Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 467
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Chlapci, apdejt, už to podporuje aj pitch bend. Ak budete mať niekto záujem, dajte mi vedieť.
Rib2Mid_circuit_v1.1.jpg

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3613
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Petr Ferebauer píše:
01 bře 2020 10:52
... Udělal jsem zatím asi 6 setupů, u kterých jsem míval výše popisovaný problém, a šel cestou ne recyklace továrních setupů, ale nového naprogramování setupu přes 128. Tam jsem si zadal potřebné zvuky do vrstev, zóny apod. a musím konstatovat, že to funguje bez nežádoucích projevů. Exit volume dávám na všech přepínaných setupech na NONE, kanály se snažím mít v rámci všech setupů na jedné QA bance stejné. tj. mám-li v setupu A nějaké strings na kanálu 1, jsou tytéž popř. jiné, ale ze stejné nástrojové skupiny, i v setupu B, C ... Zatím se zdá, že je to cesta. Tak snad toto někomu pomůže v rozjezdu...
Ano, takto nejako. :palec+:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3613
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Benqo, asi si cital manual k PC3, ci ? Oni to maju celkom dobre premyslene.
1/ poloha absolutna/relativna
- absolutna odcita vzdy len skutocnu polohu prstu na ribonne (t.j. nula a max su stale na jednom mieste)
- relativna odcita dotyk prsta ako nulovy bod a smykanie prsta berie ako zmenu parametra
2/ navratova "pruzinka" Off/On (navrat na uvodnu hodnotu)
- urcuje, co sa deje pri zdvihnuti prstu - ci pitchbend / kontroler zostane na poslednej hodnote, alebo sa vrati na zaciatok.
3/ stred (zaciatok) - urcuje, kam sa vrati pruzinka - t.j. nemusi sa vracat na nulu ani do stredu, ale na lubovolmne miesto !
4/ segmentacia - to mas zmaknute

Co tym chcem povedat... ak sa to da, urob to tak, ako to ma Kurzweil - to dava najviac moznosti.
Ocenujem ten pokus rozdelit ribbon na kratky CC a dlhsi PB interval ! :palec+:

edit:
Aha ... uz som asi pochopil. Mas problem, ako tam urobit nastavovanie parametrov mimo software...
T.j. mas 3 rozne programy - jeden pre kazdu verziu ?

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 467
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

Hej, manuál k PC3, sekcia Ribbon som čítal. Šééétko mám premyslené, len čas na to nemám :D
Relatívnu/absolútnu polohu mám rozpracovanú. "Spring" parameter už v mojom kóde je, len to mám nastavené ako OFF.
Hm... keby mi mal kto zaplatiť týždeň za prácu s Arduinom, spravím aj nastavovanie parametrov priamo na Arduine cez LCD displej... :mrgreen:

Edit: dalo by sa to programovať aj cez appku v mobile... všetko sa dá, len čas a peniaze nie sú...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3613
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

A ked si macher, tak tam dorobis aj nastavitelnu rychlost vracania a k tomu nastavitelnu interpolacnu krivku... 8) :lol:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 467
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

A ked si macher, tak tam dorobis aj nastavitelnu rychlost vracania
Aj nad tým som premýšľal, ale zatiaľ to nemám ako prioritu... ;)
Edit: ako funguje ten Spring na PC3/K? Vráti sa to hneď alebo v najekom časovom intervale?
a k tomu nastavitelnu interpolacnu krivku...
Toto je čo?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3613
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Aby to mohlo skakat naspat po krivke (nie iba v dvoch bodoch alebo po priamke) - ako na akustickom nastroji. Napr. nejaka akoze Log- alebo S-krivka...

Kurzweil to ma napriklad na ADSR obalke - jednotlive segmenty v skutocnosti nezacinaju a nekoncia priamkou, ale su mierne vyhladene.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 467
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

A potom ma uz rovno zamestnaju v Kurzweili 🤣🤣🤣

Vla-sta
Příspěvky: 584
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

To nevím jestli je v dnešní době výhra, ale vyhrál by si tam s tím a nám by posílal OS které oficiálně nikdy nevyjdou :mrgreen:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3613
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Benqo píše:
05 bře 2020 17:20
A potom ma uz rovno zamestnaju v Kurzweili 🤣🤣🤣
No, a kedze si to aj nakabloval aj naprogramoval, mas hned 2 nove pozicie - HW aj SW ! :lol: :mrgreen:

Looking for a career at Kurzweil? Listing of currently available positions.
https://kurzweil.com/contact/?fbclid=Iw ... M98JVYq-FE


A ked uz tu zartujeme - viete ako sa po taliansky povie Forte ? Fórte.... A PC3 ? PiČi Tre ! :lol:

ViliamMajer
Příspěvky: 4
Registrován: 26 úno 2017 10:47

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od ViliamMajer »

Ahojte chalani, prosim o radu.
-mam PC3x prepojený MIDI kablami OUT-IN, IN-OUT do zvukovky Focusrite 4i4 a takisto 2X audio JACK 6,3mm.
-Cubase 5 (2009)

Prosim nepomožete mi ako nahrat MIDI,tak aby som počul zvuky z PC3X.
V CUBASE si mam vytvorit add MIDI Track, ale add Instrument Track?:
Signal mi ide vidim peaky, aj midi dáta ale neviem ako to nastavit, aby mi PC3X služil ako banka, resp.aby som z neho ťahal zvuky

Neviem si rady už 2-den ):

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3289
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pavlii »

Normálně MIDI stopu, Instrument je malinko na něco jiného.
Vstup/Výstup MIDI dat máš asi zapojeno dobře. Takže Pokud začneš nahrávat, do MIDI stopy se začnou zapisovat MIDI data. Zároveň se do audio stopy začne zapisovat i audio (pokud je audio stopa vytvořená a nastaveny pro ní správné vstupy). Zde by se řešila i monitorace (ale bacha na latenci).

V MIDI stopě budou veškerá řídící data (vytvoená i ručním zápisem) ovládat Kurzweil.

Kde je problém?

P.


Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3289
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pavlii »

Jo - varianta External Instruments je tu taky.

P.

Vla-sta
Příspěvky: 584
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

Mám takový dotaz, v jednom Ruskem videu tvrdili že v nástrojích řady KP, což jsou samohrajky , jsou použité zvuky z řady PC3. Jak moc jsou ty zvuky srovnatelné? Měli jste někdo možnost to porovnat?

Odpovědět