Kurzweil Forte

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
demsky
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od demsky »

To neviem, ale su tam 61, 76 a 88 klavesove varianty, Guatemala 61 nema :-), tak ale dneska na polyfonii nezalezi, teraz hrajem doma casto na Forte, sice skladam tento rok cisto piano album, ale vcera som aj browsoval v kategoriach a su tam take masivne zvuky, ze mi takmer odtrhlo dekel na mars. Zapinam ale master eq a kompresor, aby dynamika moc neskakala, zvuky od toho Barba & Co su totalny masaker, ale len v urcitych situaciach, nefunguje to pri akomkolvek type hry, obcas zabruci len nieco hore alebo dole, ale som z toho paff. Normalne masaker stale.

Za mna mozem povedat, ze Forte je totalne masivny nastroj na brutalne masivne solo zvuky, ja si viem predstavit kadeco, ved aj v Logicu sa da urobit setup, ale Forte v tomto exceluje a to sa nebavime o 16 zvukoch v setupe, pricom kazdy zvuk moze mat 32 vrstiev, ale o samotnom zvuku, su tam totalne nadupane programy samy o sebe.

To su proste zvuky, pri ktorych sa prisambohu citis ako taky maly panbozko.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Uplne ti rozumiem. Minule som blbol v PC4 so zvukom "OB..." (nejaky Oberheim) a taky hutny zvuk z toho vyliezol ♥️

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Mozem povedat, ze default zvuk Forte mi nesedel od zaciatku, hlavne efekty, na niecom museli usetrit, kedze je tam 32 fx units, oproti klasickemu KDFX modulu v K2500, zabudovanej interne v K2600, alebo standalone fx unit KSP8 je kvalita dole, pri kazdom programe davam ako prve vzdy dole reverb a delay, tie dva posledne sildre.

Potom riesim zvuk, zapnem master eq a dam dole vysky, pridam basy a podla potreby upravim stred, pri KB3 mode dam aj viac master kompresor, kedze je hammond b3 je bez dynamiky, nech to viac tlaci smerom nahor, a pridam este viac basov v eq, vtedy to dostane stavu.

Vo vseobecnosti by ma to nenapadlo robit take upravy, napadlo ma to samemu az ked som sa dozvedel, ze spevacka mojej oblubenej kapely Beach House pouziva jeden taky toy klavesik na ich take signature zvuky a potom Yamahu Motif na zvysok a nechcelo sa mi verit, ze tie zvuky idu z Motifu, lebo on ma taky prilis cisty nezahuhnany sound, tak oni to tiez prehanaju cez rozne krabicky, ktore robia zvuk uplne inym.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

demsky píše: ... na niecom museli usetrit, kedze je tam 32 fx units, oproti klasickemu KDFX modulu v K2500, zabudovanej interne v K2600, alebo standalone fx unit KSP8 je kvalita dole, ...
A s tymto si si uplne isty ? :shock: Chipy maju dnes bezne 10x taky vykon, nez v casoch K2500 a este su aj lacnejsie. Nevidim dovod, preco by mali "niekde setrit". Dnes je to vsetko len o matematike, ktoru do tych chipov nakoduju.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Som si tym isty na milion percent, lebo kvalita efektov v K2600 je omnoho lepsia nez vo Forte.

Mozem priamo porovnat Forte s K2600 a napriklad s efektami v Logicu, ktory poznam cez 24 rokov od Logicu Platinum este na PC. Taky Reverb platinum, delaye, phaser, eq, ale aj ine efekty boli lepsie este v tom starom Logicu spred 24 rokov, nez su teraz vo Forte.

Pocitovo mi pride K2600 viac familiarne prijemnejsia nez Forte, Forte je viac mohutnejsi, masivnejsi, ale treba podla mna ho prehnat cez kvalitne analogove efekty a mixer ako ssl big six, aby znel trocha viac echt analogovo.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

K26 oproti PC3 resp asi i Forte měla hlavně daleko více editovatelných parametrů. Je jich tolik že nastavení je pro hodně lidí problém, ale ano . Efektová jednotka zní jinak, jestli lépe nevím. Na to měli tu ultradrahou potvoru u řady k2600aol se to myslím jmenovalo, tam byla excelentní efektová jednotka, ale i cena 460.000CZK.

Dnes je to jednoduché, Yamaha Genos a Korg Pa5x udávají směr. KorgPa5x má zvuk z Kronose a špičkovou efektovou jednotku.

Odpovědět