Mam takovou otazku , existuji nejake zvlastni "disharmonicke" stupnice? proste hledam takove dalo by se rict "dabelske" nemam moc casu vsechny stuplnice si prehrat abych to zjistil.... DUR sou jasny... Mol ty mi prijdou odost zajimvejsi ale neni to uplne ono i kdyz tedy vsechny MOL jsem si jeste nestihl prehrat....
predem diky
Mne se libi treba zahrat lauf v arabske stupnici a k tomu backlight hrany jenom molovyma akordama (bez ohledu na stupnice). Dost dabelska kombinace (ale pekna).
Myslím že ve "stupnicích" to není ... Je to v hudbě ... I v rámci durové stupnice je možné hrát smutně až tragicky/dábelsky, v mollové vesele do skoku atd atd. (Žádné) stupnice hudbu samy o sobě nedělají. Kromě toho žádná běžná hudba nepoužívá výhradně tóny jedné stupnice (pokud nebereme modální hudbu arabskou nebo indickou atd. - ale tam je to zase úplně o něčem jiném než jen o "stupnici")
Ivo píše:Myslím že ve "stupnicích" to není ... Je to v hudbě ... I v rámci durové stupnice je možné hrát smutně až tragicky/dábelsky, v mollové vesele do skoku atd atd. (Žádné) stupnice hudbu samy o sobě nedělají. Kromě toho žádná běžná hudba nepoužívá výhradně tóny jedné stupnice (pokud nebereme modální hudbu arabskou nebo indickou atd. - ale tam je to zase úplně o něčem jiném než jen o "stupnici")
jasny stejne je to tedy asi nejlepci delat jak to clovek citi... aspon tak mi to prijde nejjednodussi...
ale ten tri ton je hodne zajimvej ... to neni problem naladit myslim na syntaku s 3ma oscilatorama... pak myslim ze i durova bude tak znt