Kurzweil K2700

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 243
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od gari »

KAYKO píše:
20 led 2021 09:53
Nepatri to sem, ale nechce sa mi zakladat nove vlakno. Ked to ale zoberieme ako porovnanie, tak ano.
Prvy Kurzweil, K250. Mal som ho v racku zo vsetkymi rozsirovackami. Je to 84' a povedzme si, ci ten vyvoj vo firme je teda na poriadku😉
Mega

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od concord »

MDudas píše:
20 led 2021 15:33


K tej kompatibilite - K2xxx -> PC3 ... velky zdroj nekompatibility je uroven hlasitosti DSP boxov - na PC3 je mozne nastavovat len stupnovite 0, -6, -12, -18dB... na K2XXX to bolo plynule. Tym padom veci VASTove nemozu zniet rovnako. :|
Hm , to ako vazne? Lebo ja to mam plynule po jednickach.

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

KAYKO píše:
20 led 2021 13:41
Skusme este raz. Poukazoval som na ten isty preset, cez AUDIO vystupy, ADAT s tym nic nema.
Já ti rozumím, jen přes audiovystupy jack je K2661 horší než K2600, muselo by to být K2661 z ADAT a K2600 z ausiovystupu. Já co znám ten zvuk ze sluchátek , tak ta nahrávka je brilantnejsi.

Vývoj u Kurze, ještě když přišli s PC3 tak to byla super mašina ale jak K2661 i K2700 jsou recikláty. Vždy přišli pozdě a PC1 a PC2 byli nepochopitelny

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

concord píše:
20 led 2021 17:33
MDudas píše:
20 led 2021 15:33


K tej kompatibilite - K2xxx -> PC3 ... velky zdroj nekompatibility je uroven hlasitosti DSP boxov - na PC3 je mozne nastavovat len stupnovite 0, -6, -12, -18dB... na K2XXX to bolo plynule. Tym padom veci VASTove nemozu zniet rovnako. :|
Hm , to ako vazne? Lebo ja to mam plynule po jednickach.
MDudas asi myslel PAD na DSPCTL stránkach, nie?

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od concord »

No jedine ze o pad hlasitostiach. Ale po zhliadnuti manualu pre K 2xxx nechapem ktora DSP toto umoznovala. Lebo vsade citam len 6,12,18. Ked uz tak sa bavime tusim o DSPMOD - teda modulacii vybraneho parametru. Na DSP CTL nastavys presnu hodnotu.
Teda bolo by dobre keby sa k tomu vyjadril niekto kto ma Kxxx. Aby som to zhrnul DSP box sa da nastavit na presnu hlasitost a modulacia parametru /PAD/ po krokoch 6.12.18 dB. Takto to je na PC3.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od MDudas »

Niekde som nieco nastudoval. Zjavne nespravne. :shock:
To je to teoreticke studium starych masin ... bez starych masin... :oops:
Idem sa v tom zorientovat. (do povodneho prispevku som dal poznamku)

Edit: Uz som to nasiel - moje zle pochopenie anglickeho textu. Autor uvazoval o tom, ze keby malo PC3 tlmenie (pad) na DSP boxoch nastavitelne po krokoch 1dB , dal by sa zvuk PC3 presnejsie priblizit ku K2xxx. Nespravne som si z toho odvodil, ze na K2xxx to tak bolo. Ale nebolo. Problem je este niekde inde. :oops:

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Ten zvuk nemusí být uplně přesný, spíše jde o to, když načteš samply aby se to dalo jednoduše doupravit. Klasicky ti nikdy nebude sedět efektová jednotka, úrovně hladin. Blbý je, když jsme zkoušeli načíst věci se samplama z K2 do PC-3 a nešlo to, hodilo to chybu....

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 630
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od KAYKO »

Vla-sta píše:
20 led 2021 17:36
KAYKO píše:
20 led 2021 13:41
Skusme este raz. Poukazoval som na ten isty preset, cez AUDIO vystupy, ADAT s tym nic nema.
Já ti rozumím, jen přes audiovystupy jack je K2661 horší než K2600, muselo by to být K2661 z ADAT a K2600 z ausiovystupu. Já co znám ten zvuk ze sluchátek , tak ta nahrávka je brilantnejsi.
Vla-sta, od zaciatku poukazujem na porovnanie audiovystupov, cize jackove vystupy na zadnej strane :) a stale sem miesas, ze 2661, musi ist cez ADAT a zaklincujes to tym, lebo 2661 je horsia, lebo ju poznas so sluchatkoveho vystupu!

Nebol to task pre Teba, takze uz to nechaj tak.

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 630
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od KAYKO »

Inak zvacsili ste si niekto ten obrazok K2700?
Nechybaju Vam tam nahodou drahy potenciometrov?

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »


Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 630
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od KAYKO »

Klapcy moje, tu sa nejak tazko komunikuje, fsaaak som pisal, ze chybaju drahy potenciometrov.

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 630
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od KAYKO »

Inak povedane, na drzovku to nestihli a podhodili marketingovu ideu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Pytkin »

hehe to je fakt zabavne :)

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od concord »

Benqo uz napisal ze je to len 3D obrazok. Caka sa na realne fotky. :mrgreen: takze nesedia aj fareby.
PS novinka magneticke tiahla. :mrgreen:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

:palec+:

Aj ked asi si stojim na kabli, ale co je podla teba draha potenciometra? Ved zarezy pre slajdre tam su. Alebo su tam akoze len diery bez filcu?

EDIT: vdaka concorde za prinesenie svetla do mojho zivota, pozeral som len obrazky, kde tie drahy pre slajdre su 😊

Odpovědět