Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
IvanB
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 13 úno 2018 18:09

Ahoj, prosím vás, nedarí sa mi vôbec resetnúť "velocity" na MIDI notách, bez ohľadu na editáciu "velocity" v midi editori hrajú stále svojou hlasitosťou akou (asi) boli pôvodne nahraté cez keyboard. Pokiaľ viem, vždy sa mi to darilo resetnúť cez "Delete controllers", resp. "Delete continuous controllers", ale nejak to nefunguje. Stále je pri "Velocity" hviezdička. Neviete poradiť, čo s tým?

Vďaka

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2241
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 13 úno 2018 18:39

Pokud ti VSTi nereaguje na zmeny hlasitosti je to IMHO pouze tim ze nemas nastavenou Amplifier Envelop. V Marixu tvyho syntaku nastav tyto hodnoty:

SOURCE => Velocity
MODIFIER => Amp Env
DESTINATION => Level
nezapomen na obalce dat hlasitost na max.

To je normalni chovani snad kazdeho synthu v Cubase. Nazvy se mohou v Matrixu lehce lisit stejne tak nazvy parametru princip je vsak identicky. Pokud si nebudes vedet rady tak uved nazev synthu.
Velocity sensitivity.png
Velocity sensitivity.png (664.75 KiB) Zobrazeno 233 x
Po tomto nastaveni by ti to mel synth na 100% reagovat na zmeny hlasitosti MIDI not

IvanB
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 13 úno 2018 18:59

Dik za rýchlu reakciu. No napríklad Kontak Player NI - jedna knižnica na zmenu velocity reaguje, iná nie, toto sa mi nezdá, že by to malo súvis s nastavením vo VSTi, lebo napríklad v rámci jedného a toho istého VSTi (AIR Hybrid), ale v rozdielnych projektoch, jeden preset reaguje, iný zas nie...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2241
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 13 úno 2018 19:02

To podle me zalezi jak je (Kontakt) Instrument v zakladu nastaven a i Kontakt ma moznost takovehoto nastaveni ve svem matrixu. Tak si zkontroluj jak je nastaveny Martix presetu ktery funguje a verim ze tam najdes nastavenou obalku hlasitosti. Asi tak.

IvanB
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 13 úno 2018 19:22

Tak napr. Prologue - tu nevidím absolútne žiadne možnosti nastavenia "velocity" sourcu a tiež nereaguje na zmeny. Amplifier envelope mám na plno.

EDIT: aha, tak bude to asi tak ako píšeš, na ostatných to funguje, len ten Prologue neviem akosi nastaviť, ale pohrám sa s tým...

Dik! :palec+:

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2241
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 13 úno 2018 20:23

:palec+:

IvanB
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 14 úno 2018 09:20

Tak nakoniec sa mi to na Prologu nepodarilo... Úplne ignoruje velocity na midi notách. Ak by ma náhodou niekto, kto tu pracuje s Prologue-om (štandardná súčasť Cubasu) vedel nasmerovať, bol by som povďačný, resp. aspoň vyskúšať, či vám reaguje na zmenu velocity na midi notách
Vďaka

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3051
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 14 úno 2018 10:37

Tak jsem si dal tu cca 5min práci :-D Dík za navedení, s Prologue jsem nikdy nepracoval. Je potřeba oeditovat "Destination" pro Velocity (pod záložkou Event). Defaultně je tam menší hodnota pro Hlasitost (aspoň co jsme v rychlosti kouknul) než "99". Myslím, že by se to dalo charakterizovat ve smyslu "procent"; prostě čím nižší hodnota zde bude uvedená, tím více budou hodnoty Velocity "vyrovnávány" co se dynamického rozsahu týče. Takže kopírování dat dynamiky úhozu zajistí pouze hodnota "99", kdy se neupravuje nic.

Obrázek

P.

IvanB
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 14 úno 2018 12:49

pavlii, dik. odskúšam doma. akože v tom "Event" som sa aj troška motkal, ale keď som si v manuáli prečítal že "velocity controls parameters according to how hard or soft you play notes on your keyboard", tak som tam ani nič neriešil, keďže som myslel, že sa to týka real-time hrania na klávesy. holt chýba mi intuícia na tieto vst synťáky... :?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3051
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 14 úno 2018 13:08

:-D to se poddá.

P.

IvanB
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 25 bře 2018 22:03

Neviete, čo by mohlo byť príčinu kolapsu Cubasu (hláška “Program prestal pracovať” a následne zatvorenie Cubasu) pri otváraní projektu? Robí mi to dosť často pri jednom projekte
Dik

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2241
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 25 bře 2018 23:43

Kdyz ti to dela u jednoho projektu tak si na to musis prijit sam. Postupne povypinat pluginy, VSTi vyrenderovat do audia.... Proste se mu pri nacitani neco nelibi, ja by jsem zacal vypinanim VSTi protoze ty pri nacitani presetu a zvukovych bank zatezuji hodne procesor a tam muze dojit ke kolapsu Cubase muze to take byt pretizenim pameti ect. To jsou ale vsechno pouhe dohady protoze nikdo nevi co v te session je.

EDIT:
Nalezeno na netu za 2 min.
Cubase generuje pri kolapsu soubor do ktereho se muzes podivat a z nej vycist ktery (plugin,VSTi,stopa...) byl posledni nahravan pred kolapsem a ten v session vypnout
Podle informaci Martina Jirsaka na Cubase foru najdes na PC soubory v :
Documents/Steinberg/Crashdumps

Na OSX se pouziva program Console a v nem je poradac "User report" kde jsou potrebne soubory

IvanB
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 26 bře 2018 12:54

Dik. Pozriem to. Teraz ma napadá, že nejaký čas mi to nerobilo vôbec a zdá sa mi, že to bolo práve vtedy, keď som mal na niektorých vst "Freeze". Pred pár dňami som ich "odmrazil" a začalo to zas, takže niekde tam bude príčina.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 112
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Nastavenie Midi klávesnice

Příspěvek od giom » před 38 minutami

Zdravím vás chlapci, potreboval by som poradiť s nastavením Midi klávesnice ( konkrétne Kurzweil Forte7 ) spolu s Cubase 9,5 Pro. Jedna sa mi hlavne o nahrávanie VST nástrojov. Keď VST otvorím zvlášť tak mi funguje bez problémov , akonáhle vytvorím v Cubase Midi stopu , alebo nástrojovú VST stopu, tak to proste nejde. V Midi mi nezaznamená pri record žiadne eventy proste nič . Midi kanál mám v poriadku , Midi ukazovateľ aktivitu Midi ukazuje. Som začiatočník , tak ma prosím ospravedlňte ak sa jedna o nejakú triviálnu záležitosť .
Ďakujem za odpovede a hlavne užitočné rady.

Odpovědět