Do studia dorazil treti masteringovej Focusrite !!! : ) model Focusrite BLUE 330 - jestli se neco da oznacit za Rolls Royce tak je to tenhle spickovej compressor. Mam z nej ohromnou radost. Byla to sice vetsi investice ale sehnal jsem ho ve fantastickym stavu, to se mi podarilo i u modelu 315 EQ a 230 comp. I tenhle nebyl nikdy zasroubovanej do racku a vypada jako by vyjel z fabriky ! Mam rad kdyz jsou masiny opticky i technicky v super stavu.
Tenhle BLUE 330 ma na vstupu i vystupu transformatory (pozdejsi serie MKII transformatory neobsahuje), ty umej kdyz se lehce vybudi vstup jemnou saturací dodat zvuku krasnej harmonickej charakter, soucasne ale umi tenhle compressor i cistej hladkej ton. Ta kombinace dvou charakteru a kvalita zvuku se mi moc libi. Absolutne me nadchlo ale predevsim jeho VCA ktery je neuveritelne rychly, uzasne podporuje transienty bubnu a nemeni (nezakulatuje) dynamiku coz bejva v nekterejch situacich nevyhoda pomalejsich compressoru. Tyhle rychly compressory jak 230 tak 330 umi bejt pekne radikalni. Ve srovnani s elektronkovejma compressorama ktery na mastering pouzivam jako treba Thermionic Culture Phoenix MV, nebo multiband Tube-Tech SMC2B, jsou tyhle dva Focusrite compressory o hodne rychlejsi a umoznujou dodat zvuku potrebnej uder, coz se mi skvele osvedcuje hlavne na kytarovou muziku a zivy bubny, pokud je to potreba, dynamika ma pak silnejsi kontury bubnu a vse zni pocitove zaostrenej. Hodne mi imponuje taky design, ohromnej predni panel kterej ma tloustku 1.2 cm (!) ma efektni tvar reliefu a krasnou metalickou temnou modrou barvu, je to maly umelecky dilo : ) Focusrite si dal velkou praci aby tahle BLUE serie vypadala hodne impresivne, byly to taky jejich vlajkovy lode. Moc hezky. Presny krokovy potenciometry, tak jako i zlaceny konektory jsou u techto masin samozrejmost. No ohromnou radost mi delaji ! : )
BLUE 330 ted mam zapojenou v retezci a tesim se cim me postupem casu jeste prekvapi, ale uz ted jsou moje dojmy naprosto nadseny !: )