idealni masterkeyboard pro reason?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Cyril

Příspěvek od Cyril »

Sirael: v pohode, ja jsem taky delal v Reasonu jednu dobu, na zacatek je to super vec, clovek se v tom nauci vetsinu veci jak fungujou a dela se v nem fakt pohodlne a rychle a prejit na nejakej otevrenej system (Cubase, Ableton, Samplitude...) se pak da v pohode, nechtel jsem ti tim zatezovat hlavu, sorry.

nunu

Příspěvek od nunu »

Sonar...

Ono je to tezko,ta yamaha je synt,cili hraje a ty vybiras masterkey ktery nehraje.A prave tady nastavaji obrovske cenove a kvalitativni rozdily mezi zvukem syntaku za deset a za sto...

Ale jestlize zacinas,nema smysl kupovat to absolutne nej a top co zrovna existuje...Taky mozna za nejaky cas skoncis uplne nekde jinde (mysleno treba v nejake kapele,nebo taky u plotny,hahahaha - nemohl jsem si to neodpustit -) a to co mas ti nebude vyhovovat,protoze se zmeni priority,tak ze budes potrebovat syntak misto mastru...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

nunu píše:nebo taky u plotny,hahahaha - nemohl jsem si to neodpustit -)
Proboha citlive, chlape, nebo nam taky utece jako vsechny pred ni a je to v hajzlu :) Zena tady je neuveritelna vzacnost, tak si ji hyckejme :)

cabowitz

Příspěvek od cabowitz »

2sirael: pokud chces brat midikontroler na live-akce, tak doporucuju nejaky lehce prenosny a ne 5ti oktavoveho velikana (vim o cem mluvim - tahal jsem nejakou dobu radium61 a celkem se to pronese). jak pises - cme jsou pomerne problemove a ty co jsem videl na vlastni oci navic nevypadaly hezky (hrube odlite knoby, nezabrousene hrany). osobne bych doporucil Edirol pcr-m30 - http://www.klavesy.cz/CZ/product.asp?ID ... ory=730000 - 8potaku,8potahel,pitchband,modulation a dalsi volne asignovatelne tlacitka - tedy na live hrani optimalni. ja si ho poridil novy za necelych 5 tisic, ale nedavno ho na www.midi.cz prodaval nekdo za 3000. nemam zkusenost s reasonem, ale urcite je mozne asignovat potaky i potahla k jakemukoliv prvku v reasonu. tak... :-)

cabowitz

Příspěvek od cabowitz »

(pardon prehlednul jsem Kermitakuv prispevek... nicmene ano edirol... :))

Sirael

Příspěvek od Sirael »

Cyril ne to je dobre mne to zajima mam o tom zalozit novy topic? ja znam jenom trochu nuendo ale moc nevim jak funguji vstcka a uz vubec co jsou nejakej sysex zpravy a podobne a vlastne ani nevim jestli to nejak souvisi...

nunu haha proc u plotny chlapi vzdycky rikaj ze vari lip tak at se predvedou :D :twisted: s tim syntakem nemam vubec zadne zkusenosti ani jsem na to v zivote nehrala takze by to pro mne asi bylo zbytecne pro zacatek

cyril dekuji ti nacelniku ze jsi se mne zastal :D

cabowitz tomu celkem verim ze se to pronese ale co jsem tak cetla tak i pro zacatecnika je na tvorbu tech 5 oktav pry optimalni...ty ediroly vypadaji celkem pekne mozna bych si je koupila casem na ty live akce k tem vetsim....ale teda bud jedno, nebo druhe... ja jsem bohuzel ty cme live nevidela ale podle obrazku se mi libi dost skoda ze delaji neplechu zatim to asi vypada na ty axiom ny klavesy.cz jsem je nasla za 7.700 nemate s tim eshopem zkusenost nekdo? diky
girl powered hard beat - az vyrostu bude ze mne trent

Sirael

Příspěvek od Sirael »

btw pisou ze axiom ma "monofonni aftertouch" znamena to ze aftertouch neprenese napriklad akord ale jenom jeden ton?

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Sirael: zaloz topic o cem chces a kdyz budu vedet, rad ti poradim... Ale taky tu predtim vzdycky zkus pohledat, jestli uz se to neresilo...
cabowitz píše: jak pises - cme jsou pomerne problemove a ty co jsem videl na vlastni oci navic nevypadaly hezky (hrube odlite knoby, nezabrousene hrany).
Me se CME (ty cerveny) na vlastni oci libily fakt hodne, krasnej kov... samozrejme knoby nic moc, ale co chces u zbozi za tyhle penize...

LUPO

Příspěvek od LUPO »

Sirael píše:Kermitaku diky ja taky nejsem klavesacka hraju na kytaru ale na ty se neda delat ebm anebo to neumim :D
ale da, poslechni si treba Cat Rapes Dog.

kexik

Příspěvek od kexik »

Sirael píše:btw pisou ze axiom ma "monofonni aftertouch" znamena to ze aftertouch neprenese napriklad akord ale jenom jeden ton?
monofonny aftertouch sa niekedy nazyva channel pressure a mas len jeden aftertouch pre vsetky klavesy naraz (sucet). plny aftertouch klaves ma tlakovy senzor pod kazdym klavesom, kym toto jeden dlhy senzor pod vsetkymi. ale vzdy je to chlp lepsie ako obycajny klaves len s velocity (ktory ti imho takisto postaci)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Je třeba ovšem dodat, že MONOPHONIC (neboli CHANNEL jak správně podotknul kexik) mívá občas i podobu kontroleru - třeba tahového - takže pod klapkama nic není, tudíž IMHO moc nepoužitelné....

P.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Sirael: Promiň že jenom odbočím, nedá mi to. Fruity Loops, konkrétně teď už verze FL Studio 7 je dle mého názoru o hodně lepší než Reason (také je to něco jiného). Reason je hodně uzavřený systém, ty synthy atd. v něm jsou tam nepevno. Nelze říct, že Reason má hezčí zvuky, protože právě přes VST si do Fruity můžeš naflákat takové synthy, jako třeba AbSynth, Atmosphere atd., na které se Reason ani nehrabe. Zrovna tyto dva vyjmenované by se ti určitě na Ambient hodně líbili. VST se neboj, je to otázka pár kliknutí je do Fruity nahrát - takže ty vestavěné Fruity synthy, když se ti nelíbí, nemusíš vůbec používat. Fruita ti opravdu doporučuji, dělám na něm už dlouho a úplně mi vyhovuje - nenašel jsem tam nic, co bych v tom nedokázal udělat, na co by nestačil. Cubase a Ableton - no mě se tyhle dva softy prostě nelíbí, stejně jako Reason, především svým systémem ovládání, který je u Fruity snadnější, takže ti dovolí se soustředit na tvorbu muziky, ne na systém ovládání programu.

V neposlední řadě bych řekl, že Fruity nebude mít narozdíl od Reasonu problém s jákýmkoliv midi kontrolerem/klávesami, co si vybereš.

S těmi klávesami - řešilo se to tu nedávno zde - http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... t=keyboard

Sorry za OT.

Sirael

Příspěvek od Sirael »

Cyril ok diky podivam se jestli je tu neco jako topic "vst pro neznalce" :D

Lupo ja nerikam ze neda jenom ze to neumim ;)

kexiku aha diky za vysvetleni mne jde spis prave do tech ambientnich poloh ze by byla polozena "plocha" ktera by se dala diky tomu aftertouchi nejak "gradovat" a myslim ze pro tyhle ucely bude ten monofonni aftertouch uplne stacit. nejsem klavesacka takze ten "plny" aftertouch bych asi moc nevyuzila......diky moc ;)

pavliii to se priznam ze jsem moc nepochpila :( ze by ten axiom mel nejaky fader kterym by se pridavala velocity ?

nathanael mne to rozhodne nevadi jako OT rada se necham poucit. friutyho jsem videla nejakou ctyrku nebo tak a prislo mi to trochu jednoduche (nez urazky) jak vypada fl 7 nemam zdani ten reason znam aspon trochu od videni ale to rozhodne neznamena ze ho budu nejak branit spis z toho co jsem zatim potkala se mi libily ty synth zvuky...ale moc nerozumim tem vstckum...chapu dobre ze je to nejaka aplikace kterou navesis pod nejaky program a ktery ti tedy dela zvuky? neco (zjednodusene) jako "zvukova banka"? urcite dekuji za doporuceni zkusim se podivat jestli nekde nejsou nejake ukazky z fl7 jake to ma zvuky? diky za link jdu se na to podivat....a s tema cme myslis tedy ze je to spis problem software nez tech klaves samotnych?

Sirael

Příspěvek od Sirael »

a mam zase hlavu v troube tam se zase doporucuji houfne EMU Xboard 61...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Sirael: takhle jsem to vysvetloval jednomu zacatecnikovi, takze copy/paste: "jsou VST (efekty) a VSTi (nastroje- syntezatory, samplery). VST jsou ruzny efekty co upravujou zvuk stop, VSTi prehravaj noty, bud pouzijes syntezator a tam si nastavis preset nebo si sama zvuk naprogramujes a ten ti to prehrava, nebo naloadujes do sampleru (Kontakt, VSampler, GigaSampler...) samply, tedy baliky zvuku (sample libraries) a ty pak prehravas, nastavis sampler na tu stopu s notama a ono to hraje." Jeste jsou tzv. ROMplery, to je vlastne sampler, do kteryho se ale nedaj ladovat novy zvuky, ale uz obsahuje nejakou pevnou banku zvuku a ty jen muzes prepinat presety a delat nejaky zakladni upravy toho zvuku... Jsou treba piana, bici, smyce... treba typickej priklad je ta vyse zminena Atmosphere, tam mas plochy a smycce.

Jedna se o "programy v programu", vlastne je to strasne podobny tomu, jak funguje reason, akorat jich jsou stovky a stovky... Nainstalujes to instalatorem, nebo jen pretahnutim do slozky VST plugins, to je ruzny. Pak otevres hostitelskej program (treba Cubase) a mas tam novy plugin v nabidce pluginu, podobne jako v Reasonu mas nabidku nastroju a efektu.
Naposledy upravil(a) Cyril dne 29 bře 2007 12:02, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět