Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 12 led 2015 12:18

dalen píše:Ten ribbon je volne položený nad klaviaturou alebo je o niečo prichytený, aby sa nehýbal keď sa na ňom hrá?
Je voľne položený nad klaviatúrou, ale nehýbe sa ani tak.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 12 led 2015 12:23

MDudas píše:Nemam LE, neviem... ale myslim, ze ak je tam natvrdo CC14, tak asi neriadi nieco ine. Jedine, zeby to "nieco ine" pouzivalo ako control source knob1 a nie controler 6. Na PC3 su mnohe paramtre nezavisle od CC - pouzivaju control source typu "Slider A".

Ak pouzivas verziu Kheopsu pre PC3, tak asi ano - budes musiet modifikovat 126- Internal Voices, tak aby Ti nejaky knob posielal CC6 ako to robi slider1 na PC3. Urob si modifikovanu kopiu - napr. 127 - Voices for Kheops.

A barb uz nahodou nema verziu Kheops pre LE? Mozno by bolo najlahsie mu napisat, nech Ti to "vymeni"...
Je to pravda. Áno Barb má Kheops zvlášť vyrobený pre LE verziu.
Dokonca sa mi zdá, že bol súbor pre Le verziu priložený ku Kheopsu čo som kúpil pre môj PC3K. Ale nie som si 100% istý, ale zdá sa mi.
Každopádne keď prídem večer domov z práce pozriem sa na ten súbor či ho tam mám.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 12 led 2015 12:54

dalen píše:Ten ribbon je volne položený nad klaviaturou alebo je o niečo prichytený, aby sa nehýbal keď sa na ňom hrá?
SuperRibbon lezi volne tesne nad klaviaturou pod spodnou radou tlacitok. Zospodu ma "brzdiacu penu", takze lezi pekne stabilne.
Ale !!! :x

1/ kabel z neho vychadza na pravej strane a konektor na PC3 je nalavo medzi ostatnymi - vedenie toho kabla zvonka "popod karoseriu" je strasne nepekne a nekomfortne... :palec-:
2/ Ribbon ma sirku skoro 4cm - ak ho prilozis tesne k spodnej rade tlacitok (rec/play/stop/edit/exit/+/-), tak dokonca este jemne precnieva nad klavesy. Aby sa spodne tlacitka dali pohodlne obsluzit, musi precnievat este viac - tak 3-4mm... :palec-:

V tomto je asi cely problem slabej predajnosti, lebo inak je to celkom fajn zariadenie. :palec+:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 12 led 2015 13:00

Fana píše:Nazdárek, máte někdo zkušenosti s breath controllerem u Kurzweil PC3K?
Prakticke skusenosti asi nikto. Zatial tu nebola absolutne ziadna diskusia... Co potrebujes vediet?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 12 led 2015 13:23

Ani ja nemam ziadne skusenosti v Breath controllerom, mal som od Patchman music nejake programy pre K seriu, hlavne flauty, ktore ho vyuzivali, tak som raz len tak zo srandy sa pozrel do VASTu ako to urobili, vacsinou to bola kontrola dynamiky a filtra, tak som si to zmenil na slider, ale moc to skakalo :)

Toto video ale ukazuje, ze je to celkom vyuzitelne, len treba si dat nizsie main volume a oskusat zmenit oblubeny program tak aby nejaky parameter bol ovladany Breath controllerom (vacsinou to bude asi fakt ta AMP sekcia, treba dat main volume vrstvy riadne do minusu a breath controllerom nastavit nejaky rozumny range, ze o kolko dB to pojde hore), len fakt bacha na tie hodnoty od-do, lebo raz do toho fuknes, a odidu ti usi :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Fana
Příspěvky: 9
Registrován: 16 dub 2013 21:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Fana » 12 led 2015 14:15

Jen mě zajímalo jak to funguje a hlavně proč to žádné hudebniny u nás nenabízejí k prodeji. Díky za odpovědi

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 12 led 2015 15:36

http://usa.yamaha.com/products/music-pr ... ntrollers/

asi preto, ze Yamaha prestala s vyrobou (tak asi uz len na inzerat), skus este najst tento
http://www.tecontrol.se/products/usb-mi ... controller
respektive variant so starsim konektorom
http://www.tecontrol.se/products/uni-mi ... controller

Obrázek
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 13 led 2015 09:17

MDudas píše:
dalen píše:Ten ribbon je volne položený nad klaviaturou alebo je o niečo prichytený, aby sa nehýbal keď sa na ňom hrá?
SuperRibbon lezi volne tesne nad klaviaturou pod spodnou radou tlacitok. Zospodu ma "brzdiacu penu", takze lezi pekne stabilne.
Ale !!! :x

1/ kabel z neho vychadza na pravej strane a konektor na PC3 je nalavo medzi ostatnymi - vedenie toho kabla zvonka "popod karoseriu" je strasne nepekne a nekomfortne... :palec-:
2/ Ribbon ma sirku skoro 4cm - ak ho prilozis tesne k spodnej rade tlacitok (rec/play/stop/edit/exit/+/-), tak dokonca este jemne precnieva nad klavesy. Aby sa spodne tlacitka dali pohodlne obsluzit, musi precnievat este viac - tak 3-4mm... :palec-:

V tomto je asi cely problem slabej predajnosti, lebo inak je to celkom fajn zariadenie. :palec+:
Vďaka za informácie. Videl som na internete videá kde je videť ribbon na PC3. Tiež sa mi nepáči ten kábel ťahaný zprava doľava.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 13 led 2015 09:49

Ja sa trocha osobne cudujem, ze v tych novsich modeloch ako je PC3LE alebo PC3K ten Super Ribbon nedali priamo do nastroja. Pocas vyvoja a produkcie prvej serie PC3 nebola vyroba Super Ribbonu este obnovena, ale aspon na zaniknutom fore Sonikmatter.com, kde chodil aj Dave Weiser bol obrovsky demand po obnoveni produkcie, a cize samotny vyrobok stoji iba 100 dolarov, tak konecnu cenu novsich PC3 nastrojov by prilis nepredrazil.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 13 led 2015 10:03

Myslím, že ribbon by konečnú cenu PC3K predražil o viac než 100$, keďže sa nezmestí medzi display a klaviatúru, musel by byť väčší (a ťažší) celý nástroj. To by mne osobne určite nevyhovovalo.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 13 led 2015 10:53

Tak to ano, bolo by to vyssie o takych 5 cm ako si pametam napriklad K2500, ale tahsie ani nie, predsa len PC3 je z ineho plastu a vo vnutri ma lahsie svaby :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 14 led 2015 01:54

dalen píše:Myslím, že ribbon by konečnú cenu PC3K predražil o viac než 100$, keďže sa nezmestí medzi display a klaviatúru, musel by byť väčší (a ťažší) celý nástroj. To by mne osobne určite nevyhovovalo.
Akonahle by to tam montovali seriovo, tak by to urcite zdaleka nestalo 100USD... Predajna cena akychkolvek doplnkov je VDZY vzdy poriadne natiahnuta. Navyse by z Ribbonu mohli dat dole ten hruby kovovy obal a naaplikovat to priamo na existujuci case. Tak by to nebolo ani tazke, ani prilis siroke. :(
Ja osobne tieto obchodne pociny nechapem. Ovladac, ktory je zaujimavy, jedinecny a celkom dobre funguje.... OK, stlacili cenu PC3 dole. Ale zo zaujimaveho ribbonu je.... chudak sirota. Keby tam aspon bola nejaka priprava na montaz... :x Nedostatok priestoru mi iba potvrdzuje, ze aj oni sami pri dizajne PC3 na ten Ribbon uplne zabudli.... proste chudak sirota.

Co sa tyka hmotnosti - uz som PC3 otvaral... mozem verejne prehlasit, ze v YCRD nemaju radi hlinikove zliatiny. 80% hmotnosti su iba zelezne plechy. :shock:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 14 led 2015 02:26

Fana píše:Jen mě zajímalo jak to funguje a hlavně proč to žádné hudebniny u nás nenabízejí k prodeji. Díky za odpovědi
Funguje to podobne ako napr. CC pedal, akurat netlacis, ale fukas. Dynamicky tlak vzduchu do zariadenia sa snima a podla toho meni prechodovy odpor. Ma to tusim 3 vodice - max. napatie, C-napatie a nulu. Vysledkom fukania je nejaky rozdiel napati (medzi max. a C ). Port v PC3 zmera ten rozdiel a premeni ho na CC02 - Breath Controller (0-127)
Taketo zariadenie ma pomerne jednoduchu kontrukciu, a ako spomina Demsky, uz sa nevyraba. Asi bol slaby dopyt. Hrat na fukaci nastroj je zrejme viac, nez len ovladanie sily fukania a jediny kontroler. Taketo "meratko" dychu je skor salonny zart, nez skutocny nastroj. Ked uz nic ine, tak tam minimalne chyba snimac stisku zubov. Ale to je len moja spekulacia.
To, co postol Demsky, je univerzalny (a asi jediny dostupny) Breath kontroler schopny posielat MIDI (nie iba riadit napatie). A je to "zbytocne predrazeny prevodnik".

Plnohodnotne breath kontrolery su uplne ina kava (to asi vies) - su schopne posielat viacero CC kontrolerov a aj klapky (noty). Samozrejme za uplne inu cenu.
Napr. http://www.akaipro.com/category/ewi-series
A samozrejme su pouzitelne aj s PC3... :lol:

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 14 led 2015 22:49

Nemá tu někdo z majitelů původních PC3 nepotřebnou xD kartu, klidně i s čtečkou? Budu PC3 pořizovat a rád bych měl kartu jako takovou pohotovnostní zálohu a na netu snad nikde neni ten typ S, který doporučujou. U M+ maj poznámku, že ne všechny fungujou, tak to nechci naslepo riskovat...

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 19 led 2015 21:16

Vie mi prosim vás niekto poradiť , ako zálohovať Setupy so všetkými zvukmi- objektami,FX atď. pred celkovým resetom PC3K ? Ďakujem.

Odpovědět