Kurzweil Forte
Re: Kurzweil Forte
Vyzera to tak, ze Concord je dalsi platny clen nasej Kurzweil rodiny 

Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute
Pred casom som si vsimol - "u Kurcvajlú" sa blyska na lepsie (zaujimavejsie) casy-
FORTE SE - nova funkcionalita:
- Apply FX to the 1/8" (3.5mm) external audio input (used for mixing external signal with the instrument's own output)
Cize signal zvonku sa da prehnat cez efekty !!! Wow. Tam vidim velky potencial.
FORTE SE - nova funkcionalita:
- Apply FX to the 1/8" (3.5mm) external audio input (used for mixing external signal with the instrument's own output)
Cize signal zvonku sa da prehnat cez efekty !!! Wow. Tam vidim velky potencial.
String Resonance-
Moze byt jedna moznost na jej vytvorenie vlozenim rovnakaj vrstvy - duplicitnej z tym ze na stranke Layer zapne len SUST-pedal
aby reagovala len pri stlacenom pedale SUS.A zmenou obalky aby sa efekt prejavil 1s-oneskorene po zahrani tonu?Pripadne posunut
celu vrstvu o oktavu hore?Aby vznikol efekt rezonancie strun??
Moze byt jedna moznost na jej vytvorenie vlozenim rovnakaj vrstvy - duplicitnej z tym ze na stranke Layer zapne len SUST-pedal
aby reagovala len pri stlacenom pedale SUS.A zmenou obalky aby sa efekt prejavil 1s-oneskorene po zahrani tonu?Pripadne posunut
celu vrstvu o oktavu hore?Aby vznikol efekt rezonancie strun??
Dá sa aj toto urobiť. PC3 má keymapy, tuším sa volajú Piano alttimb, ktoré simulujú string resonance. Však vyskúšaj a potom sem napíš ako to znelo. 

Sranda musí byť.
Na internete sa dajú nájsť programy, ktoré využívajú piano alttimb. Je to o trošku lepšie než insert efekt, ale k dokonalosti to má ďaleko.

+3 GB pamet pre sample!!! To bude prirastok novych zvukov od K-Sound.
Sample Loading - Teraz môžete vložiť až 3,375 GB samplov. WAVE a AIFF súbory môžu byť načítané (8 alebo 16 bitov, až 96k vzorkovacej frekvencie). P3K, KRZ, K25, K26 môžu byť načítané. Napríklad, pozri Synthscapes a Take 6 knižnice pre PC3K k dispozícii na kurzweil.com. Vzorky užívatelskych samplov zostavaju v pamati aj po OFF.Tato vlastnost Kurzweil nacitat taku velku kniznicu umoznuje vlozit az 5 hod samplov v stereo.
Google is my translating friend ?
...
Tento parameter by ma zaujimal - "... až 96k vzorkovacej frekvencie".
Pokial viem, Kurz nepracuje s viac ako 44kHz. Co tym chcel autor povedat ?

...
Tento parameter by ma zaujimal - "... až 96k vzorkovacej frekvencie".
Pokial viem, Kurz nepracuje s viac ako 44kHz. Co tym chcel autor povedat ?
Podla mna sa potencial Forte este len ukaze.
Ahojte,
neviete, či má Forte aj USB host? V popise som to nenašiel. Dlhšiu dobu riešim, ako prepojiť externý midi kontrolér (napr. KorgNano), ktorý má len USB MIDI, s klávesami. Viem, že sa dá kúpiť Kenton USB MIDI HOST (alebo sa midi host dá spraviť diy), ale pre istotu sa pýtam
neviete, či má Forte aj USB host? V popise som to nenašiel. Dlhšiu dobu riešim, ako prepojiť externý midi kontrolér (napr. KorgNano), ktorý má len USB MIDI, s klávesami. Viem, že sa dá kúpiť Kenton USB MIDI HOST (alebo sa midi host dá spraviť diy), ale pre istotu sa pýtam

Myslim si, ze nie. Zatial to ziadny Kurzweil nepodporoval a ani v manuale k Forte sa nic take nepise.
Neviem co je to USB host, Yamaha mala kedysi vlastny "to-host" konektor (CS1x, MU128 atd) a Kurzweil ma normalne 2x USB konektory, jeden na normalnu MIDI komunikaciu (in/out) a druhy na updaty OS.
USB:
• Two USB ports (one A port / one B port)
• Complete MIDI functionality over USB
• User program/multi file transfer to/from PC/Mac/Flash Drive
• Operating System updates from PC/Mac/Flash Drive
USB:
• Two USB ports (one A port / one B port)
• Complete MIDI functionality over USB
• User program/multi file transfer to/from PC/Mac/Flash Drive
• Operating System updates from PC/Mac/Flash Drive
Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute