Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3085
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 21 čer 2018 12:09

A nemáš Forte7 nastavený jako Generic Remote zařízení? Pak to fungovat nebude - na stejném MIDI okruhu. Už jsme to tu několikrát probírali. Jo a správné nastavení MIDI portu u MIDI stopy (i když defaultně je "All MIDI Inputs").

2concord: to nejspíš má, pokud mu to ukazuje MIDI aktivitu.

P.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 223
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Nastavenie Midi klávesnice

Příspěvek od IvanB » 21 čer 2018 13:08

giom píše:
21 čer 2018 09:30
Midi ukazovateľ aktivitu Midi ukazuje. Som začiatočník , tak ma prosím ospravedlňte ak sa jedna o nejakú triviálnu záležitosť
Práve preto treba pre istotu vylúčiť najskôr tie "začiatočnícke" muchy (podobne som riešil aj ja s Akai keyboardom, za 2 týždne ani za boha prísť na to, ako ich v Cubase rozchodiť...):
- máš v "Track inspectori" aktivovaný "Monitor" ? (ikonka repra; ale asi aj bez toho by ti to pri recordingu malo nahrávať midi noty)
- sprav reset "Send reset to all midi devices" (myslím, že tak sa to nazýva, nie som pri C. - je to v Device - Device Setup - úplne pravá ikonka hore)

...plus samozrejme tie rady už skôr spomenuté

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 115
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od giom » 21 čer 2018 15:21

Všetko som už vyskúšal a nič sa stále nedeje! Kde môžem mat chybu ...???

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3085
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 21 čer 2018 16:20

Hmm - opět perpetuum-mobile: data na vstupu jsou, ale nenahrává je to. Technicky nemožné. Record Ready na MIDI stopě je aktivované? A hodně blbá otázka - co filtrování MIDI dat (MIDI Filtering)? Ale to už střílíme fakt naslepo kolem sebe.....

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21626
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 21 čer 2018 21:24

zazracne slovicko IGNOREPORTFILTER nepomaha ? ja mam pocit ze to prave riesilo tieto veci ..

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 355
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od concord » 21 čer 2018 21:32

Len pre istotu ked nahravas musis mat zapnute REC - na hlavnom paneli.
Ja by som preinstaloval nanovo.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3085
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 22 čer 2018 06:40

Ale no tak :-) kvůli takovéhle banalitě přece nebude reinstalovat (navíc by to stejně nejspíš nepomohlo, alespoň ne z principu).

Někde má cosi jen blbě a neví o tom.

P.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 115
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od giom » 22 čer 2018 19:26

Takže bolo to zrejme v tých filtráciach Midi . Všetky boli odfajknute. Ešte musím vychytať nejaké muchy, čo sa týka Midi nastavení , nakoľko mi hrá pri dotyku na hocijaké tlačítko, šabľu aj kontroler .( používam Icon qcon )

vras
Příspěvky: 846
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vras » 02 srp 2018 14:46

Myslel jsem si, že v audiotechnologiích mě už nemá co překvapit. Až do včerejška. Že audiowarp a variaudio v Cubase občas trochu blbnou, dávno vím, občas je v exportu něco jiného než by mělo být, většinou drobné výpadky ve stopě, musí se to zkrátka hlídat. Objevuje se to jen zřídka, chaoticky, Steinberg to stejně nespraví, to už jsem dávno vzdal. Ale že to lupne ve zpěvu, ve frázi "slané slzy" tak, že z toho vyjde "sladké slzy" (a to naprosto věrně!), a pak mi lidi píšou, že je v písni chyba, že se záhadně změnil text - tak to jsem vážně nepobral.

Karel Sardel
Příspěvky: 11
Registrován: 26 led 2014 15:33

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Karel Sardel » 02 srp 2018 15:32

Asi tam máš nastavenou češtinu - automatické opravy,nebo automatická náhrada textu (z pesimistického na optimistický). A hned je písnička veselejší :D

vras
Příspěvky: 846
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vras » 02 srp 2018 16:12

to bude ono, lyrics autocorrect :)

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 223
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 06 srp 2018 08:18

vras píše:
02 srp 2018 14:46
občas je v exportu něco jiného než by mělo být...většinou drobné výpadky ve stopě, musí se to zkrátka hlídat.
Ja zažívam v Cubase niečo podobné s pluginom "chopper". V mixe OK, v exporte úplne inak. Cubase akoby totálne ignoroval pri exporte nastavenie "depth" toho efektu...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2331
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 06 srp 2018 11:12

@IvanB: Pokud Cubase pri spravnem nastaveni podminek exportu ignoruje plugin pak je to veci pluginu. Pokud se tak deje, je dobre si pred exportem problematickou stopu vyrenderovat pomoci "render in place". Ja osobne jsem se s podobnym jevem nesetkal.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2777
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Fractal » 06 srp 2018 13:44

Cubasacký chopper nikdy nefungoval pořádně tak jak by měl

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 355
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od concord » 24 říj 2018 14:14

Zdravim, dokaze Cubase nahravat cez 2 zvukovky nahravat? Alebo ma tu niekto zapojene 2 zvukovky sucasne cez 2 USB?

Odpovědět