Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Vla-sta
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Benqo píše:
15 črc 2024 08:16
Tak PC4-7 odišlo na webke Kurzweilu do "legacy" neba. Som zvedavý, čo ho nahradí...
No, říkal mi opravář z Luhačovic, že co je Medeli tak nebrat. Dokonce mě šokoval, že prý Kronos měl modely na Medeli taky a je to jedna velká katastrofa. Jinak jsem koupil nefunkční PC3X (nestarovala) a nechal jsem to zrenovovat a musím říci, že jsem se docela zamiloval. Zvukově ty samply vychází z K26 serie, má to lepší efektovou jednotku, než mám já, KB3 je úplně jiná. Budu to porovnávat a uvidím, než to prodám... :mrgreen:
demsky píše:
17 črc 2024 09:53
No asi tie K2061 a K2088, dufam ze sa Kurzweil nedostava do slepej ulicky,
Nestraš, čekám na to :mrgreen:
demsky píše:
17 črc 2024 09:53
Minule som porovnal ten Steinway grand piano (bez reverbu, cisty zvuk) so stock Steinwayom v Logicu Pro X
To je normální, dnes software rozsekal normální synthy na padrť. Normální klávesy máš na cvičení a živé hraní, ale software synthu nemůžeš nikdy stačit. Sampl je sampl všude stejný, jde o to co se s ním děje dál...

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Vla-sta píše:
18 črc 2024 11:29
No, říkal mi opravář z Luhačovic, že co je Medeli tak nebrat.
S týmto by som nesúhlasil. Odkedy sú PC4-7/PC4 na trhu, nepamätám, že by sa na fórach niekto sťažoval, že je Medeli chybná a že by ju musel dať do opravy ;)

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Už jsem viděl dost příspěvků, tedy hlavně z USA, kdy prodávali PC4 s tím že byla strašně hlučná klávesnice. Pak řešili výměny kláves. Dokonce pán vyměnil Medeli klávesnici i za Fatar, kvůli své nespokojenosti. Elektronika drží, ale klávesnice mnohdy ne. Na druhou stranu já mám K2661 taky Medeli a nic se mi nezlomilo. Opraváři to vidí ze svého pohledu věci. Pokud opakovaně měníš díl, který je Medeli tak to prostě poznáš. Pro amatérské hráče to asi problém není....

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Hlučná klaviatura nie je chybná klaviatura. Je to len nižšia trieda. A chalani (medzi nimi je aj jeden kamarát zo SR) menili Medeli za Fatar preto, lebo im nevyhovovala. Nie preto, že by bola chybná.
A to je dosť rozdiel.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Neviem, ci to maju kladivkove mechaniky aj teraz, lebo nevidim dovnutra, ale pred dvadsiatimi rokmi moj prvy Fatar Studio 1100 mal pod klavesami taky cerveny kobercek, takze dopad klavesy bol taky "smooth". :-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Samozrejme, ze maju. Len ide o to, ci je vyrobca ochotny investovat 20c alebo az 30c... :lol:

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Kurzweil nabízí možnost si objednat Fatar mechaniku na PC4-7 modely https://www.facebook.com/groups/1541708 ... 7S9Ucbxw6v

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Neponúka. Zle si to pochopil.
Je to inzerát španielskej firmy, čo predáva príslušenstvo pre klávesy.
Tí chalani, čo menili Medeli za Fatar, tam nakupovali.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Znacka Medeli mi absolutne nic nehovori, po troche googlenia pozeram ze firma z Hong Kongu, na pianoworlde o nej pisu ako o znacke pre cinsku pracujucu strednu triedu, ktora si nemoze dovolit tie lepsie znacky, na domace hranie, takze nespada do semi-pro a pro kategorie ako Kurzweil. To musela ist cena komponentov a prace v talianskom Fatari asi hore, ked boli ochotni obetovat po tridsiatich rokoch spoluprace svoju povest s nizsou triedou akou asi je Medeli.
Naposledy upravil(a) demsky dne 21 črc 2024 15:37, celkem upraveno 2 x.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Oni rychle stoupají i ty čínské ceny. Medeli mechaniky jsou prý i na Yamaze i Korgu. Otázkou jen je, jakou značkou se to honosí. Podle mojí zkušenosti je základní rozdíl v tom, jak se nadřeš aby jsi uhodil klávesou na hodnotu FF - t.j.128. U kladívek toho dosáhneš nejsnáze, pak je vyvážená mechanika , pak nevyvážená a nejhůře to jde u rychlostní. Proto u některých značek ty zlomené klávesy. Obecně na Medeli se nadřeš více než na Fataru

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Yamaha a aj Roland si vyrabaju vlastne mechaniky, jedine ze by ich davali do tych najlacnejsich. Jeden kamos si dokonca kupil Yamaha samohrajku v cene 100-200 eur na take domace hranie a klaviatura nemala dynamiku, cisty masox, tak to je uz fakt pre deti v predskolskom veku :-)

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Ano, vyrábějí si svoje, já to vím. Jenže je to prý vše jedna fabrika. Je jedno jestli na tom je značka Medeli, nebo Yamaha. Ale to je fuk, Čína tak funguje i v jiných oborech. Proto Korg udělal Nautilus s Japonskou rychlostní mechanikou, než aby pokračoval s Čínskou. Aspoň já si to tak myslím. Jinej logickej důvod k tomu nevidím. Zase tak špatná ta mechanika není, jako bývala třeba na M50. Zajímavé je, že jedničkovej Kronos byl nejdříve vyráběný v USA, dvojka už nebyla. Tam bych typoval, že o tom mluvil ten servisák. Ale Korg Krome 61-76 mají stejnou mechaniku jako M50, PA800-900-1000.Yamaha Genos, Montage, Tyros, Motiff je taky stejně čínská

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Kronos 88 - jednotka aj dvojka mali japonsku mechaniku - podla mna vybornu. Naproti tomu Yamaha MODX 7 ma podla mna otrasnu mechaniku - to bol najvacsi dovod, preco som ju predal. Vrzgava a aj dost hlucna a strasne lahka - hrat na tom dynmicky bolo ako robit neurochirurgicky zakrok na mozgu :mrgreen:

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Jo 88 hamer mechanika je dobrá, kolem mě mají všichni jen tu. Jen jak je normální nadávají na váhu, ale 61-76 moc nemám možnost vyzkoušet

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Mal som aj Kronos X 76 - tam bola tiez hammer. Ta ista mechanika ako 88. Myslim, ze je o malicko lahsia, ako som mal na PC3x kedysi. Zdala sa mi trosku podobna. Kronos 88 vo verzii LS ma ale nejaku syntakovu a dokonca tusim bez AT. Toto by ma zaujimalo ci to je Medeli alebo co to bolo zac.

Odpovědět