Kurzweil K2700
Re: Kurzweil K2700
Tak bych si to představoval taky, ale prý ne.
Je nějaký editor K2700 edit, ten si můžeš stáhnout na jeich stránkách a jinak midi...
Vla-sto...
- K2700 má vstavanú zvukovku (USB audio interface)
- momentálne je na K2700 možné len prehrávanie externého audio (mikrofón, synth, gitara, ...) a priradenie interného efektu
- nahrávanie audio interne nie je možné (ale chceli by sme to všetci)
- audio in/out a MIDI in/out funguje aj cez USB
- K2700 má vstavanú zvukovku (USB audio interface)
- momentálne je na K2700 možné len prehrávanie externého audio (mikrofón, synth, gitara, ...) a priradenie interného efektu
- nahrávanie audio interne nie je možné (ale chceli by sme to všetci)
- audio in/out a MIDI in/out funguje aj cez USB
To co píšeš to asi je k tomu audiovstupu, to jsem si neuvědomil a jak je to s vlastním nástrojem? Po připojení přes USB, můžu si volit jednotlivé stopy z bank K2700 a přiřazovat zvuky? Resp. bys nám mohl popsat jak to po připojení přes USB funguje u tvého stroje... vůbec si to nedokážu představit, podle toho co píšeš. Já to chápu tak, že připojíš USB, zapnu Cakewalk a asi přes kontrolery 0 /32 navolím zvuky a asi co píšeš to umí přehrát i stopy co jsou už nahrané. Je to tak?
V manuali K2700 od strany 9-27 je to pekne popisane.
tak, mám to otevřený návod. Přesně jak píšeš. Znamená to tedy, že audio vstup se dá použít i jako zvukovka na nahrávání do PC, ale ne do kláves jak bývalo sampling option. Chápu to správně? Lze směrovat vstupy, výstupy kam chceš .... toto bych rád viděl v praxi, ale vypadá to slibně
Ano, sampling to momentálne nevie.
Dokazal by zde nekdo predikovat vyvoj ceny k2700? Vim ze je to slozite, ale verim ze zde jsou lidi co maji zkusenost. Docetl jsem se ze mel byt v evrope za 2700€, no zatim vidim ze je za 3k€. Koketuju i s myslenkou koupit neco slabsiho a k2700 az se trochu vzpamatuje z te uplne novinky... Za spekulace predem dekuji.
Co jsem se dival tak se teda moc ojetych krz nikde moc nevali...
Co jsem se dival tak se teda moc ojetych krz nikde moc nevali...
K27 nikdy nebude levná, ale PC4-7 umí skoro to stejné
1/ K2700 bude mozno lacnejsie ale len istu chvilu - Muziker dava tak raz za rok celkom fajn zlavy
2/ tipujem do par mesiacov update, ktory sposobi zvysenie ceny na urcity cas - kuknite historiu ceny Fortecka, ta riadne lietala.
3/ ako pise Vlasta, K2700 vie teraz tolko ako PC4. Teda okrem padov a zvukovky. Cena PC4 je pod 2k, dokonca menej ako PC4-7. Len ta klaviatura nie kazdemu vyhovuje. Nie je to Fatar, ale da sa na tom hrat.
2/ tipujem do par mesiacov update, ktory sposobi zvysenie ceny na urcity cas - kuknite historiu ceny Fortecka, ta riadne lietala.
3/ ako pise Vlasta, K2700 vie teraz tolko ako PC4. Teda okrem padov a zvukovky. Cena PC4 je pod 2k, dokonca menej ako PC4-7. Len ta klaviatura nie kazdemu vyhovuje. Nie je to Fatar, ale da sa na tom hrat.
Diky, prave tak nejak jsem to myslel. Muzu mit za fer cenu pc3k6 nebo pc4-7 nebo i pc4-8. Sestku nechci kvuli klaviature, vetsi smysl mne dava pc4-7. Jakmile se vyroji k2700 za prijatelnejsi cenu tak si ji vezmu a PC poslu do sveta a snad na ni nebudu prilis tratit. Taky ma PC4 vroubek v podobe aftertouch... I Forte 7 ma fajn cenu, lepsi samply, polovicni polyfonii... A dalsich 128 hlasu mne da asi vic nez o neco paradnejsi zvuk klaviru. Navic se bojim i o to ze by mohli Forte obetovat ve prospech K2700.
Bohuzel jak litalo forte jsem neregistroval, muzete mne prosim napsat kolik tam litalo? Tipnu si 600€.
Bohuzel jak litalo forte jsem neregistroval, muzete mne prosim napsat kolik tam litalo? Tipnu si 600€.
Myslim, ze to bolo minimalne 1800-3500EUR
S Fortem to bylo tak, že Forte byl původně stage elektrický klavír vyráběný v Německu. Prostě seriozní nástroj za vyšší cenu s dobrou mechanikou . Jenže ta cena byla vyšší a z počátku se špatně prodával ale smlouvy asi byli na vyšší množství, než trh absolvoval. Proto přišli update OS a přibyli funkce jako sequencer a proměnili to ve workstation. Pak díky slevám se ty první serie vyprodali a Kurzweil tvrdil, že další už nebudou. Cena vzrostla a zůstala neuspokojená poptávka tak nechali udělat další serii. Nejnižší cenu si nepamatuji, ale asi tak jak píše Benqo to může být. Dnes K27 je v trochu jiné pozici, má italskou mechaniku, má spoustu výbavy, ale při tom ta cena je srovnatelná s Fortem. Navíc si myslím, že cena K27 oproti PC4 je dobrá, v porovnání se zpracováním, mechanika a.t.d..... a navíc Korg Kronos zatím nemá srovnatelného nástupce
Já to vidím takto:
PC4 - kladívková mechanika má tvrdý aftertouch, takže na synth zvuky je dobré připojit 61-76 masterkeybord
PC4-7 je synth mechanika a na klavír bych připojil materkeybord s Fatarem - za mě ideál volba
K27 - super mechanika, vstup na audio, hliník case.....co víc může člověk chtít
Já to vidím takto:
PC4 - kladívková mechanika má tvrdý aftertouch, takže na synth zvuky je dobré připojit 61-76 masterkeybord
PC4-7 je synth mechanika a na klavír bych připojil materkeybord s Fatarem - za mě ideál volba
K27 - super mechanika, vstup na audio, hliník case.....co víc může člověk chtít
Je veľký rozdiel v efektových jednotkách K2700 a PC4 ( PC4-7) ? Vďaka.
@Vlasto: teraz to všetko robia v Číne, ako väčšina... Pravdupovediac komu treba 16GB samplov, keď z toho sú väčšina aj tak "len" piána? Človek, ktorý si kúpi Forte/K2700, by už mal trošku aj vedieť programovať zvuky, inak mu stačí stage piano.
Pre mňa by bola voľba K2700 + kúpiť napr. 2GB sample poriadneho piána so všetkými nuansami ako key off, hammer noise a pod. Lebo toto K2700 ani Forte ani PC4 nemajú. Len pedal on/off sample (to som hneď vypol). Teda pokiaľ ide hráčovi o pocit, že hrá na skutočnom piáne...
Ale: myslíte si, že pri live hraní to poslucháč počuje? Hehe, jasne, že nie. Takže stačí pár GB piáno s viacero dynamickými vrstvami a hotovo. KSR a damper rezonancia pekne dotvoria zvuk.
Mám teraz v PC4 asi 1,5GB samplov C7, Italian a tiež Royal Grand aj s tými hammer a key somarinkami, ale počujem to len v slúchatkách, na pódiu s kapelou je to jedno. Opravte ma, ak sa mýlim
@anthea_x: efektová jednotka je tá istá, 32fx units.
Pre mňa by bola voľba K2700 + kúpiť napr. 2GB sample poriadneho piána so všetkými nuansami ako key off, hammer noise a pod. Lebo toto K2700 ani Forte ani PC4 nemajú. Len pedal on/off sample (to som hneď vypol). Teda pokiaľ ide hráčovi o pocit, že hrá na skutočnom piáne...
Ale: myslíte si, že pri live hraní to poslucháč počuje? Hehe, jasne, že nie. Takže stačí pár GB piáno s viacero dynamickými vrstvami a hotovo. KSR a damper rezonancia pekne dotvoria zvuk.
Mám teraz v PC4 asi 1,5GB samplov C7, Italian a tiež Royal Grand aj s tými hammer a key somarinkami, ale počujem to len v slúchatkách, na pódiu s kapelou je to jedno. Opravte ma, ak sa mýlim
@anthea_x: efektová jednotka je tá istá, 32fx units.
Podle mě, pokud by byl zvukový rozdíl mezi K27 a PC4, tak tam bude jediný rozdíl. Levnější a dražší převodník, jinak OS je stejný a tam jsou naprogramované stejné efekty. maximálně ještě může být rozdíl v jiné interpretaci hry díky jiné klávesnici, to se dá srovnat citlivostí