Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
demsky
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od demsky »

nunu píše:
17 říj 2024 18:38
Ahoj kluci, nemate nekdo tady tyto piana? Moc tech ukazek tam neni, nejlepsi by bylo prime srovnani, mala ukazka na kurzweil a prepnuti a zahrano to same. Kdyby nekdo mel, budu rad za kazdy postreh.

https://www.synthonia.com/marketplace/k ... -v2-detail
Vypocul som si tie ukazky a nicim ma zvlast neohurili, ked som to dobre pochopil, tak damper resonance PC4 a K2700 nema? S tymi klavirmi co ma Forte som totalne spokojny, takze uz dlho nehladam nieco lepsie, a vlastne aj ten Steinway co je v Logicu je ok.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Otázka pián je dosť individuálna. Aj ja by som privítal nové, farebne iné sample ako sú k dispozícii. Nord, Yamaha, Korg to majú zvládnuté - čo sa týka rôznorodosti samplov. My sa hrajkáme s 2 sadami. Podľa mňa ani tie piána od SoundCloudu nie sú niečím výnimočné. Pravdupovediac sa mi zdá, že stiahli z netu sample z free SFZ/SF2 a napchali ich do Kurza. Aj ja som si tak 2 piána robil, ale nič moc... a je s tým strašne veľa roboty...
@demsky - neviem, ako je to vo Forte, ale PC4 má damper rezonanciu ako DamperVerb na Aux2. Je to FX chain 15xx. Celkom to oživí zvuk. Predpokladám, že to je podobne aj na K2700. Písal som to tam pod videom :)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

@Benqo: Forte ma predovsetkym Japanese Piano (asi Yamaha) co je taky tvrdsi zvuk dreva a viac taky nablyskany cisty zvuk, potom ten German piano je nieco ako Steinway type D, viac taky koncertny, ale aj jazzy zvuk (mellow). Tie by mali byt najvacsie vzorky bez loopov a viac vrstviev, asi pianissimo, normalne a forte varianty, zvysok je doprogramovany. Je tam isto nasamplovane aj nejake standardne anglicke upright piano (The Smile), potom tam su tam elektricke piana Fender Rhodes a Wurlitzer, celkom kvalitne su tam aj tie Cembalo/Harpsichord a potom este velmi dobry je Yamaha CP70, som s nimi uplne spokojny. Jeden z tych co programoval tie zvuky dal na Mastering VAST aj kadejake varianty (Chick Corea styl atd.)

nunu

Příspěvek od nunu »

Ja se vubec nedivim ze ti to z forte vyhovuje, mne by to vyhovovalo asi taky...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Tak som si este raz vypocul tie Synthonia piana na lepsich sluchadlach a musim opravit svoj prispevok.

Vobec sa mi nelubia. Nebrat.
Este to JP a KW ako-tak. Ale to SW editon a Seven edition - :palec-:
Original PC4/K2700 sa mi zdaju o triedu lepsie.
Sice tie Synthonia maju trosku zaujimavejsi - sirsi priestor, ale ten zakladny zvuk... bleeee.
Strasne vela vyssieho stredneho pasma, cele volajake klepotove, skutocna dynamika so zmenou farby zvuku a plnost uplne nerealisticke.

Pripomina mi to tie SF2, co pise Benqo. Kedysi to bolo super mega, ale na dnesne pomery je to slabe. Hocijaky lepsi VST typu Alicia Keys alebo Pianoteq to schova do vacku.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Keby tak Kurzweil zacal spolupracovat s niekym ako Spectrasonic.
Hned prvy nastroj - Rhodes. Vobec ho nemam rad, ale toto je akusticka pasia:

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Spectrasonics zalozil ten slavny sound dizajner Eric z Rolandu co programoval zvuky do D-50 atd., predpokladam, ze s nimi spolupracuje nadalej. Kurzweil ak si dobre pametam bral od Ivory grand pianos sample, Rhodes neviem ale som s nimi veeeelmi spokojny.

Haha, pozeram to video, switchne zvuk na Rhodes a klavesak povie, it's really close, a totalne iny zvuk a stereopriestor, to su magori. Vidno ako na neho Eric tlaci, ako to moze povedat po troch sekundach?

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

Možná už to testoval před natáčením? :-) ... Jinak Kiefer je jeden z mých top oblíbených klávesáků, co se týče aranží, ale také v práci s rytmem ...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Nepoznam ho, ale ocividne vie hrat na Rhodes perfektne, ja nie som az taky dobry hrac tak mi staci aj Forte :)

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

MDudas píše:
24 říj 2024 01:59
Keby tak Kurzweil zacal spolupracovat s niekym ako Spectrasonic.
Hned prvy nastroj - Rhodes. Vobec ho nemam rad, ale toto je akusticka pasia:
Právě že Spectrasonic velmi silně vytvářel zvuky pro K2 ŕadu , nujžádanější sampl CD pro Kurzweil byla Distorted reality

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ja pouzivam Rhodes piano casto, nemam vela skladieb, kde ho mam ako solo nastroj, ale velmi casto zacinam prave s nim a potom pridam dalsie.

https://martindemsky.bandcamp.com/track ... -butterfly

Tu mam jednu skladbu, kde je iba on, trocha ma kopla muza a pacil sa mi zvuk, no tento.je z native instruments electric piano, taky co ma mierne tremolo mam problem najst, a to mam vo Forte snad 50 programov. Trocha mi pripominal skladbu Rêve od Vangelisa. Tak skusim si nejaky upravit ked bude cas.

Inak som pomerne hrdy, ze toto som nahral nahodne na jeden take bez pripravy, ziadna kompozicia len zapnes a ides :-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

demsky píše:
24 říj 2024 06:12
Haha, pozeram to video, switchne zvuk na Rhodes a klavesak povie, it's really close, a totalne iny zvuk a stereopriestor, to su magori. Vidno ako na neho Eric tlaci, ako to moze povedat po troch sekundach?
Predpokladam, ze ten klavesak to pocuje inak - oni simulaciu z notebooku (ak som to spravne pochopil) pustaju naspat do toho Rhodesu - t.j. vyuziju zosilovac a repro, ale zdroj zvuku je digital Spectrasonic.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ano, preto aby som mal autenticky Rhodes, tak si ho kupim, aby som mohol pustat z notebooku software, cez line-in vstup :-)

nunu

Příspěvek od nunu »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

MDudas píše:
26 říj 2024 02:34
Na vysvětlení existuje poučka: Kšeft je věc posvátná

Odpovědět