Chaos a Hudba
Chaos a Hudba
Ahoj, zajímá mě někdo, kdo myslel na hudbu jako na otveřený dynamický systém proměňující se v čase, jako na kulturní úkaz civilizace popisovatelný teorií Chaosu. Přemýšlel jste někdo o hudbě jako na právě soběpodobné komplexní množiny?
Re: Chaos a Hudba
Takového neznám,. Pokud ti to pomůže
Navíc nevím co je to ten "otveřený dynamický systém proměňující se v čase"
A vlastně nechápu ani ten zbytek.

Navíc nevím co je to ten "otveřený dynamický systém proměňující se v čase"

A vlastně nechápu ani ten zbytek.
aha... budu muset uveřejnit nějakou svou práci do školy... je to skoro jenom česká záležitost... s přihlédnutím ke všem významným teoriím na světě, takže moment musim to najit a teď nevim jestli to přepsat neboco
ono se to hlavně týká odchylek měření, při analýze reakcí neurotransmiterů
ono se to hlavně týká odchylek měření, při analýze reakcí neurotransmiterů
Naposledy upravil(a) Fractal dne 20 úno 2011 19:10, celkem upraveno 1 x.
Rával Pindí 

mozes to skusit naformulovat trosku jednoduchsie, viac "po lopate" ? mam pocit ze smerujes presne tam kde obcas tiez uvazujem ale je to na mna moc komplikovane napisane takze si noe som celkom isty ako to myslis
)
btw co sa tyka pobenstva s otvorenym dynamickym systemom - mne hudba pripomina prave uzavrety dynamicky system, ktoremu autor vstepil urcite inicialne podmienky, sadu pravidiel a zakonov a finalny stav. taka skladba je vesmir v malom a posluchac je Velky Pozorovatel ktory svojim pozorovanim ale do tohoto vesmiru nijak nezasahuje... len niektori z nas potom maju potrebu vytvarat si vesmiry vlastne..

btw co sa tyka pobenstva s otvorenym dynamickym systemom - mne hudba pripomina prave uzavrety dynamicky system, ktoremu autor vstepil urcite inicialne podmienky, sadu pravidiel a zakonov a finalny stav. taka skladba je vesmir v malom a posluchac je Velky Pozorovatel ktory svojim pozorovanim ale do tohoto vesmiru nijak nezasahuje... len niektori z nas potom maju potrebu vytvarat si vesmiry vlastne..
Okej... Je dulezite znát:
Historii Hudby
Historii Fyziky
Historii Matematiky
Filozofii
blablablabla.... no nic, a pak merit a merit a merit...
toz mam to uverejnit? jmenuje e to stejne jako toto vlakno... rikam budu to muset najit a dat trosku do fazony, ale diky kluci ze mi pomahate, moc si toho vazim!
Historii Hudby
Historii Fyziky
Historii Matematiky
Filozofii
blablablabla.... no nic, a pak merit a merit a merit...
toz mam to uverejnit? jmenuje e to stejne jako toto vlakno... rikam budu to muset najit a dat trosku do fazony, ale diky kluci ze mi pomahate, moc si toho vazim!
jo a teorii Chaosu hlavně! Mandelbrot... množiny, komplexní čísla... Dendy by mohl vědět
jasně - to je přece základFractal píše:Ahoj, zajímá mě někdo, kdo myslel na hudbu jako na otveřený dynamický systém proměňující se v čase, jako na kulturní úkaz civilizace popisovatelný teorií Chaosu. Přemýšlel jste někdo o hudbě jako na právě soběpodobné komplexní množiny?

tedy pokud chaosem myslíš hlavně fraktalni struktury... ty jsou pritomny v rastru vetsiny (nejen) klubovych rytmik
pokud to myslis vice kulturne-socialne - pak uz v tom chaos muze byt viden,spise jako turbulence kulturnch vlivu - predtsavit si to jako mapu sveta v case a videt jak na sebe ruzne styly pusobi a jak se siri prostorem ( anglie---zbytek sveta...
). tam se ruzne chaoticke zajimave nelinearity urcite objevuji - podobne jak se michaji v kadi dve barvy do sebe atd...
pokud to myslis vice kulturne-socialne - pak uz v tom chaos muze byt viden,spise jako turbulence kulturnch vlivu - predtsavit si to jako mapu sveta v case a videt jak na sebe ruzne styly pusobi a jak se siri prostorem ( anglie---zbytek sveta...

Jo takhle !
Tak takovou základní všeobecnou věc není třeba rozebírat

Tak takovou základní všeobecnou věc není třeba rozebírat

- ReaktoplazmAR
ak som to spravne pochopil, tak ano.. velmi často takto pristupujem k svojej tvorbe (hudba, malba, ale aj fotografia a dig.obrazy), ale myslím si že neni podstatné si to uvedomovat..Fractal píše:Ahoj, zajímá mě někdo, kdo myslel na hudbu jako na otveřený dynamický systém proměňující se v čase, jako na kulturní úkaz civilizace popisovatelný teorií Chaosu. Přemýšlel jste někdo o hudbě jako na právě soběpodobné komplexní množiny?
fractal: tak nekecaj a daj link
uz davno si to tu mal dat, urcite rad si to precitam
fakt ma to zaujima... a myslim ze via. ludi si to tu rado pozrie...
jackass tak ked nerozumies nechapes a nemas potrebu tak preco tu v tomt threade hnijes ??? ak mas co povedat povedz ak nemas tak chod smrdiet inam... "milujem" ludi co nemaju co k nejakej teme povedat ale stale to robia...

jackass tak ked nerozumies nechapes a nemas potrebu tak preco tu v tomt threade hnijes ??? ak mas co povedat povedz ak nemas tak chod smrdiet inam... "milujem" ludi co nemaju co k nejakej teme povedat ale stale to robia...
dendy - zkus se mrknout na nejake hudebni ci sounmd-art interaktivni prace - ( napr. i ta moje instalace Sonicave).dendy píše: btw co sa tyka pobenstva s otvorenym dynamickym systemom - mne hudba pripomina prave uzavrety dynamicky system, ktoremu autor vstepil urcite inicialne podmienky, sadu pravidiel a zakonov a finalny stav. taka skladba je vesmir v malom a posluchac je Velky Pozorovatel ktory svojim pozorovanim ale do tohoto vesmiru nijak nezasahuje...
tam se role autor-divak meni. Ja svoje instalace beru tak, ze jako autor vytvarim hudebni system - definuji hranice a zpusoby hudebniho chovani - divak pak muze se v tomto systemu volne pohybovat a vytvaret si svoje hudebni strukltury a variace. Lidi to strasne bavi nebyt jen pasivni posluchac, ale byt soucasti husby jako hrac... samozrejme se to cele musi vymyslet chytre tak, aby i hudebni analfabet dokazal vyloudit zajimave veci - no a to neni vubev sranda

magion tvoje prace mam podchytene a moc sa mi pacia, velky respekt pred niekym
kto vie daco take dat dohromady
to je samozrejme nieco ine, ja som myslel skorejmklasicku hudbu v zmysle zaznamu ktory pocuvam...
samozrejme obecne delim hudbu ktora mi nieco dava. a 2 zakladne kategorie... po prve su to nejake proste jednoduche odrhovacky, kludne kvazi "hluposti" kludne z radia, tam nic hlbsie nehladam... druha kategoriamje potom prave ta hudba
v ktorej hlbsi zmysel nachadzam a o takej ma potom zmysel viest diskusiu aku tu nastolil fructal
kto vie daco take dat dohromady

samozrejme obecne delim hudbu ktora mi nieco dava. a 2 zakladne kategorie... po prve su to nejake proste jednoduche odrhovacky, kludne kvazi "hluposti" kludne z radia, tam nic hlbsie nehladam... druha kategoriamje potom prave ta hudba
v ktorej hlbsi zmysel nachadzam a o takej ma potom zmysel viest diskusiu aku tu nastolil fructal

asi myslis to same co ja, ale pouzivas jine pojmy na pokryti vyznamu...Magion píše:tedy pokud chaosem myslíš hlavně fraktalni struktury... ty jsou pritomny v rastru vetsiny (nejen) klubovych rytmik
pokud to myslis vice kulturne-socialne - pak uz v tom chaos muze byt viden,spise jako turbulence kulturnch vlivu - predtsavit si to jako mapu sveta v case a videt jak na sebe ruzne styly pusobi a jak se siri prostorem ( anglie---zbytek sveta...). tam se ruzne chaoticke zajimave nelinearity urcite objevuji - podobne jak se michaji v kadi dve barvy do sebe atd...
Fraktalni struktura - architektura v case?
Klubova rytmika - klubova rytmika
kulturne-socialne? - wtf? jak muzes michat kulturu a spolecnost pokud se chces dobrat pochopitelneho vysledku
chaos jsou rad, zakony, pravidla!!!
mapu sveta? jako myslis google earth?
v case? hahahahahahahahahahahaaaaaaaahhh
styly? nebo si myslel zanry? mluvil si teda o elektronicke tanecni hudbe?
anglie? tam jsem taky byl
nelinearity? myslis podivne atraktory? nebo odchylky pri pouzivani vice substituci, nez muzes presne spocitat?
barvy v kadi se michaji uplne jasne a barevne
Prostuduj si hlavne slova jako Relativita, Evoluce, Finalni Teorie, Metodologie a Globalni ochlazovani, podivej se na ty lidi co si to obhajili a kdy a proc a kdo to byl a tak
a hlavne nemichej hrusky s jabkama jenom proto abys nekomu vetrel svoji pravdu, smyslu mas sest... to nas ucili uz na zakladce (a ten sesty smysl je proste jenom predpovidani budoucnosti, intuice, zamavani prasecimy kridly