Nazdar Vla-sta, no podľa môjho skromného názoru ( mám K2661, K2600 aj PC3K7) ani moc nie (chalani čo máte Forte, nekamenujte ma

). Ja to myslím skôr so zreteľom na ovládanie, uživateľské prostredie, syntézu a synthi zvuky. Piána a pod. sú samozrejme vo Forte neporovnateľne kvalitnejšie, ale to je hlavne mega vyššou pamäťou a samplami, ktoré sú vo Forte. Ale čo sa týka VASTU, alebo hlavne uživateľského rozhrania, tak sa nič nezmenilo, displej je furt viac menej rovnaký, ovládanie takisto. A čo sa týka možností VASTu tak v sériách od PC3 je oproti sérii K2000, K25000 a K2600 algoritmovo obmedzená. Samozrejme od série PC3K (nedám na ňu nikdy dopustiť!) je moderné ukladanie, naťahovanie dát a pripojenie k PC všetko cez USB port. Samozrejme vyššia polyfónia, dva mara čipy, viac zvukov, nahraté sample ti zostávajú v mašine aj po vypnutí stroja a pod.
Takže mašiny sú to furt podľa mňa úplne TOP, ale v konkurencii Korg, Roland a Yamaha, Kórejský majiteľ domnievam sa v súčasnosti trocha zaostáva. Keď sa pozrieme na Kronos 2 či Montage ako idú s dobou soudruzi v Hyundai mám pocit, že len ťažia z toho čo už Ray Kurzweil kedysi dávno vytvoril. Iste VASTu nie je čo vytknúť a ani čo vylepšovať, ale ostatné veci by mali ísť trošku viac s dobou si myslím.