Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 20 úno 2013 21:10

Na hardwarovej urovni su urcite vsetky klavesy obsluzene rovnako. Len potom su minimalne 2 dalsie urovne (program a setup), kde sa moze diat vselico. Kurzweil umoznuje o.i. aj aktivovat vrstvu prave pri vypusteni klavesy (Program Mode). Ked sa skombinuju moznosti Program+Setup, vysledne moznosti su obrovske ako galaxia. Cize aj reakcie na stlacenie klaves mozu byt velmi rozne...

Preto Ti Neo pise - chod do Master Mode/Utility/Midi - tam to vypisuje vsetko, co sa deje v MIDI, v povodnom stave - vsetky klavesy, kontrolery, pedaly, slidery, atd, atd.... Tam to sleduj. Stlacenie klavesy by malo vypisat Note On+Channel+KeyNum+Velocity. Pustenie by malo vypisat Note Off+Channel+KeyNum+Velocity. Medzitym este mozu behat nejake CC Presure (Aftertouch). Nemalo by to mat ziadne opozdenia, ani nijako nepravidelne blbnut.
Ak Ti to robi nahodne pri hre, skratkou sa tam dostanes stlacenim Panic+Info (treba ich stlacit presne naraz).
- - -
Upgrade OS je uplne trivialna zalezitost na cca 10 krokov.... :D Staci iba funkcne pripojenie cez USB. Navyse to odporucaju vsetci "advanced users".

Moznost, ze Ti blbne hardware, tam stale je. Ale da sa to vylucit az po tom Hard Resete a upgrade. Ak mas OS starsi ako v2.03, mal by si to urobit.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 18 bře 2013 14:58

Myslite, ze by sa dalo v SETUP mode alebo v PROGRAM mode nastavit efekt (napr. delay) tak, ze by sa "tapovalo" tempo delayu stlacanim nejakeho tlacitka? Praca s efektami sa mi napriek dlhsiemu pouzivaniu a akymi-takymi skusenostami s VAST zda psychicky narocna :), nieto este vymysliet toto... Osobne predpokladam, ze to asi nepojde... Skor sa mi darilo to tempo nejako menit vybranym sliderom, ale ani to nebolo najspravnejsie. No TAP by bol uzitocnejsi. Co si kto mysli o tom? Diky.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 18 bře 2013 15:19

To zalezi.
Ak chces aby ten efekt pouzival globalne tempo, tak sa to da. Treba mu vysvelit, aby dany parameter odvodzoval od tempa, a tap sa da "vytiahnut" na klaviaturu. Ja mam nastavenu uplne pravu bielu klavesu na Tap Tempo defaulte v celom Program Mode (v 126 Intenal Voides) - je to velmi pohodlne 8) (tu klavesu realne takmer nepouzivam a takto nemusim liezt do menu)
Ak ale chces global tempo ponechat, iba menit tempo pre dany efekt - to neviem... :(

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 18 bře 2013 15:37

To ma nenapadlo. Ci sa ale bude dat nastavit odvodzovat tempo delayu od globalneho tempa...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 18 bře 2013 16:12

Urcite ano. Minimalne pri Tap-delays to bude jednoduche.
Musis vliezt do Effect Chain a upravovat modulaciu parametrov na stranke MOD.
Samozrejme musis najst ten spravny parameter.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 04 dub 2013 17:20

Ako som sa docital vcera, tak konci forum Sonikmatter, ktore prakticky bolo celosvetovo najvacsie forum pre pouzivatelov Kurzweilov a su tam aj priamo pritomni aj zamestnanci Kurzweila (resp. Young Chang). Myslim ze pred rokom preslo trocha redizajnom, ale zrusili hlavnu stranku kde boli nejake headliny ako tuna. Som teda pomerne sokovany, ze take obrovske forum nebolo schopne uzavriet partnerstvo s Kurzweilom, alebo nejakym svetovym magazinom aby prezilo. Bola tam moznost podpory (Sonikmatter supporter), vdaka ktorej sa clovek dostal aj do zamknutych sekcii (Backstage Pass a podobne).

Pokial si pametam, tak aj triky s VAST syntezou od Briana Cowzara Cowella a Puppeteera boli uzamknute pokial neodisli a zalozili si vlastne forum Mastering VAST, ktore zase tusim oni po troch rokoch teraz na vianoce "resetli".

Neviem, co si mam o tom mysliet, ale zamykat fora, pripadne davat tam specialne "mahogany room" sekcie, aby clovek platil sa mi zda dost smiesne. Myslim, ze tito ludia su sice neuveritelne namakani co sa tyka znalosti nastrojov, tak trocha to uz prehanaju a pripada mi to take vydieranie, respektive precenovanie funkcie fora. Neviem co si myslia, ze ludia bez ich know-how nejak zabudnu hrat, alebo nevyuziju "schopnosti" nastroja na 100 %?
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 04 dub 2013 19:51

Vyjadrovali sa k tomu rozne aj Clif Marsiglio, aj clenovia, aj Kurzweilaci.
Najlepsie to asi vystihuje vyrok klasika: There ain't no such thing as a free lunch.
Chcel to vsetko bez reklamy, chcel to vsetko zadarmo , robil to bez sponzora (ako pises- iniciativa Kurzweilu zlyhala), a navyse to bombardovali spameri (pretoze registracia zadarmo), a robil to popri praci ako konicek. Tot kombinacia, ktora z dlhodobeho hladiska casto padne na kolena...
Velka skoda ze je taky tvrdohlavy US/Italy. Mozno by to vedel zachranit s nejakym kompromisom. V kazdom pripade pise, ze na to uz nema ani cas ani prostriedky...
Pre mna velka skoda - pripomina mi to, ako rychlo odidu zo sveta aj tie najvacsie veci, o ktorych sme si mysleli, ze su tu "naveky".

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vitus » 05 dub 2013 16:33

SonikMatteru je škoda, nicméně snad to zachrání Mastering VAST. Placení Mahogany Room mi osobně až tak nevadí, nejsou to horentní částky, a je možné, že Cowzar z toho žije. Na druhou stranu si myslím, že je ale možné s jeho pomocí počítat (a s dalšími borci) i při vytváření nových zvuků nebo těch, které mají napodobit jiný syntetizátor, ze starších nahrávek. Já, který se počítá stále mezi VAST-začátečníky si to považuju...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 09 dub 2013 13:54

Obrázek

Sound Tower chystaju PC3 editor aj ako iPad app.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 10 dub 2013 16:13


Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 10 dub 2013 16:58

Ze vraj je tam nove nasamplovane piano? Nacisto ma sokovali... konkurencia bude tuha, i ked megabajty nie su vsetko. Stara Yamaha S90ES mala 64 MB piano, Nord Stage a Roland RD maju tusim okolo 220 MB, Korgy netusim hadam aj viac. Tak ale ide aj o charakter :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od synt » 11 dub 2013 07:57

Další (ořezaný) derivát PC3, tentokrát s novým vzorkem klavíru ...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 12 dub 2013 12:46

A tak je to spravne... :wink:

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 12 dub 2013 13:28

Z PC3/PC3K dalsi vychadzajuci konar :)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 12 dub 2013 16:21

Nove Steinway sample a klaviatura Fatar TP100 su rozhodne krok smerom k vyssej kvalite (a menej funkciam) - presne to, kde ma byt stage piano.
Skoda, ze ten zaznam je tak zle zmixovany. Ak pocujem dobre, zda sa mi, ze si ponechali konzervativny Kurzweil-pristup a neuchylili sa k japonskym "wide-stereo" trikom. T.j. piano znie z pozicie posluchaca, nie hraca.

Odpovědět