Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Vla-sta
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Jedno zajímavé srovnání střední třídy, Kurzweil tam zastupuje piano SP6 a nevede si proti Yamaze a Korgovi špatně. PC4 tam z pochopitelných důvodů zatím nemůže být

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Hezké. První EP mi přišlo trochu přeefektované, hodně prostorové. Zato hammondky moc pěkné. Nejdůležitější je (pro mě) stejně dynamická odezva mezi klaviaturou a generátorem zvuku. Ale to přes video nejde :-)

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Ty efekdy jsou na SP6 podle mě oříšek v tom, že to prostě není dotažené. Hodně bude záležet na majiteli a na budoucích aktualizacích operačního systému. Ten nástroj bude dobrý, ale je nedotažený, vývojáři mají zřejmě plno práce s PC4 a na tohle není zatím čas a hlavně je to piano. Piánový zvuky má fakt dobrý ...

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Cena PC4 na Kytary.sk je 2116 Eur. Pocitam ze neskor pojde hore. Ocakavaju ho koncom tohto mesiaca. :mrgreen:
Screen Shot 08-05-19 at 08.23 AM.PNG
link https://kytary.sk/kurzweil-pc4/HN206814 ... gKpWPD_BwE

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Tak to sa oplatí kúpiť radšej od toho Taliana za 1750E, čo stále spamuje na fcbku :D
Ak je cena 1995USD, tak na evri je to cca 1800E.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Za tu cenu klávesy s čínskou klaviaturou? To jsme tedy dopadli ...., to je lepší si připlatit za Forte. Podle mě budou muset hodně slevit, aby si to lidi koupili

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

V tom videu dokonca padla chvala na klavesnicu. A tie zvuky su fakt dobre. Kurzweil :palec+:

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Ja si zo zvukov tazku hlavu nerobim. Urcite nie su horsie ako PC3, len su niektore ine. PC4 ma lepsie sample (nie vsetky) ako PC3 (mne ide napr. hlavne o piana) a ostatne veci si clovek moze loadnut z ostatnych modelov.
Inak co sa tyka zvukov pian v PC4, staci si vypocut ukazky Artisu (German D Grand) a Forte SE (German D Grand + C7).

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

To som si myslel aj ja. ALE podla zvuku! su lepsie spravene ako v spominanych modeloch. Ta polyfonia jednoducho spravila uplne iny zvuk! Mozno lepsi vysledok v spolupraci KSR z polyfoniou. To by znamenalo ze prave zvukovo bolo prekonane aj Forte!
Treba si poriadne vypocut piana v tej ukazke od Pianomana teraz maju krasny CVENG.
Ano a piano z Artisu - German D tam neni. To ma 128 MB. Podla mna ukrojit 128 MB z 2 GB nedava logiku. Tia piana German a Japanese su postavene na novych samploch 48kHz- a tie Artis este nemal. To Forte SE ..2 GB banka skor.
Urcite si budem chciet vyskusat PC4. Zacinam nad nou uvazovat. Este to chce recenziu :mrgreen:

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Jako, až na tu cenu to vypadá na příjemné překvapení. Samozřejmě těžiště tohohle modelu by měla být automatizace. Proto tam top piana nemusí být, i ty co tam jsou zní dobře. Spíš mě mate velká sterilita jednotlivých zvuků, jako by vše bylo směrované na sequencer. Já osobně jsem z toho nesvůj. Otázka je, jak s tou automatizaci pochodí proti konkurenci. Cena se podle mě časem sníží, oni potřebuji prodat PC3 a pak by mohli být i nástupci další.... s většími pamětmi, jinými klavesnicemi. Bude ale záležet na prodejích asi

Jinak Kytary.cz PC4 - Očekáváme 31.8.2019

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

vidim tam pokrok ale nejak ma to nenadchyna :shock: a uz vobec nie za tie prachy...

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Reakce jednoho z nových majitelů PC4 v USA: "PC4's sounds is always Kurzweil's style, one problem is, all piano sound's Decay is very fast, for example, play a Cmaj7 in C4-C5, about 7s later, you can hear nothing....too fast...."

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Odpovědět