Wavelab7, Cubase 5.5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od vras » 21 čer 2010 17:27

Tak 5.5 je uz na FTP!

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od delay » 21 čer 2010 18:16

vras píše:C:\Documents and Settings\<jmeno_uzivatele>\App Data\Steinberg\Cubase 5\*.xml
( u roznych jaz. verzi woken to bude mirne jinak)

Je to hromada .xml, kde je ulozeno mj. mapovani audio portu, key commands, rozlozeni oken, verifikovane VST pluginy atd. atd. Zrejme skoro vsecko globalni ostatni, ktere se neuklada do .cpr projektu. Tohle je dobry cely nekam schovat, jakmile je Cubase nastaveno.
Díky.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od SoundsFine » 21 čer 2010 18:39

stažena a vyzkoušena Verze 5.5 pro 64bit
Čekal jsem hlavně na vylepšení VST Bridge, bohužel opět funguje mizerně :-(
Doufal jsem, že s tím něco udělají, ale bohužel zlepšení a podpora 32bit pluginů je minimální, cubase 5.5 po načtení některých 32bit pluginů hned padne.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od vras » 21 čer 2010 19:33

VST bridge - evidentne nebudes sam - viz http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=136007

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od Ondrash » 22 čer 2010 00:46

SoundsFine píše:stažena a vyzkoušena Verze 5.5 pro 64bit
Čekal jsem hlavně na vylepšení VST Bridge, bohužel opět funguje mizerně :-(
Doufal jsem, že s tím něco udělají, ale bohužel zlepšení a podpora 32bit pluginů je minimální, cubase 5.5 po načtení některých 32bit pluginů hned padne.
Co říkáš na to větší písmo a divně stínované buttony? No... moc mi to nesedí. Stejně jako look library.
Ale jinak hodně neduhů odladěných....

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od SoundsFine » 22 čer 2010 12:04

Mě "grafické vychytávky a novoty" moc nezajímají, spíše mě to zdržuje.
Myslím, že by páni ze Steinbergu někdy měli navštívit i cubase fórum, aby pochopili, co vlastně uživatelé Cubase5 nejvíce potřebují.
Maximální stabilitu a kompatibilitu.
To bohužel ani u 5.5 v 64-bitovém systému nebylo napraveno.
Docela mě zklamali :(

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od Fractal » 22 čer 2010 12:44

mám si to vůbec instalovat? člověku se zdá, po přečtení příspěvků na cubase fóru http://forum.cubase.net/phpbb2/viewforum.php?f=34, že to nadělá více škody než užitku :shock:

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od Ondrash » 22 čer 2010 14:38

Tak jsem dneska ráno zase testoval. Největší neduh, který hodně špatně rozdýchávám, je úprava barevného prostředí. Mám totiž palety dané na nejtmavší, abych měl arrange okno tmavě šedé a ne bílé (tahá to oči) no a vertikální osy jdou na černou nastavit jen na nejhrubší měřítko. Zbylé dvě úrovně musím mít světle šedé; dost špatně se v tom orientuje. Myslím si, že to zase programátoři nedotáhli, ale budu je kvůli tomu prudit.

Stínování tlačítek, které je mnohem víc markantnější, působí dost rušivě, prostě v mixu se člověk lehce ztratí. Na druhou stranu na větší písmo už si začínám zvykat a až přejdu na 30" LCD tak to bude velké pozitivum.

Jinak celkově mi práce připadá svižnější. Graficky to museli nějak líp dotáhnout. Otevírání pluginů, mixu atd. (nebavím se o loadování), ale jen vyvolání je mnohem plynulejší. Jsou to řádově milisekundy ale je to cítit....

Nová knihovna bude asi taky přínos, ale ještě jsem se k ní pořádně nedostal. Jsem zvědavej, jestli bude i nadále problém, že se mi naindexované soubory často nechtěly zobrazovat. Ale myslím, že Steinberg o tom věděl, proto je třeba v 5.5 znovu vytvořit knihovnu novou.

Co mě taky dost vytáčí že na CTRL + kolečko myši dali Zoom. Doteď jsem tam měl vodorovný posun. Sice se na něj dostanu přes Shift, ale víc posouvám v projektu, než zoomuju a Shift je nad CTRL, takže je hůř přístupný. Tohle bude si o zvyku, nikde jsem nenašel jestli to půjde přenastavit.

Mají být i úpravy v VST Connection. Kromě toho, že porty, které jsou už přiřazené a nejdou znovu přiřadit, jsou nyní vybarveny červeně jsem tam žádný rozdíl nenašel. Ještě se podívám do podrobnější dokumentace.

Co se týká stability, mám W7 64bit, C5.5 32bit. Instalace na jedničku a od té doby ANI JEDEN CRASH! zatím...

Co ostatní? Pište, trošku to tu můžeme rozebrat. :)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od vras » 22 čer 2010 16:21

W7 x64, C5.5 x32: videl jsem to kratce, takze na objektivni posudek to neni, ale subjektivne je to lepsi a drzi to to o poznani lepe nez 5.1.
Par novych otravnych chybicek, napr. ze nejede dry/wet mix v reverence a superior drummer po mne chtel znova registrace.
Me nejvic vadily veci, ktere zdrzuji - pady, ztraty konfiguraci,... zbytecne dlouhe mixdowny, nepouzitelne freeze (kdyz uz tam teda je) atd.
Ac Steinberg tvrdi, ze spravili vyuziti CPU, dalo by se o tom polemizovat, moc znatelneho pokroku jsem si teda nevsiml - netusim, proc to sakra jede na ~~40% a ne na 100%, zrejme to bude ekonomicky provoz. Na presnejsi porovnani je ale jeste brzo, vetsinu toho jsem jeste nezkousel...

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od SoundsFine » 22 čer 2010 19:41

No jo ... , vy ale používáte Cubase5 32 bit verzi. Proč?
Vy si vystačíte se 4GB?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od Fractal » 22 čer 2010 19:48

hlavně kvůli pluginům... a zatím mi 4GB pro cubase stačí bohatě

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od pavlii » 22 čer 2010 21:27

2SoundsFine: vystačíme :lol: já si dokonce vystačím i s výrazně nižším objemem paměti než jsou 4GB...

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2010 23:46

ja som mal vzdy na DAWe 2G ram .. a nikdy som s tym nemal problem .. len raz ked som chcel odskusat 5.1 Ivory piano .. to malo asi 8G .. tak som to hned vymazal a od vtedy take chujoviny neskusam :)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od vras » 23 čer 2010 00:09

No jo ... , vy ale používáte Cubase5 32 bit verzi. Proč?
Vy si vystačíte se 4GB?

Limit RAM 4GB je mezi obema verzemi jediny rozdil. Pluginy a instrumenty s RAM setri a budou setrit cim dal mene, takze 4GB je u nekoho uz ted kriticky, u nekoho cekajici problem. Bridge je asi utopie, zrejme to ve Windows rozumne nelze resit. Spis by se melo zacit systematicky tlacit na vyrobce pluginu, aby upgradovali sve produkty na 64bity.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Wavelab7, Cubase 5.5

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2010 00:26

vras : nie kazdy potrebuje sample .. a na nic ine RAM nepotrebujes .. 1G v pohode staci .. 2G je velky prepych .. 4G je plytvanie :)

Odpovědět