Kurzweil PC4
Re: Kurzweil PC4
PC3x ma tu istu TP/40L ako Forte, len pre korejsky trh sa pouzila TP/40H pre PC3x, kapanek tazsia. Mne osobne sa pacila TP/40 GH (graded hammer) v jednom masterkeyboarde od Studiologicu, tusim VMK&188 plus. Ale aj ta vo Forte je v pohode, akurat. Aj K2000VP mal dobru synth klaviaturu od Fataru, velmi dobre sa mi na tom hralo, takze v podstate Fatar je dobra znacka. Arturia ma nejake vlastne klaviatury, trocha na hranici u mna ale prezijem to, a co sa tyka Korgu ta v minilogue bola samozrejme hrackarska mini klaviatura a v Muzikeri co som si obcas zahral na Korgoch, tak boli ultralahke a mali taku divnu lesklu povrchovu upravu. Totalne mimo mna, na tom by som nehral ani bohovy 

Já, abych vysvětlil proč jsem na ty mechaniky tak háklivej. Můj první nástroj byl Roland XP-10 - rychlostně citlivá mechanika. Ta se mi zaryla do paměti jako hrozná. Vždy když ten nástroj vytáhnu, tak se vyděsím. Pak jsem měl masterkeybord id Rolandu A-37 + modul XV2020. Tu klavesnici jsem si oblíbil, jen ta kombinace se zvukovým modulem mi neseděla. Takže když se mi naskytla možnost koupit Roland Fantom Xa, tak jsem do toho šel. Jaké bylo moje zděšení, když jsem postupně procitl a zjišťoval jsem, že ta klávesnice je stejně hrozná jako na xp-10. Takže nástroj šel do světa a pořídil jsem si Kurzweil K2661 od pána z Bratislavy. Tam ta mechanika byla o něco horší, ale dalo se. Postupbě jsem si pořídil Roland A-33 na cvičení. Pak mám Korg Triton Extreme, tam je Technics mechanika s kovovými kontakty. Ona je velmi rychlá, ale prostě Fatar je pohodlnější. Vždy jsem se bál kladívkové mechaniky, ale najednou zjišťuji že na PC3x je ta mechanika dobře hratelná a pohodlná. Proto to řeším, dobrá mechanika je podle mě prostě základ a to kombinování různých mechanik mi už nepřijde jako dobrá myšlenka. Vždy jsem si myslel, že na Korgovi Kronosovi je Fatar. Ještě k té Japonské rychlostně citlivé mechanice - je třeba i na JP-8000. Když je nová tak funguje. Jenže jak se na hrotech vyběhá, začne drhnout o střední plastový vodič a jednou uvázne, pak drhne při stisku, občas se pomalu vrací a já měl pocit že jsem na ní začal kulhat. Životnost té mechaniky byla tak 2 roky.,..
Podle mě, by každá mechanika měla být stejně široká, měla by být stejná hloubka. Bohužel ta směs nechanik, jak to udělali výrobci není dobrá věc
Podle mě, by každá mechanika měla být stejně široká, měla by být stejná hloubka. Bohužel ta směs nechanik, jak to udělali výrobci není dobrá věc
Tak my to nevyriesime, ja som mal prvy "syntak" v podstate Yamahu CS1x, vtedy som kvalitu klaviatury neriesil, som bol rad ze mam na com nahravat svoje prve skladby, oproti nej uz Roland XP-80 a Kurzweil K2000 mali luxusnu
kvantum klaves sa vyraba len tak ako kontroler k pocitacu pre amaterov na nejake to tukanie not, alebo potom tie ako korg microkey, to su napriklad na sound design napriklad na ARP2600M a podobne, fakt len na stlacenie klavesy nejakej a krutenie.

Zdravím. Jen krátký dotaz. Lze v KB3 modu použít funkci sustain pro standartní prodloužení hraného rejstříku. Nějak na to nemůžu přijít. Děkuji za případnou reakci.
Ide to na Forte, staci nechat sustain pedal v prvom switch inpute, su tam tri, potom ist do global menu a v main2 dat SW1 Override na Soft, ked stlacim sustain pedal a stlacim klavesy, tak po spusteni ostanu hrat.
Tak to je masaker, aj ked stlacim vsetky klavesy z 88 tak ten prvy najvyssi ostane hrat, paraaada, takze realna full polyfonia na KB3 mod + 128 hlasov na VAST/VA/FM syntezy.
Este aby som nezabudol spomenut, Forte ma iba 128 hlasovu polyfoniu, ale KB3 mod ma separatnu polyfoniu, vyzera ze da KB3 mod vsetkych 88 klaves, PC4 a K2700 ma 256 hlasovu polyfoniu ale na vsetko, KB3 nie je mimo. Takze teoreticky KB3 mod by mohol dat aj 256 hlasov, tak ale naco, ked ma clovek len 10 prstov, jedine ze by sa dal pouzit KB3 mod na viacerych kanaloch, co som fakt este neskusal.
Tak to je masaker, aj ked stlacim vsetky klavesy z 88 tak ten prvy najvyssi ostane hrat, paraaada, takze realna full polyfonia na KB3 mod + 128 hlasov na VAST/VA/FM syntezy.
Este aby som nezabudol spomenut, Forte ma iba 128 hlasovu polyfoniu, ale KB3 mod ma separatnu polyfoniu, vyzera ze da KB3 mod vsetkych 88 klaves, PC4 a K2700 ma 256 hlasovu polyfoniu ale na vsetko, KB3 nie je mimo. Takze teoreticky KB3 mod by mohol dat aj 256 hlasov, tak ale naco, ked ma clovek len 10 prstov, jedine ze by sa dal pouzit KB3 mod na viacerych kanaloch, co som fakt este neskusal.
Napr. manual str. 9-15 - Rotary Override
Ja som to len prepísal na stranke Params. SW1 mi funguje ako klasicky sustain a SW2 a Variation kontroluje Rotary fast/slow.
Ahoj kluci, nemate nekdo tady tyto piana? Moc tech ukazek tam neni, nejlepsi by bylo prime srovnani, mala ukazka na kurzweil a prepnuti a zahrano to same. Kdyby nekdo mel, budu rad za kazdy postreh.
https://www.synthonia.com/marketplace/k ... -v2-detail
https://www.synthonia.com/marketplace/k ... -v2-detail
Ja nie. Ale ak ich niekto máte, prosím o doplňujúcu info, ako sú tie piána programované. Či to dáva nejakú logiku alebo je v tom chaos 

Vacsinou to logiku dava, ... ale obcas je v tom aj chaos ...
Ja som tu tvoju otazku nepochopil. Co presne sa pytas pripadneho majitela?

Ja som tu tvoju otazku nepochopil. Co presne sa pytas pripadneho majitela?

Zajima mne jak dalece si zvukove pomuzu oproti tomu co je standartne v PC4. Hodilo by se moi vetsi, dospelejsi piano. Kdyby to nekdo mel tak bych koupil asi cely ten balik za lepsi cenu. No zase se mi ale nechce to za 100€ testovat uplne naslepo.
A jeste bych potreboval poradit, potrebuju jemne ''doladit'' program, piluju drill s back trackem a citim ze to potrebuju o fous podladit. Vcera jsem to nenasel. Verim ze to mate zmaknute, navedete mne?
A jeste bych potreboval poradit, potrebuju jemne ''doladit'' program, piluju drill s back trackem a citim ze to potrebuju o fous podladit. Vcera jsem to nenasel. Verim ze to mate zmaknute, navedete mne?
"jak dalece si zvukove pomuzu" - toto je strasne relativne a zavisle na vkuse a ocakavani.
Piano v PC4 urcite neni zle... ani nejako nedospele. Ja to chapem tak, ze zhanas ine stylizacie, mozno viac stereo priestoru. Ak maju v tom baliku 7 roznych pian, na 99% ti to da, to co chces.
Co sa tyka podladenia - asi najjenoduchsie bude, ked si vyrobis Multi s jednym nastrojom. Na stranke Controllers pridas Pitch Bend a nastavis mu nejaku minus hodnotu pre Entry Position (- 2 - 3 centy).
Piano v PC4 urcite neni zle... ani nejako nedospele. Ja to chapem tak, ze zhanas ine stylizacie, mozno viac stereo priestoru. Ak maju v tom baliku 7 roznych pian, na 99% ti to da, to co chces.
Co sa tyka podladenia - asi najjenoduchsie bude, ked si vyrobis Multi s jednym nastrojom. Na stranke Controllers pridas Pitch Bend a nastavis mu nejaku minus hodnotu pre Entry Position (- 2 - 3 centy).
Mas naprostou pravdu, neni uplne zle, jsou i horsi... Ale neni to zdaleka vyborne. Chci se dostat alespon tam kde je treba forte, to se mi dost libi... Poslechni si tady toto, a verim tomu ze v PC4 to bude citelne horsi nez v k2700. Fakt to neni o prostoru nebo reverbu, ale o tom ze je to proste oje... .