Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3440
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od dano » 24 říj 2018 14:23

nie nedokaze, musis si zvolit, ktoru pripojenu kartu chces v konkretnom case pouzivat

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 515
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od concord » 24 říj 2018 14:34

Dokaze to nejaky free?

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od wred » 24 říj 2018 16:18

Cubase sa vie spojiť iba s jedným zariadením na vstupe a jedným na výstupe - môžeš mať pripojené dve zariadenia, ale len jedno môžeš označiť na vstupe a jedno na výstupe - takže nahrávať z dvoch zvukoviek priamo nejde...

ALE...

Dôležitá otázka - používaš Cubase na Win alebo na MacOS?
Nie som špecialista na Mac, ale pokiaľ viem, tak toto má MacOS priamo ošetrené na úrovni operačného systému - Cubase sa nenapája priamo na zvukovku, ale na OS a ten dokáže spojiť viac zvukoviak dohromady. Takže potom pre Cubase proste vyzerá ako viac vstupov.

U windows je spojenie riešené cez ASIO a Cubase sa pripojí na ASIO ovládač zvukovky a takto to nejde. Dá sa to obísť cez ASIO integrátory, najrozšírenejší je ASIO4All (http://www.asio4all.org/), ale funkčnosť je niekedy nič moc, niekedy to padá a podobne... Rozhodne na profi použitie by som to nedoporučil, to radšej zvukovku s možnosťou kaskádového zapojenia, alebo rozšírenia cez ADAT, alebo podobne.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 515
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od concord » 24 říj 2018 19:51

Ja bezim na Win. Zlaty MacOs.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21783
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 25 říj 2018 13:42

tusim sa to da agregovat cez ASIO4ALL

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 309
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 25 říj 2018 14:42

Nám to kedysi v kapele s M-Audio FastTrack + Steinber UR nešlo cez Asio4All (ani cez žiadny iný), Cubase spolupracoval vždy len s jednou zvukovou

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 515
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od concord » 25 říj 2018 15:23

Vyskusam Asio4All, 2 rovnake zvukovky mozno to system zoberie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21783
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 25 říj 2018 15:38

ASIO4ALL by ti mal ukazat vsetky zvukovky co mas v pocitaci .. a tam si ich navolis .. Niektore serioznejsie zvukovky maju podporu v driveroch .. Ze ked mas napriklad dve rovnake , tak ten driver ti ukaze OBE .. aj v Cubase OBE vidis ..

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od wred » 26 říj 2018 10:35

ASIO4All je agregátor, takže Cubase sa pripojí na ASIO4All ako na zvukovku a ten soft potom ďalej komunikuje cez ASIO so zvukovkami, a tak vidí Cubase všetky porty všetkých zvukoviek - ale sú to len virtuálne porty ASIO4All.

Ale ako som už písal, občas to nefunguje správne, pridáva to latenciu a myslím, že je to viac na experimenty, než na seriózne použitie. Lepšie je, ako potvrdzuje Pytkin, kaskádovo zapojiť zvukovky rovnakej značky, kde to driver umožňuje...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3150
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 27 říj 2018 18:19

Jen poupravím - nekomunikuje pres ASIO, ale přes standardní systémové ovladače.

P.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 309
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 03 lis 2018 21:12

Přátelia, sledujem v Cubase jeden problém, ktorý ma rozčuľuje, lebo mi narúša trochu plynulý workflow... Z nepochopiteľných dôvodov mi Cubase na niektoré tracky s midi notami aplikuje “drum map” a midi noty mi zmení na štvorčeky. A zdá sa mi, že to vtedy, kde ten drum map aplikujem na tracku, kde ho potrebujem. Neviem prečo si to Cubase nevie zapamatať a musím ten drum map (z Groove Agent) aktivovať stále dokola... sprievodný jav je práve to, že sa ten drum map aktivuje sem-tam aj na instrument tracky, s ktorým to nemá čo robiť. Máte podobnú skúsenosť? Riešenie?

Ďakujem

P.S. Aha, tak narazil som na na toto, evidentne nie som sám. Vyzerá to byť bug a nie moja debilita: https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=112698

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 309
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 21 pro 2018 09:34

Ďalší problém - v Key Editore mi nehrá pri kliknutí na midi notu jedno VSTčko - Wobble (od Sonivox), všetky ostatné OK, ale toto nie. Acoustic Feedback mám zapnutý. WTF? Stretli ste sa už s takým niečim?
Dik

Poklop
Příspěvky: 999
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 21 pro 2018 11:26

Duvodu muze byt nekolik. Napriklad nastavení midi channelu.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 309
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od IvanB » 21 pro 2018 14:17

Aha, tak na nástroji som mal aktivované "Learn"- dektivoval som to a už to fachá

Odpovědět