Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od dano »

nie nedokaze, musis si zvolit, ktoru pripojenu kartu chces v konkretnom case pouzivat

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 683
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od concord »

Dokaze to nejaky free?

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od wred »

Cubase sa vie spojiť iba s jedným zariadením na vstupe a jedným na výstupe - môžeš mať pripojené dve zariadenia, ale len jedno môžeš označiť na vstupe a jedno na výstupe - takže nahrávať z dvoch zvukoviek priamo nejde...

ALE...

Dôležitá otázka - používaš Cubase na Win alebo na MacOS?
Nie som špecialista na Mac, ale pokiaľ viem, tak toto má MacOS priamo ošetrené na úrovni operačného systému - Cubase sa nenapája priamo na zvukovku, ale na OS a ten dokáže spojiť viac zvukoviak dohromady. Takže potom pre Cubase proste vyzerá ako viac vstupov.

U windows je spojenie riešené cez ASIO a Cubase sa pripojí na ASIO ovládač zvukovky a takto to nejde. Dá sa to obísť cez ASIO integrátory, najrozšírenejší je ASIO4All (http://www.asio4all.org/), ale funkčnosť je niekedy nič moc, niekedy to padá a podobne... Rozhodne na profi použitie by som to nedoporučil, to radšej zvukovku s možnosťou kaskádového zapojenia, alebo rozšírenia cez ADAT, alebo podobne.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 683
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od concord »

Ja bezim na Win. Zlaty MacOs.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22064
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

tusim sa to da agregovat cez ASIO4ALL

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 424
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB »

Nám to kedysi v kapele s M-Audio FastTrack + Steinber UR nešlo cez Asio4All (ani cez žiadny iný), Cubase spolupracoval vždy len s jednou zvukovou

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 683
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od concord »

Vyskusam Asio4All, 2 rovnake zvukovky mozno to system zoberie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22064
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

ASIO4ALL by ti mal ukazat vsetky zvukovky co mas v pocitaci .. a tam si ich navolis .. Niektore serioznejsie zvukovky maju podporu v driveroch .. Ze ked mas napriklad dve rovnake , tak ten driver ti ukaze OBE .. aj v Cubase OBE vidis ..

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od wred »

ASIO4All je agregátor, takže Cubase sa pripojí na ASIO4All ako na zvukovku a ten soft potom ďalej komunikuje cez ASIO so zvukovkami, a tak vidí Cubase všetky porty všetkých zvukoviek - ale sú to len virtuálne porty ASIO4All.

Ale ako som už písal, občas to nefunguje správne, pridáva to latenciu a myslím, že je to viac na experimenty, než na seriózne použitie. Lepšie je, ako potvrdzuje Pytkin, kaskádovo zapojiť zvukovky rovnakej značky, kde to driver umožňuje...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3235
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii »

Jen poupravím - nekomunikuje pres ASIO, ale přes standardní systémové ovladače.

P.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 424
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB »

Přátelia, sledujem v Cubase jeden problém, ktorý ma rozčuľuje, lebo mi narúša trochu plynulý workflow... Z nepochopiteľných dôvodov mi Cubase na niektoré tracky s midi notami aplikuje “drum map” a midi noty mi zmení na štvorčeky. A zdá sa mi, že to vtedy, kde ten drum map aplikujem na tracku, kde ho potrebujem. Neviem prečo si to Cubase nevie zapamatať a musím ten drum map (z Groove Agent) aktivovať stále dokola... sprievodný jav je práve to, že sa ten drum map aktivuje sem-tam aj na instrument tracky, s ktorým to nemá čo robiť. Máte podobnú skúsenosť? Riešenie?

Ďakujem

P.S. Aha, tak narazil som na na toto, evidentne nie som sám. Vyzerá to byť bug a nie moja debilita: https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=112698

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 424
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB »

Ďalší problém - v Key Editore mi nehrá pri kliknutí na midi notu jedno VSTčko - Wobble (od Sonivox), všetky ostatné OK, ale toto nie. Acoustic Feedback mám zapnutý. WTF? Stretli ste sa už s takým niečim?
Dik

Poklop
Příspěvky: 1007
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Poklop »

Duvodu muze byt nekolik. Napriklad nastavení midi channelu.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 424
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB »

Aha, tak na nástroji som mal aktivované "Learn"- dektivoval som to a už to fachá

chlodva
Příspěvky: 4
Registrován: 23 říj 2012 11:25

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od chlodva »

Ahoj, prosím o radu. Pracuji v Cubase 5. Když naložím(Import Midifile) skladbu ..x.mid tj. SMF formát 0(jediná vícekanálová stopa) a když dám příkaz Dissolve Part/Separate channels, tak se mi to „rozmixuje“, ale tracky(midikanály) jsou různě zpřeházené.
Jak to mám udělat, aby se mi to rozmixovalo pěkně od 1.tracku(1.midikanálu) vzestupně až po 16. track(16.midikanál)?Zkoušel jsem to nastavit někde ve File/Preference, ale bez úspěchu. Ušetřilo by mi to dost práce, protože totéž mi to dělá i při multitrackovém nahrávání ze samohrajky do Cubase. Za radu moc děkuji, Miloš

Odpovědět