Kurzweil Forte

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 216
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 20 kvě 2016 15:17

Pred nedavnom vysiel novy update os 1.4 ktory pridava novy algoritmus 600 string resonance.Ako je naprogramovany?Moze sem nejaky majitel Forte hodit info?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 22 kvě 2016 03:28

Bavime sa o simulacii rezonancie strun piana?
Zabudni, ze niekde najdes nejake konkretne info. To su veci, ktore oddeluje dobrych vyrobcov od spickovych.
Alebo skus Kurzweil R+D.... a nie cerstveho majitela Forte. :wink:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 216
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 22 kvě 2016 21:20

V edit mode by malo vydiet vsetky hodnoty a parametre.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 23 kvě 2016 01:55

Asi nerozumiem tomu, co Ta zaujima. Podstata veci je, ze to je celkom novy efekt, a Kurzweil nic konkretne urcite tak skoro nezverejni.
Alebo Ta zaujimaju user-parametre? Nastavenia casu, frekvencii a pod. ? Naco?

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 216
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 24 kvě 2016 15:35

Nastavenie jednotlivych dsp jednotiek.Nove forte al. forte se je softwerovo identicke z PC3K tak by sa teoreticky mohol tento novy efekt len naprogramovat aj na starsom modeli.Alebo som uplne vedla???
Přílohy
Kurzweil forte Se (20).jpg
Kurzweil forte Se (20).jpg (34.13 KiB) Zobrazeno 4404 x

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od demsky » 24 kvě 2016 22:57

Sympathetic strings resonance je v Kurzweili od uvedenia PC3 ako sucast VAST v piano layer, toto bude v ramci efektoveho dsp algoritmu, dal som hladat vsade patent a nikde nic nenaslo, kedysi som daval vypis patentu na tu flash technologiu a non-volatile RAM, takze parametre asi nebudu stacit, ved casom sa asi to odtajni, beriem to skor ako nejaky bonus :-)

Ja to beriem tak, ze Forte ma megadlhe sample kedze je tam 16 GB samplov, tak nechceli prznit kvalitu dalsou layer vo VASTe, tak pridali algoritmus, samotny Forte ma celkom zaujima, beriem ho ako PC3 na steroidoch a mozno si ho aj kupim, ale asi az na buduci rok.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 25 kvě 2016 03:01

concord píše:Nastavenie jednotlivych dsp jednotiek.Nove forte al. forte se je softwerovo identicke z PC3K tak by sa teoreticky mohol tento novy efekt len naprogramovat aj na starsom modeli.Alebo som uplne vedla???
No, identicky asi nie. Je pridany o generacie novsi hardware a novy user interface - t.j. urcite museli pridavat nove veci. Plus to, co pise Demsky - maju nejaky patent na rychle tahanie dat z flash pamate (bez latencie). Samotny synth/engine urcite iba preniesli, ved za tym su roky prace.

Z toho obrazku, co si postol - novy je samozrejme len ten prvy blok. Podla mna by to teoreticky islo, ale urcite nie na uzivatelskej urovni. Musel by si mat k dispozicii cely build nejakej verzie OS, potom tam pridat objekty (vcitane novych DSP) a urobit vlastny OS. Kedze nie sme na PC platforme, bude to VELKY problem. :!:
(a silno pochybujem, ze by takyto krok naspat niekedy urobil Kurzweil - musia predavat nove masiny, inak skrachuju)

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 160
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od dalen » 25 kvě 2016 14:46

concord píše:Nove forte al. forte se je softwerovo identicke z PC3K
To určite nie je.
concord píše:tak by sa teoreticky mohol tento novy efekt len naprogramovat aj na starsom modeli.Alebo som uplne vedla???
V PC3K nemôžeš naprogramovať nový efekt, iba prepísať továrenské presety. Je tam však efekt #190 LaserDelay/Reverb, ktorý simuluje vibrácie strún.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 26 kvě 2016 01:22

dalen píše:V PC3K nemôžeš naprogramovať nový efekt, iba prepísať továrenské presety. Je tam však efekt #190 LaserDelay/Reverb, ktorý simuluje vibrácie strún.
Toto som myslel, ze je snad jasne uplne kazdemu. Ale mozno, ze fakt nie... :roll:
...
Efekt je sada zlozitych matematickych algoritmov. Obycajna zmena vstupnych parametrov, to nie je programovanie, iba nastavovanie....
dalen píše:.... Je tam však efekt #190 LaserDelay/Reverb, ktorý simuluje vibrácie strún.
Idem to preštudovať. Vďaka za tip ! :palec+:

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 160
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od dalen » 26 kvě 2016 07:26

O tom efekte hovorí Geoffrey Gee na jednom z inštruktážnych videí čo má Kurzweil na webe, tuším má názov Effects Mods. Pozri si program #5. Keď stlačíš sustain pedál a zahráš akord, tak sa akože "rozvibrujú struny".

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 29 kvě 2016 22:59

Aaaaach a ta druha polovica toho videa ! :oops: ... Pitcher s modulaciou zakladnej frekvencie a delayu...
Na chvilu som mal pocit, ze som na dovolenke na Islande a relaxujem v teplom prameni niekde v lese. :palec+: :wink:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 216
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 30 kvě 2016 09:42

Pisal mi Dave Weiser ze velmi jednoduchu formu resonancie ma Rubenstein piano s regulaciou na slajdri B.
A vybruju len niektore tony.Musim na to mrknut.V info je pisane ze treba stlacit sus pedal zahrat ton-a rozozneje sa akoze rezonancia ale je to zvlastny zvuk.Mozno prave tam je ta 190 v praxi.
No a ze Forte ma ovela vykonnejsi procesor na dsp efekty takze PC3k by tak zlozity efekt nerozchodil.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 31 kvě 2016 00:07

Concord, ty si ma rozosmial snazivostou. :lol: Uz si pises aj s D.Weiserom? Si chcel, aby Ti tu rezonanciu doprogramoval, co? :wink:

Sustain (dusitko) musis zdvinut vzdy, inak nemaju ako ostatne struny rezonovat - cize o tomto vobec nemusis pisat.

Pokrocili uzivatelia Kurzweilu o "rezonancii" v Rubenstein piane vedia. Ale to neni skutocna rezonancia, ani nejaka lepsia simulacia. Je to taka slabsia simulacia pomocou dodatocnej vrstvy, kde sa ako "hukot" tela kridla pouziva nejaky uplne iny zvuk so zmenenymi obalkami a filtrami. Vymyslel to D.Weiser a je to lepsie, ako nic, ale s rezonanciou to moc spolocne nema. Ani samotny program Rubenstein piano neni moc oblubeny (pokial si vsimam a citam)
(btw. pan pianista z Polska, o ktorom asi bol aj ten film, sa vola Rubinstein - Weiser priznal, ze sa im smykla chyba v mene :wink: )

#190 LaserDelay/Reverb - je efekt, ktory vdaka svojmu charakteru vie napodobit rezonanciu uplne inym sposobom. Ani to neni idealne, ale aspon je to elegantnejsie riesenie ako pridavat "samplovany hukot". Pouzitie tohto LaserDelay neni az tak znamy fakt, preto sem tu info dalen dal.

Forte ma zhruba 2x tolko FX units ako PC3. Nemyslim si, ze by na standarne programy piana urobili efekt, ktory by zozral polovicu FX vykonu celeho Forte. Je to hlavne o peniazoch - Kurzweil za dodatocne upgrady systemu neuctuje ani dolar, takze nebude nove efekty pchat zadarmo do starych masin. Aj oni potrebuju z niecoho zit.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 216
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 31 kvě 2016 16:34

No a teraz MDudas si predstav ze ides zahrat ton bez stlaceneho sus.pedala.
Klavesu ale nestlacis az dolu a ton nezahra.Ale je tu moznost ze tlmitko pri danej strune je uvolnene a tym padom struna pri uvolneni mohla trochu REZONOVAT. :D 10min 48sec je tam rezonancia bez sus.pedalu.
Alebo mas uz stlacene klavesi a hras dalsie tony - tie stlacene zacnu rezonovat lebo tlmitka maju uvolnene.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 01 čer 2016 03:50

Ano ano, iste. Ani si to nemusim nejak zvlast predstavovat. Takto, je to na akustickom piane. Ale na toto uz je treba seriozny model rezonancie, a nie tieto napodobeniny. Pokial viem, Kurzweil nema nejaky sumarny kontrorer, ktory by si "pamatal" vsetky prave zdvihnute klavesy. Ma tusim len najvyssi a najnizsi stlaceny klaves.

Edit: stlacene klavesy...
Naposledy upravil(a) MDudas dne 03 čer 2016 14:58, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět