Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Karel Sardel
Příspěvky: 10
Registrován: 26 led 2014 16:33

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Karel Sardel » 03 led 2017 11:41

Ahoj,
mám jeden dotaz, možná mi budete schopni poradit.
Nahrával jsem v Cubase 7 saxofon, a snímal jsem ho dvěma mikrofony (Neumann a Shure 57). Každý mikrofon šel do samostatné mono stopy.
Nahráli jsme ke každé skladbě 3-4 verze sóla, takže se ty verze v každé mikrofonní stopě rozdělily na Lane 1 až Lane 4.
Teď, když provádím editaci těch stop, tak to dělám stejné editace pro každou stopu zvlášť, resp. když ty jednotlivé části posouvám, tak musím vybrat současně nahrané vzorky pro oba mikrofony, aby nedošlo k jejích vzájemnému časovému posunu. Zajímalo by mně, jestli se tyto jednotlivé Lane 1 až Lane 4 pro dvě stopy (nebo i více) nedají nějak spárovat, aby mohla probíhat editace současně.

Díky moc za případné rady.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Fractal » 03 led 2017 12:15

Označ si regiony které potřebuješ a zkus: Edit - Group

Karel Sardel
Příspěvky: 10
Registrován: 26 led 2014 16:33

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Karel Sardel » 03 led 2017 22:20

Díky. To je přesně to, o co mi šlo !

vg.atvg
Příspěvky: 28
Registrován: 22 lis 2009 17:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vg.atvg » 31 led 2017 00:02

čau, fader v group(ě) funguje už před insertama (a rozhazuje mi kompresory) - ti němci :-)))) dá se to někde "přepnout"?? :-) dík :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 31 led 2017 01:51

Dá. Stačí dát efekt do slotu 1-6 a ne 7-8 8) pokud se ti to takhle chová pro prvních 6 slotů, je někde chyba (v programu).

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 31 led 2017 08:36

Btw. Nemci me potesili, poridil sem na cesty Cubase Elements 9 a dal jsem si tam projekt z full cubase, pricemz tam bylo vic stop nez umoznuje elements, ale dovoli je to tam mit, nemuzes je editovat ty kanaly navic, ale necha ti je to v projektu imho docela "hodny" reseni.

vg.atvg
Příspěvky: 28
Registrován: 22 lis 2009 17:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vg.atvg » 31 led 2017 11:27

pavlii: vuau, máš pravdu!! :-) dík :-) ...dostali mě :-))))))

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 31 led 2017 14:16

:-D dostal ses sám. Vše je v manuálu.

P.

vg.atvg
Příspěvky: 28
Registrován: 22 lis 2009 17:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vg.atvg » 12 bře 2017 00:44

přestaly mi ukazovat metery v mixeru (f3) a měření špiček ..co sem zase kde vypnul? :-) ufff

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 12 dub 2017 23:41

Zdar lidi, potřebuji rychlou pomoc :), jak se v poslední verzi Cubase nastaví to, aby se mi midi stopa po rozkliknutí otevřela v samostatném okně (jako to bývalo dříve) a ne ve spodní části obrazovky? Nějak to v preferencích nemohu najít. Děkuji!

IvanB
Příspěvky: 69
Registrován: 19 úno 2017 22:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 13 dub 2017 12:36

Preferences - Editors

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 14 dub 2017 11:24

Jak je na tom novy cubase se stabilitou na Macu? Mate zkusenosti nekdo?

IvanB
Příspěvky: 69
Registrován: 19 úno 2017 22:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 28 čer 2017 08:47

http://frontman.cz/budujeme-studio-xlvi ... -pluginech: "...Některé pluginy se dodávají přímo s jednotlivými programy DAW, Steinberg nabízí několik základních i u těch nejořezanějších verzí Cubase...obecně ale platí, že kvalita těchto pluginů nebývá zrovna špičková. Reverby v Cubase jsou vhodné leda tak na to, aby zpěvačka neměla pocit, že její hlas v nahrávce je úplně suchý...."

Súhlasíte? Fakt sa nedajú reverby v Cubasi použiť seriózne na finálny mix? To aby som sa začal obzerať po nejakom externom za drahé peniaze...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 28 čer 2017 09:38

:-) já bych to řekl jinak: hudba je kreativní a umělecké dílo. Jako autor můžeš použít cokoli, co ti pro daný záměr vyhovuje; takže třebas mikrofon HAMA, plastovou samohrajku z 80. let nebo i plug-in moduly dodávané spolu s DAW 8)

Případná změna názoru po poslechnutí výsledku, když prozradíš, co je použito, je pouhé placebo :-D

P.

IvanB
Příspěvky: 69
Registrován: 19 úno 2017 22:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 28 čer 2017 09:49

No jo, ale keď to nemáš možnosť porovnať s renomovanými platenými plug-inmi... :(

Odpovědět