Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 10 kvě 2015 08:37

Vďaka. Patrí to do vedľajšieho vlákna, ale keď už sme pri tom, ako je to u Kronosa a Motifa ( R Fantom) ?

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 10 kvě 2015 09:01

Kronos je plnohodnotný sampler.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 182
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Stardust » 10 kvě 2015 15:39

Nemáte někdo zkušenosti s Keys of Gold od Barba? Přes Youtube to zní moc dobře (například dynamika zkreslení u EP), ale nevím, jestli bude rozdíl při přímém srovnání.

http://www.barbandco.com/store/p23/Keys ... %2FLe.html

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 10 kvě 2015 19:31

Keys of Gold mám. Skvelé je, že každé piano má vlastný ekvalizér na slideroch F, G, H. Je tam pár výborných clavinetov, ale zvyšok je tak trochu nedokončený. Našiel som tam aj nejaké chyby.
Osobne nemám rád, keď je v insert efekte nastavený reverb. V setupoch mi to potom robí bordel.
Rhodesy a Wurlitzery nemajú filtre, takže zvuk je "čistý" ale surový, veľmi odlišný v porovnaní s továrenskými presetmi. Niekomu to môže vyhovovať. Ja mám radšej keď ide zvuk cez LP, HP filtre.

Trubač
Příspěvky: 1
Registrován: 13 kvě 2015 14:26

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Trubač » 13 kvě 2015 14:58

Cabas píše:Dobrý den vinšuju vážení kurzweilisté,
Mám prosím několik začátečnických otázek:
1) dá se nastavit aby Kurzweil hrál na jedné klávese dvě vrstvy najednou - třeba klavír a smyčce, nebo musím použít pouze zvuky z výběru v Setapu a nebo mám pouze možnost rozdělit klávesnici?
Zdravím, je už postup jasný, nebo je stále něco nejasného? Mám sice PC3LE7 3 dny, ale vrstvení a splity mě připadají na nastavení celkem logické...
TJ

Cabas
Příspěvky: 6
Registrován: 30 dub 2015 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Cabas » 15 kvě 2015 16:05

Trubač: díky už je to o.k. Splits a Layers už fachčí :)

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 18 kvě 2015 12:58

zdravím o vikendu jsem měl problém na koncertě.Po zapnutí PC3K8 nehrály klávesy v rozsahu malé f - C1, protože nástroj jinak fungoval normálně nezbylo než riskovat a nástroj rozdělat.Odpojil a zapojil jsem kabely vedoucí od klávesnice k desce.Naštěstí nástroj začal fungovat a klávesy začaly opět hrát.Neměl jste někdo podobný problém??? Nástroj byl na první akci.Zacházení s ním je velmi opatrné.Jde mě o to aby se to nestalo znovu.Byl to docela stres.
díky za odpovědi.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 18 kvě 2015 23:49

To nebude tvoja chyba - Kurzweil obcas trpi na tie prepojovacie kable. Ci oxiduju alebo sa uvolnia - nikto netusi, ale proste obcas niektore casti elektroniky zacnu blbnut. Obycajne bez zjavneho dovodu. Uz sa o tom pisalo aj tu, aj na inych forach.
Staci otvorit masinu, opatrne vytiahnut kable, kontakty osetrit alkoholom alebo lepsie - Kontoxom a opatrne vratit spat. Je asi lepsie mat pri sebe niekoho, kto ma aspon zakladne skusenosti s elektronikou. :wink:

(mne PC3 obcas robilo nahodne male opozdenia v reakcii klaviatury a vyriesil som to takto. vsetko, co som videl, som vytiahol a ocistil a bolo :palec+: )

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 19 kvě 2015 08:01

MDudas: Na ten Kontox by som si dal v takomto pripade veeeelky pozor; resp. by som ho pri takejto citlivej elektronike vobec nepouzival.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 19 kvě 2015 08:17

Diky za postřehy, to se ale vracíme do roku 1979 kdy jsem prostříkával kontakty varhan weltmeister, aby hrály tony :-(
Jsem trochu v pasti tam výborný nástroj, ale nespolehlivý. Co dělat ?
Nojo s tím kontoxem bych se taky bál on tak trochu leptá.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pavlii » 19 kvě 2015 08:40

Tak najdou se i jiné přípravky, žeano ;-) jde jen o princip, jak tu kluci píšou. Návrat zpět o X let bude prakticky všude tam, kde je použito ve větší míře konektorových spojů; ono to taky bude asi záležet na typech konektorů, ale tzv. "vakl", jak tu říkáme my v práci, se dříve či později umí udělat prakticky kdekoli, kde je takhle mechanicky řešeno vodivé spojení.

P.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 19 kvě 2015 13:45

No tak to asi zaleží na typech konektoru... měl jsem SY99 15 let stehovani koncerty atd. Roland XP 80 to same a nikdy se to nestalo
možná to tam bylo jinak řešeno.Nikdy jsem nemusel kuchat nástroj jen vyměna baterie.
nebudem to pitvat prostě to tak je "nekvalitní konektory."

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 20 kvě 2015 01:05

gasma píše:Diky za postřehy, to se ale vracíme do roku 1979 kdy jsem prostříkával kontakty varhan weltmeister, aby hrály tony :-(
Jsem trochu v pasti tam výborný nástroj, ale nespolehlivý. Co dělat ?
Nojo s tím kontoxem bych se taky bál on tak trochu leptá.
- Cisteni cohokolvek je vzdy tak trochu vylet do minulosti... Hlava - 1 vecer, koberec - tyzden, okna - polrok, Kurzweil - 3 roky, pivnica 10 rokov, pojd (puda) u babicky 40 rokov... :wink:
- Tie konektory sa pouzivaju bezne, videl som ich aj na pohyblivych castiach masin, kde dostavaju poriadne zabrat, a vobec neblbli. cize, ono to asi ani neni pouzivanim, ale skladanim masiny pri vyrobe. odkedy som tie kontakty ocistil mam svaty pokoj - 100% funkcne.
- Co s tym Kontoxom striekate dookola ? :lol: Zoberiem kusok vaty, pinzetu, alebo cistitka na usi, namocim a jedu, jedu, jedu... opatrne, jemne, pomaly, pozorne... cistim iba kontakty, a na zaver otriem dookola papierovou vreckovkou...

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od countrymetalman » 20 kvě 2015 09:13

Pokud na kontakty včetně těch u klávesnic použiju čistítko na slechy namočený v isoprophylalcoholu, je to obvykle tímto vyřešeno. Zaboha ne Kontox a podobné mastné spreje - na chvíli možná pomůže, ale po čase je to za**aný ještě víc.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 20 kvě 2015 12:25

Ani ja by som tam s Kontoxom nešpekuloval. Ak je ten konektor v poriadku, tak si po znovuzasunutí "sadne". Ak nie, kontox nepomôže, problém treba hľadať inde. Opravujem systémy v horších závodných podmienkach, ako je pódium.

Odpovědět