Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Daemon65

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Daemon65 »

Neviete niekto dať odkaz na stránku s manuálom na PC3K8 v češtine,všetko čo som našiel je iba v angličtine.

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

Inak tak ako tu niekde vyššie dobre radil MDudas aj o možnosti kúpiť PC3, tak teraz som si všimol, že je jeden na predaj tu: http://www.midi.cz/inzerat/154241/kurzweil-pc3/
podľa mňa to stojí za zváženie

Robert Wahler

Příspěvek od Robert Wahler »

Zdravím, na PC3 mi jedna klavesa hraje tiseji. Kdyz jsem ji mackal tak 30s tak se to zlepsilo, ale neni to ono. Zrejme to bude chtit vycistit. Jsem z okoli Zlina, nevite kdo by to dal do kupy ? Diky moc

69BK

Příspěvek od 69BK »

Daemon65 píše:Uvažujem o kúpe KURTZWEIL PC3 LE8 a prosím o radu - je rozdiel ceny - skoro 90 percent proti PC3K8 primeraný,oplatí sa viac LE verzia alebo si našetriť na K8.
Pokud máš dlouhodobé zkušenosti jenom s PSR řadou od Yamahy, tak si myslím, že u Kurzweilu budeš ze začátku hodně tápat.
Sám jsem přecházel z PSR-640 a bylo to ze začátku hodně náročné.
Koupil jsem PC3LE6, a na spoustu věcí jsem musel přijít sám, dnes po všech zkušenostech a informacích, co jsem se dozvěděl zde na fóru a jiných, tak bych šel min. do verze PC3, protože ikdyž zatím nejsem moc zkušený programátor, tak spousta skvělých zvuků se dá dokoupit od třetíchch stran AOS a pod. u LE verze to neni tak snadné, spousta zvuků neni pro tento nástroj optimalizována.
Pokud chceš Kurzweila a neplánuješ programovat, doporučil bych ti Artis

Daemon65

Příspěvek od Daemon65 »

Neviem,či som dobre čítal info o Artis,ale je to stage piano a preto nemá sekvencer ani viacstopé náhrávanie

Ivan.ps

Příspěvek od Ivan.ps »

Dobre si čítal, je to tak.

Aleš Čurda

Příspěvek od Aleš Čurda »

Zdravim
U meho PC3 LE se mi v pravem kanale občas začne ozyvat šelestění, když na to lehce zaboucham v leve časti tak to přestane. šelestění jde z praveho kanalu jak ze sluchatek tak z hlavniho vystupu. Nejaka zkusenost? případně nějaký servis na Jížní Moravě?

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

Možná bys to zvládl i sám: odšroubovat spodní kryt a zkontrolovat všechny kabelové spojky a dotáhnout všechny dostupné šroubky. Pokud by to nepomohlo, bude třeba asi někoho, kdo si troufne jít hlouběji. Určitě se někdo takový najde i na Jižní Moravě. Asi bych pak vznesl dotaz na MIDI.CZ, kam chodí více lidí. A totéž platí i pro Roberta Wahlera - asi bude nutné vyčistit kontaky v klaviatuře. Kdybys nikoho něnašel, tak znám šikovného maníka v Havířově, který śe tím živí už spousty let a dalo by se s ním určitě i domluvit na "opravě na počkání"

lison

Příspěvek od lison »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je lepší koupit starší Kurzweil PC3 nebo nový PC3LE7, hlavně ohledně kvality zvyků. Sháním nějaké "klávesy" do zábavové kapely, takže potřebuju hlavně zvuk : piana, orgány, basu, flétnu, stringy a kytary, pak možnost kombinovat různé zvuky do sebe a různě je řadit po klaviatuře (split). Občas tvorba hudby pod panoramaticka videa. Díky moc za reakce.
popř. návrh jiného nástroje.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Zvuk bude (až na hammondky, kde má pc3 vychytanější Leslie) v těch kategoriích prakticky stejný. Osobně bych preferoval fadery u PC3 i numerickou klávesnici na rychlé volby. Řemeslně bude asi i líp sestrojeá a kompatibilnější se zvukovými bankami třetích stran. Na druhou stranu mám sám Le a nestěžuju si ani trochu.

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

Asi tak nejak by som to aj ja povedal. Starší PC3 by som ocenil hlavne čo sa týka možností rozširovania o zvukové banky napr. AOS, Barb, ale aj Kore64 má zaujímavé zvuky, na druhej strane na novú PC3 Le máš zasa záruku ako na nový nástroj. Zvukovo je podľa mňa PC3 Le úplne rovnaký ako PC3.

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Ak nevytvaras nejake velmi velmi zlozite kombinacie zvukov, ktore vyzaduju velku polyfoniu, tak potom postaci PC3 LE. Skoda, ze nespravili tie dynamicke pady aj na PC3/K. Podla mna je to skvela vec, ktora velmi pomoze ak ma klavesak v ramci jednej skladby toho dost co robit.

dalen

Příspěvek od dalen »

PC3 má miesto dynamických padov programové tlačítka 1-8. Veľmi užitočné keď je potreba v Setupe prepínať viacero zón naraz.

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Na LE je ale 8 padov, ktoré sú dosť veľké plus na rôzne funkcie hlavne pri živom vystúpení. Aj prepínanie zvukov. Ale tá polyfónia dobre donúti rozmýšľať, ako ju oblafnúť.

lison

Příspěvek od lison »

Děkuju moc, za rychlé odpovědi, ještě si obejdu pár prodejen a vyzkouším si i K sérii i jiné nástroje, ale stejně max. do 40000. Zatím mám vyhlídlé ty PC3LE7.

Odpovědět