Kurzweil K2700

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 490
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

pavlii píše:
18 led 2021 22:41
Asi chybná poznámka ode mě - pardon. Mě nějak přišlo, že tímhle disponuje prakticky každý synth, který tuhle sekci tlačítek má. Kurzweil nástroje nemám prozkoumaná, já mám PC3LE, ale tohle jsem nikdy nezkoumal (na tohle mám kontroler), takže mě jen malinko udivila ta euforie v příspěvku ;-) umí to třeba můj Motif ES, což je celkem už babička stroj. Zapomeňte na to.

P.
Ako som písal, je super, že konečne dali/dajú dokopy všetko, čo bolo doteraz roztrúsené po rôznych sériách nástrojov.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 239
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od gari »

pavlii píše:
18 led 2021 22:41
Asi chybná poznámka ode mě - pardon. Mě nějak přišlo, že tímhle disponuje prakticky každý synth, který tuhle sekci tlačítek má. Kurzweil nástroje nemám prozkoumaná, já mám PC3LE, ale tohle jsem nikdy nezkoumal (na tohle mám kontroler), takže mě jen malinko udivila ta euforie v příspěvku ;-) umí to třeba můj Motif ES, což je celkem už babička stroj. Zapomeňte na to.

P.
Vie to kazdy stroj, ktory ma na to k dispozicii nejaky protokol...nie je to zase nic extra valne... kaslime na to

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 239
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od gari »

Benqo píše:
18 led 2021 22:45
KAYKO: Tak určiteee.
Myslím, že väčšina z nás tu vie o tom, čo sa dialo v Kurzweili. Pán W (ak hovoríme o tom istom) to niekoľko krát celkom detailne popísal. Ak by sa to vtedy nepoondialo, boli by teraz majstrami sveta. Takže im musíme držať palce, aby sa pomaly vrátili späť do hry.
A s tou kompatibilitou máš pravdu, nie je to 100% kompatibilné. Je to marketingový ťah. Kto vie, čo bráni spraviť algoritmus na komplet prevod zvukov medzi Kxxx a novšími strojmi. Ale pravdupovediac... v čom sú zvuky Kxxx iné a kto ich naozaj potrebuje? Iba ak tí, ktorí zažili éru Kxxx. Novších kurzweilistov tie zvuky netankujú. Teda nechcem provokovať 😎
Inak na Mastering VAST sú aj upravené zvuky z Kxxx pre novšie stroje.
Amen, aj ja som kedysi tuzil mat K2600, ale odvtedy usla spusta rokov a preslo vela zmien. Ved ten nastroj sa nemusi 100%ne vratit k tym zvukom, ale ta kompatibilita postaci a kazdy nostlgik rady K snad pochopi a upravi si to. Aj Kronosy a Montage, ci Motify maju urcite nedostatky. Kronosa napriklad integrovat do Cubaseu je cista utopia. Zaplatis drahy MIDI Quest Pro, lebo ten editor na to nestaci a nastavujes a skusas a aj tak to furt pada na hubu. 64bitove prostredie je pre Kronos koniec hry? Mna osobne to mega serie... ale mozem bez toho zit. :)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3631
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od MDudas »

Aka krasna - ziva diskusia ! Citim vo vzduchu to fanusikovske napatie ! :P 8) :palec+:
Dovolte aj mne trosku komentovat...

0/ pridavam sa do skupiny, ktora je z toho K2700 trosku skepticka - pride mi to skor zbierka existujucich veci

1/ co povazujem SKUTOCNE za pokrok
- Audio-over-USB .... pouzivam SPDIF, ale USB je skutocne beznejsi standard
- vstup na mikrofon a nastroj (+fantom napajanie) - a to cez interne efekty
(Vlasto, nie je nahodou Live mode na K2600 to, ze zvuk moze ist aj cez DSP bloky, nielen cez efekty ?!)
- integrovana zvukovka - :palec+: - mozno kvoli novemu routingu signalu vyuzijeme aj Output B :lol:
- Audio-Over-Usb je "kvazi-samostatny" vystup - da sa cez neho posielat mikrofonny signal do PC bez efektov
- Audio-Over-Usb je "samostatny" vstup - da sa posielat nezavisle na Output B
- 700+ factory multis - multis (setupy) su silnou strankou Kurzweila - konecne ich tam poriadne nacpali :palec+:
- fyzicke Gain tocitka na vstupy - :palec+:
- kombinacie 9 tocitko, 9x slider, 9x spinac - toto je slusny zaklad. Skoda, ze nedali "nekonecne" tocitka s diodami ...
- USB host - :palec+:
- Blink tempo - konecne aj nieco pre nas amaterov- blikajuci metronom :oops:

2/ co je nove a fajn, ale len prebrate z PC4 / Forte:
- FlashPlay - pri RAM-kach nad 1GB dobra vec (1min. spustanie klavesov by ma fakt nebavilo - vid Kronos)
- polyfonia 256x :palec+: (zdielana s KB3, nie ako na Forte 128+128)
- FM synteza (prepojitelna s VAST) :palec+: :palec+:
- KSR - zase o kus blizsie k skutocnemu zvuku piana
- piano sample - aj ked su zrejme oproti Forte zmensene, podla mna budu OK
- anti-aliasovane oscilatory - ale su fakt lepsie, ako na PC3 serii ? (na PC3 je ten aliasing retro)
- Fatar TP40 - som rad, ze nedali Medeli, ale cakal som korejsky zazrak AWT III :oops:
- Step Sequencer :palec+:
- display - ten nie je nikdy dost velky... :oops:
- Program tempo - kazdy program moze mat vlastne tempo pre arpegiator, temposync-LFO modulaciu atd.


3/ co reklamuju ako "WOW", ale je to len OK:
- 4,5GB original zvukov - nepadam na zadok, ale je to OK... Forte si zasluzi tie najlepsie piana a velku ROM.
Pri K2700 by som zase cakal maximum RAM. :shock:
- KB3 - samotne KB3 fajn, ale simulacie Leslie sa zrejme nezlepsili - stale len priemer :palec-:
- Efektova jednotka - co vylepsili ? - toto je presne, co pise KAYKO - ziju zo starej slavy.
Som spokojny, ale vyrazny pokrok za 20 rokov moc nevidim. Dali tam aspon poriadny vocoder ?
(ked uz mame ten vstup na mikrofon) A co impulzne reverby ?
Dokonca PC3 ma niektore efekty oproti K2600 osekane. Vratili to naspat ?
- zabudovany ribbon - super, ze je zabudovany, ale na dnesnu dobu je to slabo citlive zariadenie :palec-:
- Half Damper pedal - toto oceni skutocne len malo ludi
- trasport control (vid ustipacna poznamka od pavlii) - ak to konecne maju, tak len dobehli dobu...
(Nejake obmedzene MMC funguje aj na PC3)
- Quick Access mod je naspat, ale nema samostatne tlacitko, iba rezim na displeji ("Favorites" odisli) :palec+:

4/ co je podla mna krok vedla:
- tie bicie pady - to nechapem. Pride mi to ako putova atrakcia. (ale este nikdy som taku masinu nemal)
OK, vypustili jednu sadu tlacitok (NumPad je zluceny s Category Buttons) a pridali tlakovo citlive tlacitka.
Zbytocne, ale na spustanie riffov, On/Off zony, StepSequencer atd. to bude dobre - 2x viac ako tych 8 tlacitok na PC3
- kam dali ten pitch bender a mod wheel ?!?! :shock: na 88 klavesovom stroji ? kto tam dociahne ?
- ja som chcel tocitka s diodami ! - zase nic :(
- spatna kompatibilita s K2600 - toto je hanba - aka kompatibilita, ked na 51+% to neznie identicky?
Reklamovali to uz na PC3K, a tiez to bolo sporne :!: :x
- zase nikde necitam o podpore Sysexov v Multi mode a Song Mode

Vla-sta
Příspěvky: 608
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

S tou kompatibilitou s K25-26 tomu věřím že bude, protože podle návodu jsem zjistil že by tam měli být všechny algoritmy jako u K26, jen nikde zase nepsali o kaskadovem módu, nebo jsem to přehlédl , nebo to je jako další algoritmus

“Vlasto, nie je nahodou Live mode na K2600 to, ze zvuk moze ist aj cez DSP bloky, nielen cez efekty ?!) “ - ano tak to je, ale je to nemám. Nikde jsem tu kartu zatím nesehnal. Jenže v efektove jednotce jsou i základní filtry, tak si pomůžeš tím

Já se spíše děsím ceny, na to že u Kurzweilu musíš zvuky kupovat? Třeba Roland má obrovské databanky z SRX karet, které do shit FA rady jen stáhneš a je to, pro Fantoma vytvářejí další a další rozšíření. Yamaha podobně. Kurzweil přijde se super konceptem, na který jsme čekali 20 let, dobře majitelé K2 a PC si to asi koupí, ale proč by to kupoval někdo, kdo má Kronose? Další věc je, že v dnešní době na prozkoumání VAST stačí koupit K2000 a disketovku nahradit emulatorem na SD kartu, tam si dáš 8G zvuků, servisáci co to vyrábějí automaticky pošlou kartu kde už je to co mají oni za zvuky. Jediné omezení co pak máte je, že čekáte než se samply načtou, ale se samply se dostáváte na podobné vysledky jako novější stroje. Takže jediné plus je, že si natrvalo uložíte 3,5 GB zvuků , máte lepší efektovku a pohodlnější život. Ale dnes je většina zvuků pro AKAI ve formátu 24/44,1 a to ten nový stroj nenačte

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 490
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

MDudas píše:
19 led 2021 03:51
Aka krasna - ziva diskusia ! Citim vo vzduchu to fanusikovske napatie ! :P 8) :palec+:
Dovolte aj mne trosku komentovat...
Krásne si to rozpísal :palec+:

Ja len jednu vec k tým (drum) padom - na LE ich mám a sú super na mute/unmute zón v Setupoch. Tým pádom mám switche voľné na napr. zapínanie efektov a iných somariniek. Akože ich "dynamický" potenciál som nikdy nevyužil, lebo si treba na tú dynamickú citlivosť zvyknúť, ale pri K2700 v nich vidím potenciál. Napr. to vypínanie/zapínanie krokov v sekvenceri môže byť zaujímavé. V manuáli píšu, že pady môžu mať niekoľko rôznych funkcií.

Akože asi tu mám najvyššie percento optimizmu, ale po skúsenostiach s kurzweilovskými updatami za posledných pár rokov to môže celkom dobre dopadnúť :mrgreen:

Vla-sta
Příspěvky: 608
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Ale já třeba jsem optimista, tak jak udělali K2700, tak jsem si představoval KURZWEILA synth posledních 10 let, jen je mi líto že přicházejí s nástrojem, který by byl in před 5-10 let až nyní! A to je ještě otázka jak dlouho budeme čekat na první test od Poláků a první kus. Vždyť PC4-7 a SP6-7 ještě nikde není a oni ukazují nový model, který asi bude nástupcem PC4 :D

pipe
Příspěvky: 34
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od pipe »

Nebyl jsem tu od října 2019, zavalily mě různé události, včetně covidu. Ale mezitím u mě příbyl K2600XS a K2661. Chtěl jsem si pořídit i nějakého jejich nástupce (PCxx, Forte), aby byla moje kurzweilovská sbírka „à jour“, jenže mě od toho vždy odradilo nějaké to „ale“, spojené s vlastnostmi konkrétního nástroje. Nemyslím tím vnitřní stavbu, ale takové ty elementární základy. Např. když uživatel na anglickojazyčném fóru píše, že u nového PC4 se mu samočinně vypíná a zapíná přepínač POWER, jen když kolem projde jeho malé dítě, nebo když jiný zmiňuje slyšitelnou ránu při přepnutí zvuku u Forte. Ovšem pak přijde jedno video a člověk si říká – umí takové zvuky ještě jiný hardware? A je to PC3, jehož VAST má být redukovaný oproti K2600/K2661, jak tvrdí mnozí, jimž věřím. Pak si říkám to, co už tu zaznělo výše:
gari píše:
18 led 2021 23:04
Amen, aj ja som kedysi tuzil mat K2600, ale odvtedy usla spusta rokov a preslo vela zmien. Ved ten nastroj sa nemusi 100%ne vratit k tym zvukom, ale ta kompatibilita postaci a kazdy nostlgik rady K snad pochopi a upravi si to. Aj Kronosy a Montage, ci Motify maju urcite nedostatky.
Takže pokud se u K2700 nebude samočinně vypínat/zapínat síťový zdroj a nebudou se ozývat rušivé lupance při přepínání zvuků, stál bych o něj, protože oproti starším Káčkám je to skok kupředu a výš. Určitě ztratil něco z K2600/K2661, ale zase nabyl omlazující dynamiku, potřebnou pro dnešní moderní hudbu, převzetím některých, hlavně mladšími uživateli požadovaných vlastností, které staré Kurzweily neměly. Ano, taky bych měl raději nástroj, kterému by nic nechybělo. Ale Gari má pravdu, když naznačuje, že toho, co K2700 bude umět, bude tolik, že to bude ke spokojenosti běžného hráče, aranžéra, skladatele a programátora stačit. Když to vezmu ze svého pohledu, mně možná na K2700 nejvíc vadí malý displej. Kdyby tak šel připojit velký monitor, jako to jde neoficiálně na Yamaze Montage, to by byla jiná. Zvuk sem, zvuk tam, ale vidět dobře na displej je podle mě důležitější. Proto nepochopím, proč Yamaha nedělá u Genosu výklopný displej, který měly Tyrosy. Nejenom u Kurzweilu dělají designéři závažné marketingové chyby. Tyros znám z hudebky, kde učím, a hrát a editovat s jeho velkým výklopným panelem je neskutečný komfort. Už jen proto, že Genos má napevno zapuštěný displej, bych si ho nekoupil, nehledě na to, že nemá modernější věci, např. funkci side chain. Tu sice nemá ani Tyros 5, ale má alespoň ten přepychový displej. Tzn. takové praktické věci mi případně u K2700 mohou chybět, ale zvukově a kombinačně bude nástroj asi uspokojující až vynikající, to teprve uslyšíme a uvidíme. :lol:

Vla-sta
Příspěvky: 608
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Tak to vypadá, že SP-6-7 bude tak o 2500Kč levnější než klasická SP6:
https://www.kraftmusic.com/digital-pian ... r:Kurzweil

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 490
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

Keby sa cez USB dal naozaj pripojiť dotykový monitor/mobil/tablet, to by bola pecka!
Ono nič nie je nemožné, keď si vezmeme príklad, že SP1 (čo je podľa mňa jeden z omylov prírody (alebo techniky?)) podporuje tiež audio cez USB ( !!! ) a nik o tom nevedel, len chlapci z Poľska na to prišli, možno aj ten dotykáč by mohol byť.

Inak je zábavné, keď celý svet komentuje a hodnotí nástroj, ktorý je momentálne dostupný len virtuálne v podobe obrázkov 3D modelu (žiadne ofic. fotky/videá), nejakých defaultných špecifikácií a defaultného manuálu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vla-sta
Příspěvky: 608
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

pipe píše:
19 led 2021 11:40
Ale mezitím u mě příbyl K2600XS a K2661.
Jestli na to chceš zvuky se samplama tak napiš ke mě na email.... :mrgreen:

pipe
Příspěvky: 34
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od pipe »

Vla-sta: Díky, může se hodit, až se k tomu dostanu. Člověk aby jen pořád pracoval a vydělával peníze na hudební nástroje a zařízení, na které pak kvůli tomu vydělávání nemá čas. Někdy si říkám, jestli by nebylo efektivnější žít v jeskyni a u ohně tam po pozření upečeného úlovku tancovat za rytmického a vokálního doprovodu zbylých členů tlupy. :D

Vla-sta
Příspěvky: 608
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Ono, jestli je funkční email co máš tady na registraci, pošlu ti odkaz na stažení. Bude toho tolik, že nebudeš mít ani čas na to vydělávání, ale teprve potom pochopíš v čem byla K25-26 výjmečná. Kurzweil udělal super mašinu, ale ty firmy co udělali pro něj zvuky to bylo mega a to mám jen zlomek toho co bylo vydané. Jenže pak se to nějak pokazilo

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 239
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od gari »

Benqo píše:
19 led 2021 10:17
MDudas píše:
19 led 2021 03:51
Aka krasna - ziva diskusia ! Citim vo vzduchu to fanusikovske napatie ! :P 8) :palec+:
Dovolte aj mne trosku komentovat...
Krásne si to rozpísal :palec+:

Ja len jednu vec k tým (drum) padom - na LE ich mám a sú super na mute/unmute zón v Setupoch. Tým pádom mám switche voľné na napr. zapínanie efektov a iných somariniek. Akože ich "dynamický" potenciál som nikdy nevyužil, lebo si treba na tú dynamickú citlivosť zvyknúť, ale pri K2700 v nich vidím potenciál. Napr. to vypínanie/zapínanie krokov v sekvenceri môže byť zaujímavé. V manuáli píšu, že pady môžu mať niekoľko rôznych funkcií.

Akože asi tu mám najvyššie percento optimizmu, ale po skúsenostiach s kurzweilovskými updatami za posledných pár rokov to môže celkom dobre dopadnúť :mrgreen:
Ja si myslim, ze tie pady su tam tak nejak ruka v ruke s tym, ze kedze to ma vlastnu zvukovku a mnozstvo uzivatelov si bude chciet nahravat do DAW, tak na tych padoch mozu nahravat bicie ci perkusie. Taktiez myslim, ze sa na tom budu dat spustat akordy, sekvencie, riffy, mozno aj sample. Na Kronose tak okrem ineho vyuzivam napriklad moznost zahrat zlozitejsie akordy, ktore bezne na koncerte jednou rukou nezahras, zatial co druha ruka moze hrat nejake frazy alebo solo... (kedze Kronos nema tlacitkove pady, pouzivam pripojeny Nano Pad 2). A este aj to co Benqo pise, ze tam mozes priradit vo VASTe v podstate kadejake funkcie, switche atd...

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 239
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od gari »

Ale Mdudas, velmi pekny a rozmysleny prispevok!

Odpovědět