Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 782
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od markuc »

Jasně, ale když tam dáš jakoukoli expanzi, netváří se to jako paměť, pokud chceš loudovat samply. Hlásí to, že paměť není k dispozici .. mám German grand i Core a střídám to, jak je třeba, škoda, že musím vždycky kvůli tomu rozmontovat Kurzweila ..

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

No, to je ale jasný. To si musíš vybrat expanze nebo samply. Pokud chceš jedno není druhé

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Cize PC3 a PC3K to maju skrizene takto ? Divne ... nechapem.

PC3 - Slot 0 - volny
PC3 - Slot 1 - Kore64

PC3K - Slot 0 - Kore64
PC3K - Slot 1 - 128MB Flash DIMM / German Grand

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 665
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

markuc píše:
30 led 2020 18:04
Ahoj Kurzweilisti, odešlo mi na mé PC3k právě to k, takže flash ram board. Údajně odcházejí celkem běžně, v karlínském divadle taky na jednom Kurzweilu nefunguje. Servis Kytary.cz se tváří, že ho dokáže objednat, ale už jim to prý trvá rok ... máte někdo podobnou zkušenost, případně radu, kde ho sehnat ? Díky za příspěvky.
A skusal si formatovat? Sa mi nechce verit ze len tak odisla. A nechytil si ju nejako neodborne?

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

Ještě mě napadlo, při instalaci piana, nepřehrává se tak náhodou OS?

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 782
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od markuc »

A skusal si formatovat? Sa mi nechce verit ze len tak odisla. A nechytil si ju nejako neodborne?
Ono se to prý celkem často děje, aspoň co píšou ti zkušení na fórech .. bude to v podstatě nějakej komerční modul flash RAM, ale žádný informace o případným ekvivalentu jsem nenašel .. tenhle má na sobě přímo nápis Young Chang. Jak jsem psal, v karlínským divadle taky u jednoho Kurzweila shořela.

Petr Ferebauer
Příspěvky: 5
Registrován: 21 úno 2020 16:53

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Petr Ferebauer »

Ahoj, mám cca 2 měsíce PC3K7, poctivě jsem prošel toto fórum a mám pár problémů, které neumím řešit.
ad1) stává se mi, že když vytvořím setup/y, neozve se mi někdy jedna vrstva (nějaký zvuk varhan). Stačí však jít do editace, dát jiný zvuk a pak se vrátit na původní a hraje. Tak to vždy uložím, funguje to a pak zase jindy ne. Zvláště na živém hraní to je dost nežádoucí. Tušíte problém?

ad2( toto se tu na fóru již také řešilo, leč ne tak, aby to bylo úplně jasné. střídám 2,3,4 setupy v rámci jedné písničky a nástroje při přechodech mezi setupy (některé setapy jsou i více vrstvé) přeznívají. Ano, o dynamické vlně je zde psáno a že stačí nastavit Exit volume. Ať kroutím, jak kroutím, vždy je (zase u konkrétních nástrojů) jasný zvukový přechodový zlom (opět varhany - zobecňuji pojmově varhany,ale nemsylím tím ty kostelní). Pravda u jednodušších setupů se mi to tu a tam podaří odlatit (stejná hladin exit volume na výstupním i vstupním setupu), ale třeba zmiňované nastavení těchto zvuků na stejný kanál nehraje roli (tedy nijak se to k lepšímu neprojevilo). Myslel jsem, že to může být třeba ,mou úpravou zvuků, což zde již bylo vyvráceno. Opět, máte někdo nějaký poznatek?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Vitaj!

ad 1/ Entry/Exit hlasitost mas nastavenu dobre ? ... Niekedy taketo veci robi aj zabudnuty - stlaceny expression pedal.
Pri prepinani Setupov sa Volume nastavi (ak mas EntryValue), ale Expression zostane tak, ako bola naposledy nastavena na danom MIDI kanale.

A tiez - Volume a Expression su komplementarne CC kontrolery - t.j. ich ucinok sa "nasobi" - 1/2 expression + 1/2 volume = 1/4 hlasitost.

ad 2/ Ak sa bavime o Hammondoch, moze to byt problem s effekt-chainom Double Leslie - zerie strasne vela FX units.
Ak sa ma Setup prepnut akusticky plynule, potrebuje nechat dozniet stary Setup a zaroven alokovat FX units pre cely novy Setup.
Toto pri narocnych FX chainoch proste nefunguje. Double Leslie je "vylepseny" efekt a ma v sebe zretazene 4ks zakladne Leslie.

Petr Ferebauer
Příspěvky: 5
Registrován: 21 úno 2020 16:53

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Petr Ferebauer »

Ahoj díky za reakci, zkontroluji si to (ad1), ale mám to takto "standardně" i u jiných nastavení, kde se to neprojevuje. Pravda, ne vždy jsem šel cestou editace přes 128, ale úpravou jiných setupů. K bodu ad 2 mi z odpovědi vyplývá najít jiný zvukový rejstřík varhan podobný tomu, který potřebuji, ale takový, který se takto nechová. A onen používat tam, kde se nepřepínají setupy.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

ad1/ myslim, ze nie kazdy program reaguje na CC Expression, preto sa to nemusi diat zakazdym

ad2/ nastavenie podobneho programu na rovnaky kanal je pre plynuly prechod zaklad, ale nepostacuje. Potrebujes mat aj identicky FX chain. Cize ak je problem toto (a nie nieco uplne ine :D ) - bud pouzi FX chainy s mensimi narokmi, alebo si modifikuj programy na rovnaky FX chain.

Petr Ferebauer
Příspěvky: 5
Registrován: 21 úno 2020 16:53

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Petr Ferebauer »

Díky za radu, ponořím se do toho. Ještě možná začátečnický dotaz k ad2). "...nastavení podobného programu na stejný kanál je základ..." znamená to, že střídám-li dva různé setupy v jedné QA bance a v každém jsou např. zcela odlišné programy (konkr. zvuky nástrojů), měly by být všechny tyto programy v obou setupech na jiných MIDI kanálech např. setup A by měl kanály obsazeny 1,2,3 kanály a setup B pak na kanálech 4, 5, 6, 7.?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Asi nie. Kurzweil to zvlada vzdy, ak ma dostatok FX unit - vtedy neriesis nic, ziadne kanaly.
Ja som mal prave na mysli beznu situaciu, ked dostatok volnych units nemas - vtedy bude prechod urcite skokovy.
Je dobre mat na rovnakom kanale aspon podobny nastroj, aby ten skok nebol tak zly. Vyhnut sa tomu neda. :(

Inak, ak to myslis s Hammondom vazne, tak vacsina hracov odporuca externy efekt. Napr. Neo Ventilator.
Vraj je to uplne ina trieda zvuku.

Petr Ferebauer
Příspěvky: 5
Registrován: 21 úno 2020 16:53

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Petr Ferebauer »

ad2( toto se tu na fóru již také řešilo, leč ne tak, aby to bylo úplně jasné. střídám 2,3,4 setupy v rámci jedné písničky a nástroje při přechodech mezi setupy (některé setapy jsou i více vrstvé) přeznívají. Ano, o dynamické vlně je zde psáno a že stačí nastavit Exit volume. Ať kroutím, jak kroutím, vždy je (zase u konkrétních nástrojů) jasný zvukový přechodový zlom (opět varhany - zobecňuji pojmově varhany,ale nemsylím tím ty kostelní). Pravda u jednodušších setupů se mi to tu a tam podaří odlatit (stejná hladin exit volume na výstupním i vstupním setupu), ale třeba zmiňované nastavení těchto zvuků na stejný kanál nehraje roli (tedy nijak se to k lepšímu neprojevilo). Myslel jsem, že to může být třeba ,mou úpravou zvuků, což zde již bylo vyvráceno. Opět, máte někdo nějaký poznatek?
[/quote]

Budu reagovat sám na sebe k tomuto bodu (dotazu). Udělal jsem zatím asi 6 setupů, u kterých jsem míval výše popisovaný problém, a šel cestou ne recyklace továrních setupů, ale nového naprogramování setupu přes 128. Tam jsem si zadal potřebné zvuky do vrstev, zóny apod. a musím konstatovat, že to funguje bez nežádoucích projevů. Exit volume dávám na všech přepínaných setupech na NONE, kanály se snažím mít v rámci všech setupů na jedné QA bance stejné. tj. mám-li v setupu A nějaké strings na kanálu 1, jsou tytéž popř. jiné, ale ze stejné nástrojové skupiny, i v setupu B, C ... Zatím se zdá, že je to cesta. Tak snad toto někomu pomůže v rozjezdu...

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 381
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Prepinas aj medzi KB3 a ne-KB3 setupmi? Kolko FX units pouzivas v jednotlivych setupoch?

Petr Ferebauer
Příspěvky: 5
Registrován: 21 úno 2020 16:53

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Petr Ferebauer »

Ano, přepínám. FX vesměs neměním z továrních nastavení. Aktuálně mi stačí, že to přepínání setupů nevykazuje nežádoucí projevy.

Odpovědět