Jak použít efekt jen na část stopy?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Ivo » 22 úno 2011 19:52

Nastavení mezi objekty můžeš kopírovat, upravovat atd. Objekty (každý s jiným nastavením) můžeš libovolně prolínat atd.

Nebo - jednoduchý příklad: poslouchám track a je tam kousíček co by potřeboval doladit (ekvalizovat nebo cokoliv), tak ten kousíček vyberu a nahodím na něj co potřebuju (auto tune, EQ ... pan ... hlasitost atd.) a můžu to protáhnout nebo zkrátit na kterou chci stranu, za chviličku to použít znovu, podobně nebo jinak ... je to jedno. Přiznám se že na stopách žádné inserty už nedávám, všechno řeším jenom na objektech ....

Třeba si představ že se udělá mastering cd, písničky pěkně za sebou (na každé přesně ty efekty, pluginy, hlasitost atd jaké potřebuješ - a na každé jiné). Nic "nerendruješ", tak jak to je to vyjedeš (vypálíš, cd image atd.) a pak zpětně je přání něco upravit, hlasitost nějaké písničky, efekt apod. Tak to upravíš jen v té jedné písničce (k ničemu se nevracíš) a je to :wink: Vůbec si nedovedu představit že by to fungovalo už jinak, jako v Protools nebo Cubase, kde jsem taky před lety dělal ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od dendy » 22 úno 2011 20:14

nj tak +/- vsetko okrem AUX send sa z tohto da aj Reaperovi riesit ... dik za screen ! ono ten cervicek vzadu v hlave furt hloda ci nieje aj daco lepsie, tak clovek je furt zvedavy aj na ine platformy :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 20:34

Ivo píše: Tak si představ že máš třeba session CD s 10 písničkami pěkně za sebou a na každé máš potřebné nastavení včetně potřebné hlasitosti, efektů atd. v přehledném object editoru - nastavení si můžeš mezi objekty, předávat, kopírovat, upravovat atd (a pak to jen bez jakéhokoliv "renderování" vypálíš třeba rovnou na CD). Mít každou písničku v jiné stopě nebo kvůli každé změně to renderovat znovu - to bych se okotil :)
no myslis mastering CD ? cize 10 stereo wavov ? to by som dal kazdu pesnicku do inej stopy ..

alebo myslis koncert ? to by som opat mal kazdy nastroj v inej stope ..

hovorim .. mne vyhovuje vsetko v stopach .. a efekty len v mixe .. vsetko vidim v jednom okne .. efekty na partoch mi pridu neprehladne .. na partoch riesim arrange .. nie zvuk .. Ale nikomu neberiem , ze mu samplitude vyhovuje .. mne nevyhovuje ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 20:36

dendy píše: pytkin neni to neprehladne je to mega uzitocne ... teda vacsinou mam efekty a nastavenia len na stope ale ked potrbeujem nejak specialne zefektovat len konkretny item/take tak je to mega uzitocne .. a velmi casto to pouzivam...
netvrdim ze to niekedy nemusi byt uzitocne .. ale kedze som to nikdy nepouzil , tak mi to nechyba :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 20:40

Cyril píše:dendy: poklepes na nakej objekt a vyjede ti tohle masivni okno

Obrázek
mne sa zda toto ale neprehladne .. stale klikat na objekty a otvarat taketo okna .. ja som zvukar .. som zvyknuty na mixpult a miesanie na nom ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od dendy » 22 úno 2011 20:44

no pouzivat LEN tento sposob to by ma tiez otravovalo.. ale tak kazdy ma iny workflow a tiez zavisi od toho co konkretne robi (mixaz, masteing albumu, produkcia) Ja vo vacsine pripadov mam globalne inserty na stopu, tak isto pan, eq .... ale (pri produkcii) sa mi bezne stava ze potrebujem nejaky konkretne item zefektovat inak alebo na neho nahodit nejaky specialny efekt s tym, ze chcem aby mi to potom este preslo norlane track insertami ... toto je hlavny vyznam co to ma pre mna ... nemusim to drbat ako dalsi track insert efekt, automatizovat aby sa zapol len v pozadovanej chvili .. prosrte hodim to na idem ktoryt chcem zefektovat a vybavena vec ... toto mi aj v cubase strasne chybalo a obmedzovalo ma to, to bol pre mna jeden z (mnohych) hovodov prechodu cubase -> reaper ...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Ivo » 22 úno 2011 20:48

Pytkin píše: no myslis mastering CD ? cize 10 stereo wavov ? to by som dal kazdu pesnicku do inej stopy ..
No a kdybys potřeboval v každé písničce ještě pár věcí na pár místech udělat trošku jinak, tak by sis na to udělal další stopy ? :)

CD o 15 písničkách mít na 15 stopách - (místo na jedné) a furt mezi tím listovat .. to bych asi byl asi docela zmatený a nervozní ... :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 20:49

dendy : ja to vacsinou robim tak , ze inserty davam na grupy .. a potom nejaku specialitu vlozim rovno na stopu ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 20:51

Ivo píše:
Pytkin píše: no myslis mastering CD ? cize 10 stereo wavov ? to by som dal kazdu pesnicku do inej stopy ..
No a kdybys potřeboval v každé písničce ještě pár věcí na pár místech udělat trošku jinak, tak by sis na to udělal další stopy ? :)

CD o 15 písničkách mít na 15 stopách - (místo na jedné) a furt mezi tím listovat .. to bych asi byl asi docela zmatený a nervozní ... :)
no .. ja rozdelujem mix a CD premastering .. kazde robim v inom programe .. tak ako to robis ty , som to nikdy nerobil .. dokonca vacsinou mix robil niekto iny a cd mastering niekto iny ..

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od zazz » 22 úno 2011 20:54

Co je CD premastering?? smim-li se zeptat

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 20:58

zazz : no ze mas 15 wavov a spravis z nich CD .. nastavis pauzy , zadas ISRC kody .. atd atd .. vystup je CD alebo DDPimage ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Ivo » 22 úno 2011 20:59

To je mastering ne ? :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2011 21:01

Ivo : no .. da sa to nazvat asi vselijako .. Mastering je podla mna uplne vsetko do kopy .. tu na fore pod masteringom vela ludi chape dokonca aj mix ..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od PELF » 22 úno 2011 21:08

no ono je to spíš tak, že mastering je až ta konečná fáze, kdy se vyrábí glassmaster pro lis...všechno před tím je pre-mastering
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Jak použít efekt jen na část stopy?

Příspěvek od Ivo » 22 úno 2011 21:11

PELF píše:no ono je to spíš tak, že mastering je až ta konečná fáze, kdy se vyrábí glassmaster pro lis...všechno před tím je pre-mastering
i nahrávání :)

Odpovědět