Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 21 led 2013 18:09

synt píše:KORE 64: tak jsem tento board zkoušel a nadšení mě opustilo. Na to jakej kolem něj byl humbuk a jak dlouho se na něho čekalo mě bohužel příliš nenadchl.
Asi si sa trochu nechal uniest tou vlnou nadsenia. :wink: Ludia su vzdy ochotni zaplatit viac za hardware... akoby si ho viac vazili... Plno si pokupilo ten Kore, pritom za podobnu cenu mozu mat ovela sirsiu paletu zvukov, ktore sa im viac hodia.
Ja osobne som prave z tohoto dovodu cakal na realne hodnotenia od uzivatelov, aby som mal predstavu, kam to nasmerovali. Ak by som si ja isiel nieco do PC3 prikupit, tak to bude nieco od Barb alebo od ceskeho AOS.
A fakt som cakal, ze tam supnu aspon jednu sadu samplov grand piana. Ked uz nie komplet, tak aspon nejake vrchne harmonicke na vrstvenie a vylepsenie povodnych pian. :cry: :cry:

Riffy a Setupy k bicim si uz skusal ? Vraj aj to je dost pridana hodnota. Tvrdia, ze maju uroven profi bubenika ...
Naposledy upravil(a) MDudas dne 21 led 2013 20:47, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 21 led 2013 18:28

synt píše: Jeho určitý význam vidím paradoxně v přítomnosti starých vzorků z K2xx řady, které nejsou bohužel v plné míře součástí PC3(K), kvůli zpětné kompatibilitě s K řadou.
To rozhodne neni "urcity vyznam" - kompatibilita s K2xxx bola uzivatelmi velmi ziadana :!:
synt píše:Zároveň ale zabírají místo vzorkům novým, což tak výhodné zase není.
K2xxx Compatibility file pre PC3K ma 11,8MB. To je necelych 19% kapacity. Navyse ak su sample vyrazne odlisne od tych, ktore uz v PC3 su, tak sa s tym da vynikajuco "carovat". Tzv. "nove veci" nie su az tak mimoriadne komplikovane - kopec "lubivych" synth-veci sa da vo VAST proste naprogramovat a netreba nimi zaberat ROM. Ak by tam natlacili nejake pady, leady a pod, tak by velmi rychlo dosli o kapacitu. Jediny fakt realny vyznam maju sample pre akusticke nastroje.
synt píše: Tuším proč tam dali tolik bicích. Kdo někdy samploval, ví, že udělat vzorek tohoto druhu je relativně jednoduché - žádné smyčkování apod.
Jasne, je to ako hovoris. Ale netreba zabudat aj na druhu stranku veci - dobre bicie sa bez samplov "do-programovat" takmer nedaju - sila VASTu pri bicich zlyhava. Leadov a padov sa vo VAST da naprogramovat xxx xxx xxx.
synt píše: Když jsem si průběžně četl přání uživatelů PC3(K) o tom co by chtěli aby nový board obsahoval, bicí jsem tam téměř nenašel, takže kdo tvoří ten trh, který si to žádá?
No comment. Vyvojari sa rozhodli, ze pre nich je dolezitejsi Broadway (tak som to niekde cital).

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 22 led 2013 12:48

Ahoj,
díky za komentáře. Vím, že kompatibilita s K2xxx řadou byla žádaná, tak jako spousta jiných záležitostí. Škoda jen že
staré vzorky nebyly už součástí PC3K a na novém boardu nebyly pouze nové vzorky vybrané s větším citem nebo lépe
řečeno: více na základě žádostí uživatelů. Přeju vše dobré.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 22 led 2013 14:11

V tomto mam rad stary dobry K2600RS. Ja osobne si neviem predstavit bici zvuk (myslim elektronicky), ktory by sa nedal vo VASTe urobit. Problem je to, ze jeden poriadny zvuk (nemyslim celu sadu) moze mat aj 32 vrstiev (oukej na K2600 ja iba triple modular processing a nie 32 vrstvovy, ale aj tak to staci). Nieco som sa uz na Kurzweili naprogramoval aby som tvrdil, ze na bicie je VAST slabota. Mozem uviest aj priklad, zoberiem si obycajny SINE DSP oscilator (na KDFX su tiez oscilatory ktore maju nizsi aliasing ako tie z VASTu ale to nevadi, pokial viem tak KDFX v PC3 uz tymito oscilatormi nedisponuje pretoze ma VA1 oscilatory), priradim mu nejaku obalku, ktora bude ist s PITCH dole po polsekunde aby som dosiahol perfektny bottom v style TR-808, potom si mozem naduplikovat tuto vrstvu a pridat nejake bloky s filtrami (BP/HP/LP), warpami, samozrejme aj nejake NOISE vrstvy kde sa mozem pohrat s filtrami a rezonanciou.

Ked si zoberiem, kolko ma "obycajna" K2600 waveforiem, tak moznosti su vyslovene nekonecne, no a potom ked to je hotove, nie je nic lahsie, ako to resamplovat cez interny engine samplera, nahrat do RAMky a jedeme keymapovat.

Cheers :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 26 led 2013 11:47

Zdravím vás zkušenější kolegové,
lámu si hlavu jak nastavit na PC3 switch pedal, aby fungoval jako "next patch". Mám zapojený pedal v FT SW2 a podle jednoho návodu jsem nastavil k němu parametr DATA INC. Bohužel nefunguje.

Děkuji za pomoc

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 27 led 2013 19:19

Napis viac info - v akom si Mode, kde si to nastavoval, atd.
(ak to chces v Program Mode tak skus ProgInc - CC 136)

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 27 led 2013 21:11

Díky za pomoc, funguje :-)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 28 led 2013 17:13

Martin, myslel som samozrejme akusticke bicie. :wink: Jasne ze VAST zvladne elektronicke, ked to zvladol Roland pred 25 rokmi. V tomto je VAST uplne inde.

Inak moznost interne resamplovat a moznost routovat externe audio zdroje cez efektovu jednotku (t.j.AD prevodnik atd) - to povazujem za absolutne najvacsiu "missed oportunity" modelov PC3, ale hlavne PC3K. Dufam, ze su si toho developeri vedomi....

cybermedia
Příspěvky: 4
Registrován: 17 úno 2013 11:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od cybermedia » 17 úno 2013 13:40

Prosim vas neviete nahodou aku ma dnes hodnotu pouzivany PC361?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 17 úno 2013 13:44

e-bay.com alebo e-bay.co.uk ...

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 17 úno 2013 20:32

na midi.cz je teď jeden nabízen vč. pedálu a futrálu za 900 EUR, což bych považoval za maximální hodnotu nástroje v perfektním stavu s tímto příslušenstvím.

cybermedia
Příspěvky: 4
Registrován: 17 úno 2013 11:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od cybermedia » 20 úno 2013 13:59

Mam jeden problem. Na pc361 (ospravedlnujem sa vopred za hlupe otazky - novy uzivatel) som si vsimol, ze niekedy mi klaves A4 a F5 hraju tak, ze je pocut zvuk len ked klaves pustim. Ked som restartoval nastroj, tak sa to neobjavilo. Cim to moze byt sposobene?

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 20 úno 2013 14:08

Dělá to u všech programů a setupů nebo jen třeba u jednoho nebo dvou? Pokud to dělá je u jednoho nebo dvou, mohlo by to být něco v nastavení příslušného zvuku/setupu. Pokud to dělá u všech, tak bych nejprve zkusil v program modu zmáčnou dvě prostřední tlačítka z šesti pod displayem, tím se dostaneš do menu utilit, tam zmáčkni midi a zkus tyto dvě klávesy, zda reagují stejně jako ostatní (stejné vysílání zprávy Note On a Note Off) a také zda je jejich dynamika stejná jako u jiných kláves (hodnota úplně vpravo řádku). Nejsem teď u svého nástroje, tak snad jsem to popsal správně...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 20 úno 2013 14:51

Mne jeden iny, ale tiez uplne divny problem, vyriesil hard reset (vid manual).
Tiez sa doporucuje update OS (predtym hard reset).
Tiez sa doporucuje nehybat a netlacit nic pri starte masiny.

cybermedia
Příspěvky: 4
Registrován: 17 úno 2013 11:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od cybermedia » 20 úno 2013 15:02

Dakujem vyskusam. Je to pre mna novinka, pretoze som si myslel ze vsetky klavesy su rovnako "obsluzene" systemom. Znamena to ze kazdej klavese mozem priradit iny sposob reakcie na uder?

Ano robilo to u vsetkych programov. Myslel som ze je nejaka chyba vo vnutri, tak som ho otvoril, a bol som prekvapeny ako malo tam toho je. Takze celu hmotnost nastroja tvori plechovy obal.

OS zatial nebudem updatovat :) to by som este nezvladol.

Odpovědět