Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
pavlii
Moderátor

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od pavlii »

Mno...já si furt nemyslím, že problém výšek bude v daném případě problém formátu, ale nebudeme tady hejtit a klidně se spokojím třeba s tím, že to tvrdím proto, že (nejen) já to nepoznám :-D výrazně větší roli tu podle mého bude hrát ten způsob nasamplování jako takový. Prostě JAK je to udělané. A ne v jakém formátu.

Ale byla to jen odbočka, těžiště tématu je jinde :-)

P.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Ono se vedou diskuze jakou cestou jít i u zvukařů, každopádně formát 16-24 bitů/48KHz je dávno překonaný formát. To se používalo před 20 lety

nunu

Příspěvek od nunu »

Nase kurweily ale jedou jen v 16 bitech ne?

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

No právě, i K2661 byla 18bitů/196 vnitřně , ven měla pseudo 24bytů/48 kHz. Pokud vytáhnu zvuk z ADATu tak stále zní dobře. Ale od PC řad , aby udělali větší polyfonii tak to ještě snížili. V dnešní době nepochopitelné …

nunu

Příspěvek od nunu »

To moc dobre znam, ja taky mel k25 i k26 pres aes do externiho prevodniku a v tu chvili to byl uplne jiny stroj... Ale to jen ukazuje na to jak mizerne udelana byla ta DA cast. Osazene operaky v analogove casti byly pokud mne pamet neklame TL072 coz je proste hnuj toho nejvetsiho kalibru... A jak ty k2500 s nema hraly -))) Dneska mas zvukovku do ktere to zenes radove lepsi, proto je i ten zvuk lepsi z toho adatu. Taky si vzpominam ze jsem parkrat k2661 mel a znelo to mnohem hur nez k2600.

K tem bitum je uplne jedno a zcela nepodstatne kolik bitu zvlada zarizeni. Dulezite je kolik ma vzorek a jeho interni zpracovani. Dejme tomu ze vzorek ma 16bitu ale dojde nekde po ceste k jeho zeslabeni, ztiseni, utlumu, v tu chvili uz z tech 16bitu muze byt klidne 12bitu no a uz je to fuj. To se jeste znasobi osekanym hardverovym pojetim analogove casti a jsme doma, lezou z toho srajdy.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Víš, většina zvuků co používám není programovaná ze samplů, ale z vln jako na skutečném synthu, ty právě mám od pana Sykorovskeho. Na zvuky ze samplu mám Korg Triton a budu ho nahrazovat Korg Krome. Ale i tam to není žádná hitparáda stejně jako si lidi stěžují na Kronose.

Dobře nahrát samply je prostě problém a vůbec se tomu nedivím. Přístup hudebníků …, prostě z toho mají spíš prdel a něco těm firmám nahraji …

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Skor mi pride problem, ze firmy ako Chicken systems, ktory vyvinuli Translator a Kurzweil Creator nedotiahli ten software do konca, inak by kvantum kvalitnych kniznic zo SoundFontov ale aj NI Kontaktu isli skonvertovat bez chyb. Este ostava skusit AWave. V Kontakte mam kvantum veci, ktore by som rad hodil do Kurzweila, ale som rad ze su aspon v Logicu, kedze ho mam ako AudioUnit Kontaktu.

Btw tento organ je zadarmo a je fakt super:
https://www.samplephonics.com/products/ ... hall-organ
Naposledy upravil(a) demsky dne 17 bře 2025 06:27, celkem upraveno 1 x.

nunu

Příspěvek od nunu »

Martine ale tam je jeden zasadni kurewskyvelkybrutalnirozdil, oni maji lidi co to UMI dokonale programovat. Opravdu si nemyslim ze hraji na tovatni programy... A kdyz jsme u tech B3 do bigbitu, tak je to tak ze jsou proste vyborne a fungujou perfektne az na dilci malickosti, nejsem sam komu se ten fast rotor nelibi. Ale ja nerikam ze je to spatne, rikam ze se mi to nelibi. Ja osobne radim B3 na PC4 k tomu nejlepsimu co tam je.

Nemate nekdo zvuky z DX7 ? Vubec by mi nevadilo ji tam mit.

Ten organ je fakt super, to chci do PC4. Z VASTu, ne ze samplu...

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Awave loni vydala novou verzi, to jsou ale vše nízkonákladová řešení , takže nenačítají nejnovější formáty ( asi tam jsou autorská práva) Kurzweil to měl postavený na načítání formátů Roland a Akai. Nic z toho nyní není funkční pro nové zvuky.

Kurzweil drive načítal AKAI, vydával svoje zvuky, byla hromada firem co pro něj nabízela další zvuky. Tím že nedošlo k modernizaci na načítání zvuků 24 bitů se Kurzweil odřízl z tohoto trhu.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

To, ze sample nie su interne 24-bitove ma *erie najmenej, tych osem bitov hore/dole ma nezaujima (audio nahravam uz 24-bit/96 kHz do Logicu), Awave ma rovnako ako mal aj SoundForge batch processing, kde pri konverzii 24-bitovych samplov do Kurzweilovskych formatov to urcite da do 16-bit. Ked PC4 precita aj FOR a alebo PC3K formaty (PC4 format tam nevidim), tak by malo ist skonvertovat kadeco.

nunu: https://bobbyblues.recup.ch/yamaha_dx7/dx7_patches.html
Toto mam ja, DX7 "megapack"

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

nunu píše:
16 bře 2025 20:07
Ten organ je fakt super, to chci do PC4. Z VASTu, ne ze samplu...
Takýto zvuk bez samplov nespravíš :mrgreen:

nunu

Příspěvek od nunu »

Martine diky. Jestli umi pc4 format forte to nevim, uvadeji krz, k25, k26 a pc3. So puntiku s tebou souhlasim, mne ty bity v syntaku taky vubec netrapi. Ja zkousel akai pres awave a nejak jsem ho tam dostal, ale byl to porod, nacitalo to silene dlouho coz uplne nevadi, ale problemy se smyckama u nekterych samplu byly. Mozna i v tom akai. Mam doma hafo akaiu a nevidim v nich moc smysl v dnesni dobe virtualnich nastroju, dost veci tam je treba sampl na pul oktavy. V dobe kdy jsem mel od rolanda D20 to bylo bombovni, ale ted nechci rict ze vsechno je spatne, ale mnohe nenaplni ocekavani -)))

Benqo - ja to myslel v takove te vesele nalade, ne jako dogma -) Ovsem nic to nemeni na faktu ze by se mi to uvnitr kurzweila libilo.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

demsky píše:
17 bře 2025 10:01
…,,kde pri konverzii 24-bitovych samplov do Kurzweilovskych formatov to urcite da do 16-bit. Ked PC4 precita aj FOR a alebo PC3K formaty (PC4 format tam nevidim), tak by malo
Jenže při konverzi z 24 bitů ztratíš zasmyčkování a a dělat to znovu je šílená práce

nunu

Příspěvek od nunu »

Kluci nedari ze mi priradit switch 5 na parametr zone mute v multi. Jsem z toho takovy nejaky rozpacity protoze na zonach 1 - 4 to funguje ihned ''samo''. Kdyz zkopiruju nastaveni co je na switch 1-4 tak nic, pokud mu dam midi tusim 147 nebo 149 nepamatuju si to presne tak se proste pri mackani se nic nedeje a zona hraje stejne. Dokazete mne nekdo navest jak na to?

Odpovědět