Kurzweil K2700

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 246
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od gari »

Ano presne tak. Dnes aj lahky nastroj uz vie byt velmi komplexny a pracovne stanice ako napriklad PC4, MODX sa dobre predavaju, tak asi preto chcel schudnut aj Korg.

nunu
Příspěvky: 1593
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od nunu »

Ackoliv si jeste velmi pamatuji doby kdy jsem si rikal ze kurzweil za to jak vyjebali s tema co si koupili k2600 uz NIKDY, asi bych si znova poridil nejaky syntak. Ale urcite bych chtel aby do sebe dokazal naimportovat akai format. A nejak to ve specifikacich chybi. Tim bych mel otazku, je nejaky soft ktery dokaze ten akai do toho kramu dostat? Nenasilne, ne ze na tom clovek stravi tydny...

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 651
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

Nerozumiem, o co ti ide pri K2600 (toto je inak vlakno K2700. K2600 ma samostatne vlakno...), ale toto hladas:
https://www.chickensys.com/products2/tr ... rmats.html

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

nunu píše:
10 úno 2022 21:01
Ale urcite bych chtel aby do sebe dokazal naimportovat akai format. A nejak to ve specifikacich chybi. Tim bych mel otazku, je nejaky soft ktery dokaze ten akai do toho kramu dostat? Nenasilne, ne ze na tom clovek stravi tydny...
Hele já mám K2661 i mechaniku, pokud něco mermo mocí potřebuješ dostat do KURZ formátu udělám ti to, ale ten zvukovej rozdíl dnešních samplů a AKAI je už velký. Jinak já používám toto: https://www.instaluj.cz/awave-studio#
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 11 úno 2022 11:17, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 651
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

Vla-sto, ten "free" Awave je 30-dnova verzia s nejakymi obmedzeniami.

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Už jsem taky zjistil

nunu
Příspěvky: 1593
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od nunu »

Benqo - to bude asi ono... Ide mi o to ze bych se mozna posral, zapomnel na minulost a znovu poridil nejaky krz, nejspis k2700 nebo forte. Neni to malo penez, ale porad o dost min nez tenkrat za k2600 a nedali do ni nikdy nic navic a ze slibu mne dokonale vylecili. Taktez doufam ze ty masiny budou hrat vsechny identicky a ne jak starsi kacka, ze nejlepsi zvuk byl z iX-ka, 76-tka na nej tratila a to tak ze dost a 2661 byla v primem srovnani s x zalostne horsi. Snad nikoho neurazim ze to vzpomenu. Taktez Forte je s pianama nekde uplne jinde nez k2700. Videl jsem video se srovnanim a je to hooooooodne poznat. Neni to hledani jehly, je to jasne hned jak facka... Tak si rikam co je vedlo k tomu aby to takhle zprasili a co dalsiho muzem jeste cekat. Absence digitalu je taky na pres drzku a kopanec do zadele... U syntaku v teto cenove relaci bych to ocekaval jako naprosty standart, navic kdyz v nakladech to nic nestoji.

Vzpominam si ze treba symphony of voices byla fajn a asi bych z toho neco chtel... Vetsina akai je dneska za zenitem ale mnozi je pouzivali v minulosti a na nejake presne zvuky se to proste hodi. Urcite to nevidim tak ze bych tam ladoval kvanta, ale neco zase jo... Varianta natahnout to do stareho kacka a pak natahnout .krz je fakt neco jako drbani se levou rukou za pravym uchem. Asi to moc lidi uz nepouziva. A Vla-stovi moc dekuju -)

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Symphony of voices Existuje i v Kurz formát, MeloKurz je taky zajímavý , Pyramid sounds …..

Větší problem je že současný AKAI system je 24 bit 44KHz a do Kurze nenačteš, jen stará CD. Při tom klasické nástroje jsou z velké části jen převzaté z PC3

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2800
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od demsky »

Symphony of Voices bolo tusim nejakych 5 CDciek v Akai formate, neskor som zohnal Kontakt verziu, pred takymi dvoma rokmi som nahral na Forte jeden orchestralny track a skusal som do toho pridat tie SoV vokaly, nahral som skratka ku slakom nejaku hrubu predstavu vokalov a potom som dva tyzdne prechadzal kazdy jeden SoV patch v Kontakte a nepasovalo mi tam zvukovo skoro nic, tak snad nieco kratke na 5 sekund som nakoniec pouzil pri jednom nabehu.

nunu
Příspěvky: 1593
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od nunu »

Ja jsem je priprcaval do padu v setapech, mel jsem par fakt paradnich krutoprisnych podmazavaku kde mi ale nestacila polyfonie k2600. Vcera jsem procetl prvnich 40 stran z PC4 a jedinne co vim ze jsem udelal straslivou chybu a nechal si utect rolanda a90 s verd1 protoze to by mne vyresilo dokonale nynejsi hlad po klapkach. Strasne mne to mrzi, protoze byl za tasku hrusek a klaviaturu bude mit dobrou. A mel bych neco nez definitivne zjistim ze mi ujel vlak a usetrim hromadu penez.

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Symphony of voices mám v KRZ, jsou to 4 CD asi, já to mám jako dowland. Praktické využití nevím, chtěl jsem to používat ale nějak z toho sešlo
1. Boys chor + gregorian
2.Classical soloist + Foir FX
3. London Choir
4. Pop stack

Když už je tu ta řeč o K26 x K27

nunu
Příspěvky: 1593
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od nunu »

Dekuji, dost z toho se mi libi vic z te k2600. Jenze ma malou polyfonii, natahovat do ni samply je fakt opruz, srani se SCSI, je to uz fakt babicka. Tim nechci rict ze nema co nabidnout. Ja mel ale stejne radsi dva a pulku, syrovejsi, dravejsi. Hrozne mne nasrali s k2600, stala mne strasny ranec a nikdy do ni neudelali nic co by k2500 nezvladla, ta general midi nestoji ani za napsani a z toho piano boardu jsem uplne na sracky nebyl. Pak ji odstrihli a zacali PC3. Byly to v te dobe masakr synty, motif nebo fantom znely mnohem hur. Kazdopadne z toho co jsem slysel co provedl jisty pan jehoz jmeno jsem zapomnel s kolekci zvuku od Pink Floyd jsem zase na sracky a upustil bych nejakou korunu... Protoze ten zaklad byl super uz v k2500, od k2700 ocekavam vykon peti k2600 a to musi byt naprosto dostacujici zaklad pro naprosto prdacky sound. Strasne mne serou ze tam neni aes/ebu, jenze na live to stejne nikdo neresil. Ja to vyuzival doma protoze to hralo vyrazne lepe.

Mne zni k2700 jako dobry pocin. 256 hlasu, 4,5gb fabrickych zvuku v rom, kdyz si uvedomim kolik mela k2600 s pridavnyma boardama... Ocekavam radove vykonnejsi FX, 3,5GB na samply je mi dostacujici, flash play, dobra overena klaviatura. Ale jsou i veci co mne serou, treba cena -))), esteticky je cernoseda k2600 uplne porno oproti tem plastum na k2700, alespon z obrazku si myslim ze telo a vrch masiny je misto hliniku plastovy, displej taky nic moc, piana na forte jsou zvukem nekde jinde, je to zase jako by takove nedonosene, predcasne narozene. Ale tim ze to ma misto na 3,5GB externich zvuku ze samplu pevne verim ze nekdo udela jeste lepsi zvuky nez jsou ty piana ve forte a proda je. Protoze pokud to fakt koupim tak nejake ty eura u toho pana jehoz jmeno jsem zapomnel hned necham protoze to proste musim mit... Bez Floydu to proste nejde -)

Tajne doufam ze bude nejaka akce a podari se mi ji koupit za nejakou lepsi price.

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Určitě máš pravdu, Jen měli vyřešit to načítání samplů ve 24 bitech. Sháněl jsem třeba cynbal a mám na vyber historické CD Akai, nebo nic

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 651
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

nunu píše:
13 úno 2022 15:30
Dekuji, dost z toho se mi libi vic z te k2600. Jenze ma malou polyfonii, natahovat do ni samply je fakt opruz, srani se SCSI, je to uz fakt babicka. Tim nechci rict ze nema co nabidnout. Ja mel ale stejne radsi dva a pulku, syrovejsi, dravejsi. Hrozne mne nasrali s k2600, stala mne strasny ranec a nikdy do ni neudelali nic co by k2500 nezvladla, ta general midi nestoji ani za napsani a z toho piano boardu jsem uplne na sracky nebyl. Pak ji odstrihli a zacali PC3. Byly to v te dobe masakr synty, motif nebo fantom znely mnohem hur. Kazdopadne z toho co jsem slysel co provedl jisty pan jehoz jmeno jsem zapomnel s kolekci zvuku od Pink Floyd jsem zase na sracky a upustil bych nejakou korunu... Protoze ten zaklad byl super uz v k2500, od k2700 ocekavam vykon peti k2600 a to musi byt naprosto dostacujici zaklad pro naprosto prdacky sound. Strasne mne serou ze tam neni aes/ebu, jenze na live to stejne nikdo neresil. Ja to vyuzival doma protoze to hralo vyrazne lepe.

Mne zni k2700 jako dobry pocin. 256 hlasu, 4,5gb fabrickych zvuku v rom, kdyz si uvedomim kolik mela k2600 s pridavnyma boardama... Ocekavam radove vykonnejsi FX, 3,5GB na samply je mi dostacujici, flash play, dobra overena klaviatura. Ale jsou i veci co mne serou, treba cena -))), esteticky je cernoseda k2600 uplne porno oproti tem plastum na k2700, alespon z obrazku si myslim ze telo a vrch masiny je misto hliniku plastovy, displej taky nic moc, piana na forte jsou zvukem nekde jinde, je to zase jako by takove nedonosene, predcasne narozene. Ale tim ze to ma misto na 3,5GB externich zvuku ze samplu pevne verim ze nekdo udela jeste lepsi zvuky nez jsou ty piana ve forte a proda je. Protoze pokud to fakt koupim tak nejake ty eura u toho pana jehoz jmeno jsem zapomnel hned necham protoze to proste musim mit... Bez Floydu to proste nejde -)

Tajne doufam ze bude nejaka akce a podari se mi ji koupit za nejakou lepsi price.
Prosim ta, K2700 je komplet hlinik.

nunu
Příspěvky: 1593
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od nunu »

Tak to mam radost. Zatim jsem videl akorat obrazky. A z toho jak teda ten cerny hlinik vypada a z procteni tech 77 stran o pc4 jsem vydedukoval ze to bude taky plastak.

Muzete mi nekdo napsat ve zkratce jak funguje audio over usb? Predstavuju si to tak ze pripojim synt a ten se bude tvarit jako nejaka zvukova karta pro daw a tam vyberu nahravani z nejakeho portu a+b. Nastavim bitovou hloubku, frekvenci a muzu nahravat. Je to tak nejak nebo jsem uplne mimo?

Odpovědět