Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

Koupil jsem si ho taky, jen jsem se chtěl optat: dole je taková guma, která moc neklouže ale bylo by asi lepší nějaké pevnější připojení Rybonu ke klávesám. Jak to máte vyřešené Vy? Napadl mě suchý zip, nebo to natvrdo přilepit silikonem

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 916
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dedko »

Mne zatial presne ta guma vyhovuje. Ked sa trocha zaspini potom sa bude smykat a príde suchy zips...

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 168
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube »

Mě se na jakýkoliv gear osvědčil 3M Dual Lock. Na ribbon budou bohatě stačit dva čtverečky na koncích. DL sice přidává něco k výšce, ale drží jak kousnutej pitbull. V případě potřeby lze odstranit a nenechá po sobě fleky nebo zbytky lepidla. Přichytával jsem s tím i větší věci (Electron Octatrack MKI) a stačí přidat delší kusy pásu. Vycvaknout delší pásky pak dá celkem zabrat, ale jde to. Oproti klasickýmu sucháči se jen tak neopotřebuje a má obě strany stejný.

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

No, já mám problém že K2661 mám pověšenou šikmo, protože pod ní mám masterkeybord a na tu medeli mechaniku se takto snáze hraje... prostě to budu muset přidělat na suchý zip asi, ten Dual lock je taky suchý zip?

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 168
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube »

^ V podstatě ano. Tak trochu suchý zip 2.0 :-)

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

Dík za super tip

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 168
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube »

Až mi taky dorazí ribbon, tak ho heftnu Dual Lockem a zkusim přihodit fotku.

Jinak mám další dotaz do pléna. Asi tušim, že to nepůjde, ale nevíte někdo, jestli jde nějak nasměrovat metronom jen do sluchátek? V manuálu nic a na netu to lidi řeší přesměrováním vytvořenýho metro-riffu do AUX výstupu, kterej ale používám jako mirror hlavního výstupu a) na pódiu do příposlechu b) ve zkušebně bicákovi do mixu-sluchátek. Od bicmana mám MIDI Clock a pomohlo by mi slyšet i click, abych mohl co nejlíp spouštět Riffy z ruky. Zkusim si ještě pohrát se SyncType nastavením Riffu (DownBeatWait nebo AnyBeatWait) a pouštět to o trošku dříve. Ale kdyby měl někdo jiný zajímavý nápady, tak se nestyďte o ně podělit. Dík.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Vla-sta píše:
20 pro 2019 13:27
... ten Dual lock je taky suchý zip?
3M Dual lock nema "haciky a slucky" ako klasicky suchy zips (to je ale divny vyraz :wink: ), ale ma take "hribiky" -
https://embossingtapesupplies.com.au/me ... ection.JPG
Ak sa dobre nalepi, je fakt tuhy, pevny a silny.
Naposledy upravil(a) MDudas dne 21 pro 2019 01:43, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

48cube, sluchadlovy vystup je presnou kopiou hlavneho vystupu - overena info.
Mozno je chyba tam, ze tie AUX Out zneuzivas na obycajny mirror... :oops:

Myslim, ze s tymi DownBeatWait a AnyBeatWait ides spravnou cestou. Daj vediet, ako sa dari.
Btw. pouziva to tu aktivne niekto ? Ja som s tym len experimentoval, ale moc mudry som z toho nebol.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 381
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Dve veci tu chcem napísať, len neviem, či naraz :D
48cube, nemôžeš cez jeden AUX Out pustiť pre seba všetko aj s clickom a cez druhý, čo pôjde von, všetko okrem clicku? DownBeatWait a AnyBeatWait mám v pláne otestovať, tieto vianočné prázdniny vidím ako príležitosť stráviť s Kurzom viac času a dohnať niektoré veci :D

MDudas, nemáš el. schému k ribbonu, keď si písal, že so ho plánoval hacknúť? Normálne sa zamýšľam nad tým, že kúpim v elektre zásuvku na ribbon a napichnem to cez Arduino do PC3LE :mrgreen:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 381
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Chlapci, tak som to dal. Nech sa páči, "Ribbon-to-Midi Out" :mrgreen:
Přílohy
Rib2Mid.jpg

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 665
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

A funguje cez midi? Tak klobuk dole. Ako na to pozeram tak by som to nikdy nedal. Co stala ta doska?
sup na fb.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 381
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Hej, cita to tri analogove vstupy z ribbona a cez klasicke 5-pin midi to posiela prikazy (Control Change, kanal, midi CC, hodnota) von. Ja som to mal na testovanie napojene do kompu.
Cele to stalo cca 5 (slovom "päť") EUR.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 665
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Parada, este by to chcelo nejake balenie.

Odpovědět