Kurzweil Forte

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 91
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 09 srp 2016 22:08

Ani ja presne neviem definovat USB host. Nie som ITckar. Ale ked chces pripojit externy MIDI kontroler k nastroju a ten kontroler nema klasicky MIDI OUT/IN (5-pin) ale len USB, potrebujes bud krabicku, ktora funguje ako USB host (napr. ten Kenton; zapojenie bude: kontroler - USB kabel - krabicka USB host - MIDI kabel - klavesy) alebo samotny nastroj musi mat podporu pre USB host (Physis Piano K4 take ma, pokial viem) a zapojenie bude: kontroler - USB kabel - USB host vstup v klavesoch.
Problemom je, ze tie male kontrolery robia len ako USB-MIDI, lebo vacsina ludi frci na kompoch a Abletone a pod. Moja filozofia je: naco mi je komp, ked mam Kurzweila s kopec priraditelnymi parametrami, ktore viem ovladat hardwarovo? :D
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2682
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 15 srp 2016 03:06

No ved standardne USB je spojenie typu master-slave alebo host-guest alebo ako sa to vola... t.j. jeden je riadiaci a druhy riedeny.
Kurzweil, pokial viem, nevie robit toho riadiaceho (host-ujuceho). Zrejme by to chcelo toto:
https://en.wikipedia.org/wiki/USB_On-The-Go

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od demsky » 15 srp 2016 09:51

To som nevedel, ale je pravda, ze ja som si napriklad napojil kontroler Behringer BCR-2000 tusim nie cez USB, ale cez klasicke DINy a takto som kontroloval dalsie parametre VASTu, ktore som si naprogramoval. Zaujimave je, ze na niektorych strankach sa o USB-host zmienuju prave o tom prvom porte, ktory by mal sluzit len na OS-updaty. A nie je to jedno, ktory je riadiaci a ktory riadeny? Ved Kurzweil definuje ten druhy USB port ako obojsmerny, takze nevidim problem v tom aby som externym kontrolerom riadil dalsie veci, ale samozrejme ze to treba naprogramovat.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 91
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 15 srp 2016 21:23

Skusal som rozne kombinacie s kablami a USB zasuvkou v Kurzweili, ale neslo to.
Ja teraz pouzivam pri live hrani mobil (s Androidom :) ) ako externy kontroler a mam ho prepojeny USB kablom s Kurzweilovou USB-B zasuvkou.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 223
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 25 říj 2016 13:02

Kurzweil vydal Piano pack v ktorom su piana od Triple strike aj Artis piano kde maju tieto piana pridanu KSR-resonanciu.
Legacy Pianos obsahuje Concert Piano,Recital Piano,Indie Piano,Stadium Pop Pno,Blues Piano,Mono Piano,RubensteinSWCom,HorowitzGrand,StereoPnoK26,Concert Pno K26
ArkisPno^ DrkPno.-Okrem programov obsahuje Chain-efekty pre kazde piano zvlast.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 223
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 11 lis 2016 15:27

Tomuto nerozumiem - Kurzweil pomocou updatu OS zdvojnasobil pocet fx.http://kurzweil.com/news/66/

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2682
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 11 lis 2016 17:26

Softwarove zvysovanie vykonu hardwaru, predsa !!! :shock: :idea:
O tom snivaju vsetci vyrobcovia. Vyrobia novy OS, naprogramuju tam viac pamate, viac procesorov, vacsiu rychlost, nove funckie, nove efekty, nove pesnicky, vacsi display, viac klaves... a drziak na kavu !!! :lol: 8)

OK, dost bolo... moja spekulacia - Forte a Forte SE maju podobne vnutornosti (nie celkom identicke). Na Forte to uz funguje, teraz to dorabaju aj na SE. Podobne aj Forte malo "RAM-ku" v prvom OS nepristupnu pre user-sample, a teraz to uz doprogramovali. Pokial viem, Forte ma 2 MARA procesory - je mozne, ze aj SE ich ma.
Problem je, ze aj pri malej odchylke v hardware a s timom 5 a pol cloveka :( je dost zlozite vyvijat dalsiu verziu OS, a to este taku, ktora dokaze spriahnut pracu dvoch procesorov. Takze tieto veci dorabaju pomalicky, postupne...

Kazdopadne sa tesime, lebo to znamena, ze nove masiny budu mat stale dalsie cool veci !!! :palec+:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 91
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 13 lis 2016 23:10

Neviete, kde by sa dalo v okoli BA vyskusat Forte a Forte SE? Chcel by som hlavne porovnat klaviaturu.
V kamennych hudobninach mi povedali, ze bud "nemaju miesto pre dalsie klavesy" alebo ze "dovezu, ak ich kupim ..." Je skoda, ze hudobniny malo propaguju KW, lebo vidno, ze od vydania Forte sa stale maka na zlepseniach a ze okrem zvukov vedia z ich "vnutornosti" vytiahnut postupom casu rozne mile prekvapenia :D
Inak pisal som tiez do Klangfarbe vo Viedni a povedali mi, ze cakaju kym Forte pride. Zatial tam maju vraj len Forte SE.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od gari » 28 pro 2016 12:34

Prosim vas majitelia Forte, otazka praktickeho pouzitia: Da sa jednoducho tapovacim tlacitkom natapovat napr. delay pri hrani aktualneho zvuku do aktualneho tempa pocas live hrania? Podla toho, co som videl v poslednych updatoch na Forte ( vid. videa Muzykuj kropka com :) ) by to malo aj uvarit caj :)... koniec koncov uz vyssie sa spomina drziak na kavu :)) Predpokladam, ze ak to nejde jednoducho, malo by sa to tlacitko dat naprogramovat na ten parameter efektu. Da sa?

Pomyslam nad Forte alebo Forte SE... SEcko vsak tusim nema tapovacie tlacitko...diky.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2682
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 31 pro 2016 00:50

Nie som si isty, ci som pochopil.
Tap tempo sluzi na zmenu hlavneho "systemoveho" tempa. To sa da robit aj na PC3 pomocou kontroleru 168. Vlastne tlacitko ma Forte kvoli pohodliu a predpokladam, ze to iba posiela ten isty kontroler. Ak chces delay zavisly od tempa, musis pouzit spravny typ delay (niektore su zavisle od tempa, ine nie) a samozrejme spravne nastaveny (osminy, sestnastiny, atd).
Ak chces delay-u natapovat tempo ine nez systemove, tak to netusim....

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od gari » 03 led 2017 11:30

Dakujem MDudas. Jasne, moze byt aj hlavne systemove tempo pretoze iny vystup z masiny zavisly na tempe ako napr. sequencer alebo riff nebude potrebny. Ide o to ze potrebujem v skladbe hrat jednoduchy zvuk, ktory pouziva delay. Ten delay ale potrebujem natapovat vzdy v prvych par taktoch, ked skladbu kapela hra podla aktualneho tempa. Cize asi som sa mal spytat, ci ma Forte taky delay, ktory reaguje na to tapovacie tlacitko. :) ...verim ze ma. Kurze su silne nastroje na efekty. Ked som mal PC3 tak som na to neprisiel, ako to jednoducho docielit. A sliderom to bolo zabavne a nemozne trafit sa do aktualneho tempa. :) nie som zdatny v tom ich VASTe. Vdaka.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2682
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 04 led 2017 00:05

Gari, to, co chces, nie je ziadna zlozitost, len trochu prace navyse ... potrebujes do Effect Chainu daneho programu vlozit niektory Delay zavisly na BPM a vhodne si ho nastavit.
Delaye medzi efektami (na PC3) zacinaju niekde pri cisle 150 - Basic Delay 1/8. A hned tento je zavisly od BPM. Dalsie su napr. 4-Tap Delay BPM, OffBeatFlamDelay, 8-Tap Delay BPM. Potom je tam este kopa dalsich kombinovanych s chorusom, flangerom, reverbom, ...
Pripominam, ze toto su tzv. FX box presety - teda prednastavene zakladne efekty. Vsetky parametre mozes pomenit a ulozit na novu poziciu ako vlastny FX box.

A zoznam FX boxov si vies jednochucho prehladat aj sam - do chainu vlozis novy FX-box, natocis c. 150 a ides - pri kazdom Delay kuknes stranku PARA2 alebo PARA3 - akonahle tam niekde najdes bts (=beats), tak je to nejako zavisle na systemovom tempe.

Ked si to chces este trosicku zjednodusit, stiahni si z Kurzweil.com tzv. Object List - najdes tam zoznam vsetkeho, co je v masine (teda aj FX Boxy). Nie su tam sice ziadne parametre, ale aspon si to mozes vytlacit na papier a pooznacovat.
gari píše:...nie som zdatny v tom ich VASTe.
A kto je ? Mozno Demsky a Dalen... My ostatni do VASTu iba tak rypeme. :P

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od gari » 04 led 2017 01:16

:palec+: Super vďaka MDudas! Rád by som to Forte niekde vyskúšal... snáď to niekde na predajňu objednajú.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 91
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 04 led 2017 20:30

gari, vo Viedni v Klangfarbe maju Forte SE ...
Ja cakam, kym budu mat v predajni Forte 7 - len nejako im to dlho trva, pisal som im uz na jesen :(
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od gari » 08 led 2017 11:21

Diky za tip Benqo. Pojdem zaciatkom Februara do Prahy. Skusim stastie aj tam. Na SE ma trosku brzdi len 8 vrstiev v rezime Multi oproti 16 u kladickeho Forte.

Odpovědět