daw. navyse nie kazdy daw ma moznost hentak pouzit ovladac, ako pises. rozhodne trebars fruity studio alebo reaper to nevedia
kexik : myslim ze tomu nerozumies ty .. zapnutie direct monitoringu znamena , ze vies ovladat cez DAW mixer na zvukovke .. keby si ho neovladal , tak nemas dovod zapinat DM .. bolo by to to iste ..
to ze to reaper a FL nevedia , je problem tychto aplikacii .. nie ASIO technologie ..
to ze to reaper a FL nevedia , je problem tychto aplikacii .. nie ASIO technologie ..
http://www.rme-audio.de/english/techinfo/lola_lomo.htm
With ASIO Direct Monitoring (ADM, since ASIO 2.0), Steinberg has not only introduced ZLM to ASIO, but also extended it substantially. ADM also allows for monitoring the input signal via the hardware in real-time. Over and above that, ADM supports panorama, volume and routing, which requires a mixer (i.e. DSP functionality) in the hardware though. Thus it is possible to copy a routing through a software mixer in the hardware in real-time, so that the sound difference between playback and monitoring is very small. In total, ADM renders a substantial step towards 'mixer and tape recorder inside the computer'.
With ASIO Direct Monitoring (ADM, since ASIO 2.0), Steinberg has not only introduced ZLM to ASIO, but also extended it substantially. ADM also allows for monitoring the input signal via the hardware in real-time. Over and above that, ADM supports panorama, volume and routing, which requires a mixer (i.e. DSP functionality) in the hardware though. Thus it is possible to copy a routing through a software mixer in the hardware in real-time, so that the sound difference between playback and monitoring is very small. In total, ADM renders a substantial step towards 'mixer and tape recorder inside the computer'.
to je asio direct monitoring, co ty hovoris... direct monitoring je to co hovorim ja... a obavam sa ze asio dm ma len rme a nik iny na trhu
hmm .. sorry .. ja som o ziadnom inom direct monitoringu nikdy nepocul .. len v suvislosti s ASIOm .. A nechcem sa hadat, ale ja si pamatam , ze ma Audiophilke to fungovalo , ze z cubasu sa riadil interny mixer .. skusat sa mi to nechce .. To ako implementuje ADM konkretna firma , je vecou tej firmy , ako dodrzi standard .. s tym uz steinberg asi nic nenarobi 

To zní logicky..kexik píše:to je asio direct monitoring, co ty hovoris... direct monitoring je to co hovorim ja... a obavam sa ze asio dm ma len rme a nik iny na trhu
Pytkin a Kexik:
Ja bych to rozlousnul tak, ze direct monitoring v popisu funkci zvukovky od vyrobce je schopnost poslouchat vstupy na nejakych vystupech bez zpozdeni (jak rika Kexik).
Zapnuti direct monitoringu v nastaveni Cubase by melo znamenat, ze pokud zvukovka DM podporuje, mel by ho Cubase ovladat, coz se v pripade ProFire2626 nedeje.
Myslim, ze ASIO nema s DM nic spolecneho, protoze DM se deje na urovni DSP na karte.
Direct monitoring je tedy zalezitost DSP, karty a ASIO monitoring je ten zpozdeny (protoze ASIO, tak treba malo zpozdeny podle nastaveni bufferu, ale zpozdeny).
Je to tak?
Ja bych to rozlousnul tak, ze direct monitoring v popisu funkci zvukovky od vyrobce je schopnost poslouchat vstupy na nejakych vystupech bez zpozdeni (jak rika Kexik).
Zapnuti direct monitoringu v nastaveni Cubase by melo znamenat, ze pokud zvukovka DM podporuje, mel by ho Cubase ovladat, coz se v pripade ProFire2626 nedeje.
Myslim, ze ASIO nema s DM nic spolecneho, protoze DM se deje na urovni DSP na karte.
Direct monitoring je tedy zalezitost DSP, karty a ASIO monitoring je ten zpozdeny (protoze ASIO, tak treba malo zpozdeny podle nastaveni bufferu, ale zpozdeny).
Je to tak?
jardatop : potom je to ale chyba , ked sa asio driver profire 2626 tvari , ze vie direct monitoring a pritom ho nevie ..
no .. ako vidim , tak viacej firiem v tom ma zmatok .. skusam teraz direct monitoring na EMU 1212 .. a tam to nefunguje ale vobec .. nie len ze z nuenda neviem ovladat patch mix .. ale vobec sa signal ani nedostava zo vstupu na vystup .. proste na inpute signal mam .. na sabli signal mam .. ale na vystupe nie .. ked vypnem DM , tak je hned aj signal na vystupe a pocujem ho .. HOLD .. Nekere firmy vedia napisat driver .. A nekere ne ...