EZONE KOMPILACIA

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Odpovědět

Termin uzavierky pre tracky pre compilaciu

1.4.
2
17%
1.5.
1
8%
1.6.
1
8%
1.7
0
Žádná hlasování
1.8+
4
33%
21.12.2012
4
33%

Celkem hlasů: 12

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak : jo jasne .. druha moznost je ze kazdemu tracku das len 1 bod .. to je na zvazenie , co by bolo lepsie

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

To je taky moznost, ale kdyz budes davat tech bodu vic a vice trackum, jasneji se oddeli ty vitezne.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : no tak to mozes bodovat v podstate vsetky tracky .. je 50 trackov .. tak das body 1-50 .. vsetko sa zrata a vytaznych X ide na CD , dve , tri :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

To je zbytecne moc prace zas, kdo by to delal ;)

80_psu

Příspěvek od 80_psu »

Tohle nase usili mi dost pripomina vydani kompilace Jungle Is Massive ( http://www.discogs.com/release/531668 ). Lidi okolo R1 (hnuti Bradahood) vypsali vyberovy rizeni a vyhlasili deadline na zaslani dema (predepsanej format MD a DAT kazeta). Nasledne v jejich radach probehlo anon. hlasovani, sehnali par sponzoru a nechali vylisovat 1000 kousku. Vetsina se rozdala (kazdej artista po kartonu CD), pze se jednalo o "promo" kompilaci a neco se prodavalo v Puntu a XT3. Jo, to byly casy pionyrsky.. ;)

Ucelem bylo zmapovat, pospojovat a podporit D&B zakladnu u nas. Tehda byl D&B vnimanej jako progresivni a novatorskej styl. Holt jsme diky normalizaci nemeli tu cest vyrustat komplexne uvedeni do hudebnich souvislosti, coz ovsem vejs zminenymu projektu dodalo punc svezesti.

Tabulka je dobrej napad. Doplnil bych kolonku, kde kazdej dle vlastniho usudku procentuelne specifikuje pravdepodobnost dokonceni a odeslani tracku. Jsou mezi nama svatecni skladaci (ja treba), majici na konte za zivot jen par dokoncenejch tracku.

EXCOM píše:80_psu : myslim ze je tu tolko grafikov ktory to spravia aj bez naroku na odmenu ze taketo veci tu nebude treba... treba byt pragmaticky :)
Jsem si naprosto vedom faktu, ze dobrej lokalni grafik nebude problem. Vsim jsem si ale, ze tu mnozi chtej mit v ruce kus materialu. Rucni malba (samozrejme ne kusove, nybrz zpracovani podkladu pro tisk) by dle myho nazoru dodala zamejslenymu CD jakousi magickou, nikoli zanedbatelnou, pridanou hodnotu. Navic kamoska malirka je mlada holka, ktera by to mozna udelala i zadara. Ja jsem ale zastancem nazoru, ze by se jednalo o zneuziti jeji potencialni dobroty. Ono staci navysit cenu o 2,- az 3,- Kc a naklad na dustojny zaplaceni dobry umelecky prace je vyresen.

Pocitacova grafika mi proste prijde ve srovnani s malbou lidsky chladna a pokud tady vznika dilo diky nadseni umelecky smejslejicich lidi, pak mi rucne zpracovanej obal prijde jako to nejkrasnejsi a nejdustojnejsi reseni.

Zduraznuju, ze Jenya je velmi citliva a talentovana. Navic uz i delala artwork pro nakou ekaterinburskou michanou kompilaci.

http://www.e1.ru/fun/photo/view_album.php?id=76525

Pokud chceme HW CD, tak by to preci mel bejt maximalne naslapanej a komplexni piece of art, coz? :wink:

Vey

Příspěvek od Vey »

Super napad .. ta kompilace .. a netlabel tez _)

Co se tyce toho hlasovani, tak jsem pro:
a) umoznit kazdemu, aby mohl dat hlas ke vsemu co se mu libi (1x) .. tim vypadnou ty min zajimavy veci.
b) kazdej bude mit napr. stejne hlasu jako bude tracku na kompilaci.

Jinak, tabulka do ktery se zapisou pripadny interpreti, si myslim, ze je dobrej napad .. aspon bude prehled o tom kolik lidi ma v planu neco poslat. Osobne se domnivam, ze se k teto akci pridaji i lide, kteri Ezone ctou, ale bezne do fora neprispivaji.

dano

Příspěvek od dano »

mimochodom kazdy moze dodat len jeden track? alebo aj dva? ja osobne nemam problem dodat dva tracky s tym, ze ratam s moznostou ze cez vas neprejde ani jeden :-) ale v kazdom pripade to zvysuje sancu... problem by bol len v pripade, ze niekomu cez tajne hlasovanie prejdu dva tracky, nakolko autor nebude znamy...

vasek

Příspěvek od vasek »

Dobrá připomínka, to by se taky mělo stanovit, kolik tracků může člověk vystavit. Jsem pro 2.
A ještě mě napadla jedna věc. Mezi termínem na výběr a termínem pro vydání by měl být rozumný časový odstup z následujícího důvodu: napadl mě jeden projekt pro tuhle akci a kdyby byl vybrán, tak bych investoval peníze do mixu a masteringu v lepším studiu. Na to ale potřebuju vědět dopředu (na základě dema), jestli to má smysl. Určitě nejsem sám, koho to napadlo.

Vey

Příspěvek od Vey »

vasek píše:Dobrá připomínka, to by se taky mělo stanovit, kolik tracků může člověk vystavit. Jsem pro 2.
Podle me klidne i 3 .. je to fuk _)) Ale ve finale by si mel interpret vybrat pouze jeden (pokud se jich do vysledneho vyberu dostane vic) .. tim se poradi opet posune.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem se celou dobu nezapojoval a cekal, kam to dospeje... klasickej vychcanek 8)

jednoznacne se mi nejvic libi reseni, ktery navrhuje ecson. registrace lidi je myslim nutnost - tabulka je pro tenhle ucel bezva!

uzaverku na zasilani tracku (jsem pouze pro 1 ks na prihlaseneho, kdo z vas bude v zajmu objektivity zvoleni toho nej poslouchat treba 100++ tracku?!) bych moc neprotahoval - napr: "ode dneska za dva mesice". dva mesice podle me musi stacit.

zasilani - mame dost mista na ftp? wav 44.1/24?? flac, ape?

pocet tracku a max. cas - navrhuju 12 tracku, max. 6min na jedno kolecko. o tom jestli to bude 1cd nebo 2cd navrhuju nechat hlasovat

hlasovani - po ukonceni uploadu, udelat fulltime ukazky v mp3, ogg, stahovani pouze pod heslem, ktere by dostal kazdy clen ezone, ktery by si pozadal (administrativu tohohle, klidne beru na sva bedra at jen nekecam). na hlasovani mesic a smitec?

mastering - vim, ze je to prace a ne vyhra v loterii, presto to vypada, ze by to chtelo delat vic lidi. spolecne to asi nepripada v uvahu, rozdelit podle zanru jednotlivym zajemcum je asi taky blbost, proto navrhuju aby ti co by to radi delali, se zaregistrovali do kategorie mastering a hlasovalo se i pro tohle

system hlasovani
tracky: kazdej by mel moznost dat 12 hlasu - pro jeden track max. jeden hlas a nejlepe, kdyby nemohl volit svuj vytvor, nebo naopak musel - to je asi jednodussi (v pripade, ze hlasujici je zaroven "soutezici"). pocet 12 hlasu by nebylo nutne vycerpat.

mastering: vyber z prihlasenych

pocet cd: 1 nebo 2

navrhuju otevrene hlasovani - tim myslim, ze bude videt, kdo pro co hlasoval - za prve se nebude muset programovat nejakej nesmysl, kterej by navic mohl mit nejaky diry a za druhe to bude opravdu transparentni a snad se tim podari predejit dohadum a pocitum manipulace

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

2biscuti: souhlasim asi ve vesech bodech, krom toho, ze bych povolil commitnout dva tracky. Myslim si, ze se toho zas tolik nesejde.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

biscuit píše: mastering - vim, ze je to prace a ne vyhra v loterii, presto to vypada, ze by to chtelo delat vic lidi. spolecne to asi nepripada v uvahu, rozdelit podle zanru jednotlivym zajemcum je asi taky blbost, proto navrhuju aby ti co by to radi delali, se zaregistrovali do kategorie mastering a hlasovalo se i pro tohle

mastering: vyber z prihlasenych
To je určitě dobrá myšlenka. Různý přístup k masteringu může dost podstatně ovlivnit celkové zvukové vyznění alba. Tak bude možné vybrat to pojetí, které se bude autorům i publiku nejvíce líbit a zároveň to bude zajímavá možnost poslechnout si různé verze masteringu stejných tracků. Jak už jsem říkal předtím - rádi jednu verzi masteringu alba uděláme ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Me neni nejak jasny, proc by melo byt stahovani ukazek tracku zaheslovany.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo: no ja to myslel trochu formou zajice v pytli - tedy dopredu. uznavam, ze je to dost neobjektivni, ale nedovolil jsem si navrhnout nekomu praci, za kterou prd dostane a jeste ji treba udela zbytecne.. taky me napadla moznost vydani treba ve dvou verzich masteringu - to by byla slusna rarita hodna electrozone!

ale ted bych fakt resil ty podstatny veci aby se to vubec uskutecnilo ;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Kermitak píše:Me neni nejak jasny, proc by melo byt stahovani ukazek tracku zaheslovany.
a proc ne? hlasovat budou jen ti, co jsou cleny ezone, tak proc by mel mit pristup nekdo z venku? nevidim jedinej duvod

Odpovědět