Kurzweil PC4
Re: Kurzweil PC4
Ahoj, chtel bych se zeptat jak resite zvuky v KB3 modu kdyz nesedi nevim jak to rict, spektralne. Mam na mysli ze bych ten zvuk potreboval frekvencne vys ale kdyz to chytnu o oktavu vys je to uz moc upistene. Chtel jsem vcera udelat multi ze dvou kb3 zvuku, ale smolik pacholik. To je hooodne blbe, hodilo by se mi to i za cenu snizeni polyfonie... Sice jsem to trochu nahonil pridanim dalsich dvou vrstev co nejsou kb3 ale uplne nadseny z toho nejsem.
Dokazali by jste mne jeste navest kde bych dokazal zmenit rychlost rotace otaceni v kb3 v slow mode? Chtel bych to lehce prizpusobit v programu 126 Late Nighter.
Dokazali by jste mne jeste navest kde bych dokazal zmenit rychlost rotace otaceni v kb3 v slow mode? Chtel bych to lehce prizpusobit v programu 126 Late Nighter.
Pár poznámok:
- na výšky skús EQ
- dve KB3 nedáš spolu. Softwarovo to Kurzweily nevedia.
- skús VAST tonewheel, tam si vieš jednotlivé stopy upraviť ako potrebuješ
- rýchlosť rotácie - musíš si upraviť ten efekt. KB3a alebo KB3b. Neviem, v ktorom sa to nastavuje. Ale bacha, je tan milión parametrov
- na výšky skús EQ
- dve KB3 nedáš spolu. Softwarovo to Kurzweily nevedia.
- skús VAST tonewheel, tam si vieš jednotlivé stopy upraviť ako potrebuješ
- rýchlosť rotácie - musíš si upraviť ten efekt. KB3a alebo KB3b. Neviem, v ktorom sa to nastavuje. Ale bacha, je tan milión parametrov

Pokud chceš frekvenčně výš KB3 tak prostě vytáhni nahoru stáhnout u něj hlasitost) basový registr , t.j.ten levý
Toto ti mozu vyrabat aj tvoje reproduktory. Repro za bezne ceny nikdy nemaju plochu frekv. krivku. Porovnaval si to napr. so sluchatkami ?
Rieseni je podla mna ten EQ, co pise Benqo. Mozno aj nejaky parametricky s posunom pasma pozdlz klaviatury...

Pise, ze je to upistene - su to skor nejake vyssie stredy ...
Ked sa mi na Fortecku zda, ze niektore zvuky su malo stavnate, tak zapnem master equalizer a compressor, vidim ze ho ma aj PC4, tak si ho zapni a skus vytunovat zvuk, ja som s tymto okamzitym riesenim velmi spokojny, fakt to pomaha.
S tym eq na stredy sa da browsovat po strednom pasme, takze sa da rychlo zistit, ktory boost na pasmo sa hodi na aktualny zvuk.
Kludne aj vypeckuj kompresor a uz neviem ci modulacne kolecko alebo slider ma aj taku dirtyness, trocha skresluje zvuk alebo pridava overdrive, treba poskusat.
S tym eq na stredy sa da browsovat po strednom pasme, takze sa da rychlo zistit, ktory boost na pasmo sa hodi na aktualny zvuk.
Kludne aj vypeckuj kompresor a uz neviem ci modulacne kolecko alebo slider ma aj taku dirtyness, trocha skresluje zvuk alebo pridava overdrive, treba poskusat.
Pozri toto video, tam tak základne upravuje Leslie efekt:
Nakonec jsem ten zvuk spachtil vcera kdyz jsem hledal z ceho bych to uvaril. Neni teda fakt nic moc, ale v noci se mi zdalo ze je to alespon vstrebatelne. Pouzil jsem dva stejne zvuky nekde kde jsou 88440000, neberte mne doslova, potreboval jsem takovy klidny nenasilny organ co si jen tak lehce zije svym zivotem a ze jich tam teda moc takovych nemam. Druhy jsem posunul o oktavu, upravil rozsah na klapkach a snizil hlasitost. Vysledek se mi zdal takovy ze je to neni uplne marne, je to blizko, ale neni to tak ze kdyz zazni prvni akord tak se mi okamzite vybavi song z ktereho je. Nemam zvukovku, bych to postnul... Nyni jsem na tom tak ze kdyz pustim origo komplet song vhodne nastavim hlasitost a hraju do toho tak to je dobre, zapada to tam a nebudi moc velke pohorseni. Jenze je tu velke ale, az ten origo zvuk zmizi muze to byt citelny pruser...
MDudas - neboj, nejsem uplny idiot -)))) Mam to nyni tak ze z telefonu mne to jde pres BT do mixu, na dalsi dva kanaly mi jdou klapky a sup do sluchatkoveho zesilovace a mam HD650 coz je teda oproti kvalitnimu aparatu hrozny srot, ale na toto dostacuje. EQ nepridam tolik protoze tam ty stezejni frekvence nejsou. Je to takove hodne napikacu kdyz tam toho uplne moc nehraje a ten podmaz co tam je tam padne jak prdel na hrnec a strasne moc dobre se to poji.
Benqo moc dekuju. Vsem Vam moc dekuju protoze si te pomoci fakt moc cenim.
EDIT. tak jsem to zkusil dnes a mam pro to jedinne slovo: DE LE TE... Musim to upect ze 126 Late Nighter. Ta by mne tam sedela asi nejlip a uplne bombasticke by bylo posunout druhy zvuk o dve oktavy jen na basovych klapkach. Jenze nejde...
MDudas - neboj, nejsem uplny idiot -)))) Mam to nyni tak ze z telefonu mne to jde pres BT do mixu, na dalsi dva kanaly mi jdou klapky a sup do sluchatkoveho zesilovace a mam HD650 coz je teda oproti kvalitnimu aparatu hrozny srot, ale na toto dostacuje. EQ nepridam tolik protoze tam ty stezejni frekvence nejsou. Je to takove hodne napikacu kdyz tam toho uplne moc nehraje a ten podmaz co tam je tam padne jak prdel na hrnec a strasne moc dobre se to poji.
Benqo moc dekuju. Vsem Vam moc dekuju protoze si te pomoci fakt moc cenim.
EDIT. tak jsem to zkusil dnes a mam pro to jedinne slovo: DE LE TE... Musim to upect ze 126 Late Nighter. Ta by mne tam sedela asi nejlip a uplne bombasticke by bylo posunout druhy zvuk o dve oktavy jen na basovych klapkach. Jenze nejde...
Víš, to je hlavně problém že neexistují nějaké databáze sdílených zvuků. To mají vyřešené snad jen Yamaha a Roland to míval. Mě hodně pomáhá toto, ale bohužel byli drazí a pro Forte už nedělali https://www.aos-pro.com/products/kurzweil-5/pc3k.html
Přesně tohle měl Kurzweil udělat pro své současné nástroje. Jinak ty výšky co ti tak scházejí, podobný pocit jsem měl u PC3 ale to stejné je u Korga. Přijde mi to že je to daň za omezené vnitřní zpracování 24 bitů/ 48KHz. Dnes kdejaký digitální mix, či zvukovka jsou k uživatelům vstřícnější, ale klávesy všeobecně nějak ustrnuli ..,
Přesně tohle měl Kurzweil udělat pro své současné nástroje. Jinak ty výšky co ti tak scházejí, podobný pocit jsem měl u PC3 ale to stejné je u Korga. Přijde mi to že je to daň za omezené vnitřní zpracování 24 bitů/ 48KHz. Dnes kdejaký digitální mix, či zvukovka jsou k uživatelům vstřícnější, ale klávesy všeobecně nějak ustrnuli ..,
Když to vytrhnu z kontextu - co je na formátu 24/48 ohledně výšek špatného?
P.
P.
Na PCM24/48 neni spatneho vubec nicm pouze velikost neni moc prijemna. Ale zase v dnesni dobe to rozhodne problem neni.
demsky - to je sice hezke, ale az na vyjimky to je takove nic moc ale jsou tam i paradni veci, co si budem, treba organ od Keyboardera je z ukazek super. Obrovska skoda je ze proste vydaji masinu a pak konec a co si neudelas sam tak nemas. Ja utratil par set eur za nejake zvuky, neco fajn, neco horsi no ale co jsem necekal ze trebas u Discovery PF Anthology budou chybet fraze sboru, to jsem za ty prachy fakt necekal... Pokud to neopravim, jinymi slovy nevysampluju a nedodam tak to moc pouzit nepujde. Nebo jsem tak blby ze neumim prijit na to jak je spustit, chybi mi myslim dve fraze. Kurzweil mel zamestnat cloveka co by delal zvuky a mel je na svych strankach prodavat. Samostatne a za malo, nebo za vic nebo za hodne klidne ve forme karty. No ale vsichni vime jak to je. Budu potrebovat velky church organ a smolik. Koupil bych nejake presety, nejsou. Nebo o nich nevim. Zaplatil bych za to abych mel klaviry jako ma forte, smolik. Stve mne to. Nevim jak treba ve forte, ale v pc4 a fast rottary u organu, no nevim, bleeeeeee. Nekdo to treba dokaze opravit, ja ne. Proste kurzweil je masina s velkym potencialem ale bez jakekoliv dalsi podpory. Jsem naprosto presvedceny ze kdyby ta podpora byla, za prachy, vydelali by majlant. Mozna vic nez co vydelaji na tom harware.
demsky - to je sice hezke, ale az na vyjimky to je takove nic moc ale jsou tam i paradni veci, co si budem, treba organ od Keyboardera je z ukazek super. Obrovska skoda je ze proste vydaji masinu a pak konec a co si neudelas sam tak nemas. Ja utratil par set eur za nejake zvuky, neco fajn, neco horsi no ale co jsem necekal ze trebas u Discovery PF Anthology budou chybet fraze sboru, to jsem za ty prachy fakt necekal... Pokud to neopravim, jinymi slovy nevysampluju a nedodam tak to moc pouzit nepujde. Nebo jsem tak blby ze neumim prijit na to jak je spustit, chybi mi myslim dve fraze. Kurzweil mel zamestnat cloveka co by delal zvuky a mel je na svych strankach prodavat. Samostatne a za malo, nebo za vic nebo za hodne klidne ve forme karty. No ale vsichni vime jak to je. Budu potrebovat velky church organ a smolik. Koupil bych nejake presety, nejsou. Nebo o nich nevim. Zaplatil bych za to abych mel klaviry jako ma forte, smolik. Stve mne to. Nevim jak treba ve forte, ale v pc4 a fast rottary u organu, no nevim, bleeeeeee. Nekdo to treba dokaze opravit, ja ne. Proste kurzweil je masina s velkym potencialem ale bez jakekoliv dalsi podpory. Jsem naprosto presvedceny ze kdyby ta podpora byla, za prachy, vydelali by majlant. Mozna vic nez co vydelaji na tom harware.
nunu – je tam sekcia Sounds Requests, ja tam sice nie som zaregistrovany, ale mozes skusit tam napisat, ze chces ten 126 Late Nighter ale s lepsim Rotary Speakrom
alebo co. Kostolny organ nejaky mam, uz neviem kde som ho stiahol, bud som ho importol z PC4 Programov, mozno bol v tam megapacku od Barb & Co., alebo niekto ho postol na Mastering VAST. Samozrejme, ze to nie je najlepsi program na svete, ale na take vseobecne hranie celkom pohoda. Nebud taky narocny, valna vacsina Programov z PC4 alebo z Forte su fakt vymakane.

Church organ mám z reálnych samplov

Už som ho dávno chcel postnúť na Facebook PC4, ale stále by som tam niečo vylepšoval, a na to nemám čas.
Tento: Odtiaľto (oficiálne, s povolením autora)
https://www.jeuxdorgues.com/jeux-d-orgu ... r-mockers/
Ono by bolo super, keby Kurzweily vedeli importovať SF2/SFZ.
Zatim diky panove, ja se s tim musim nejak poprat. Netvrdim ze v PC4 nejsou paradni zvuky, jsou a ve Forte budou jeste vyzivnejsi, a jsem naprosto presvedceny o tom ze PC4 je hodne nadupana masina a je tam hned v zakladu fakt hafo zvuku pasujicich do coveru jak prdel na hrnec, proste fakt moc dobre, co si budem povidat, je to taky tim ze stare kacka byly oproti konkurenci o parnik dal a tudiz byly taky hojne vyuzivane. Ale treba kdyz jsem nakousl ty organy, straslive moc toho zvuku dela FX jednotka. A ve chvili kdy potrebuju jeste mene zkresleni nez je minimum a pomalejsi rotor ve slow jsem v kelu protoze to uz je slozite. Az prijede zetak tak se s tim nejak zkusim poprat.
Při reálné hře v kapele to nevnímáš a nepoznáš to. Jenže pokud máš srovnání s originálem nebo lepším formátem, pokud máš sluch který je vycvičený na detail tak náš stále pocit že to není ono
Co se nabídky zvuků týče, kdysi probíhala jednání kterých se účastnil i pan Sýkorovský z AOS co jsem uváděl odkaz. Prostě se jednalo o tom, že by Kurzweil vykoupil důležité zvuky od důležitých výrobců zvuků. Když už bylo skoro vše domluvené tak to Korejci shodili ze stolu, že je zajímají jen klavíry. Současná situace je jen výsledkem tohoto rozhodnutí