Kurzweil PC4
Re: Kurzweil PC4
Jedno zajímavé srovnání střední třídy, Kurzweil tam zastupuje piano SP6 a nevede si proti Yamaze a Korgovi špatně. PC4 tam z pochopitelných důvodů zatím nemůže být
Hezké. První EP mi přišlo trochu přeefektované, hodně prostorové. Zato hammondky moc pěkné. Nejdůležitější je (pro mě) stejně dynamická odezva mezi klaviaturou a generátorem zvuku. Ale to přes video nejde 

Ty efekdy jsou na SP6 podle mě oříšek v tom, že to prostě není dotažené. Hodně bude záležet na majiteli a na budoucích aktualizacích operačního systému. Ten nástroj bude dobrý, ale je nedotažený, vývojáři mají zřejmě plno práce s PC4 a na tohle není zatím čas a hlavně je to piano. Piánový zvuky má fakt dobrý ...
Cena PC4 na Kytary.sk je 2116 Eur. Pocitam ze neskor pojde hore. Ocakavaju ho koncom tohto mesiaca.
link https://kytary.sk/kurzweil-pc4/HN206814 ... gKpWPD_BwE

Tak to sa oplatí kúpiť radšej od toho Taliana za 1750E, čo stále spamuje na fcbku 
Ak je cena 1995USD, tak na evri je to cca 1800E.

Ak je cena 1995USD, tak na evri je to cca 1800E.
Za tu cenu klávesy s čínskou klaviaturou? To jsme tedy dopadli ...., to je lepší si připlatit za Forte. Podle mě budou muset hodně slevit, aby si to lidi koupili
Ja si zo zvukov tazku hlavu nerobim. Urcite nie su horsie ako PC3, len su niektore ine. PC4 ma lepsie sample (nie vsetky) ako PC3 (mne ide napr. hlavne o piana) a ostatne veci si clovek moze loadnut z ostatnych modelov.
Inak co sa tyka zvukov pian v PC4, staci si vypocut ukazky Artisu (German D Grand) a Forte SE (German D Grand + C7).
Inak co sa tyka zvukov pian v PC4, staci si vypocut ukazky Artisu (German D Grand) a Forte SE (German D Grand + C7).
To som si myslel aj ja. ALE podla zvuku! su lepsie spravene ako v spominanych modeloch. Ta polyfonia jednoducho spravila uplne iny zvuk! Mozno lepsi vysledok v spolupraci KSR z polyfoniou. To by znamenalo ze prave zvukovo bolo prekonane aj Forte!
Treba si poriadne vypocut piana v tej ukazke od Pianomana teraz maju krasny CVENG.
Ano a piano z Artisu - German D tam neni. To ma 128 MB. Podla mna ukrojit 128 MB z 2 GB nedava logiku. Tia piana German a Japanese su postavene na novych samploch 48kHz- a tie Artis este nemal. To Forte SE ..2 GB banka skor.
Urcite si budem chciet vyskusat PC4. Zacinam nad nou uvazovat. Este to chce recenziu
Treba si poriadne vypocut piana v tej ukazke od Pianomana teraz maju krasny CVENG.
Ano a piano z Artisu - German D tam neni. To ma 128 MB. Podla mna ukrojit 128 MB z 2 GB nedava logiku. Tia piana German a Japanese su postavene na novych samploch 48kHz- a tie Artis este nemal. To Forte SE ..2 GB banka skor.
Urcite si budem chciet vyskusat PC4. Zacinam nad nou uvazovat. Este to chce recenziu

Jako, až na tu cenu to vypadá na příjemné překvapení. Samozřejmě těžiště tohohle modelu by měla být automatizace. Proto tam top piana nemusí být, i ty co tam jsou zní dobře. Spíš mě mate velká sterilita jednotlivých zvuků, jako by vše bylo směrované na sequencer. Já osobně jsem z toho nesvůj. Otázka je, jak s tou automatizaci pochodí proti konkurenci. Cena se podle mě časem sníží, oni potřebuji prodat PC3 a pak by mohli být i nástupci další.... s většími pamětmi, jinými klavesnicemi. Bude ale záležet na prodejích asi
Jinak Kytary.cz PC4 - Očekáváme 31.8.2019
Jinak Kytary.cz PC4 - Očekáváme 31.8.2019
vidim tam pokrok ale nejak ma to nenadchyna
a uz vobec nie za tie prachy...

Reakce jednoho z nových majitelů PC4 v USA: "PC4's sounds is always Kurzweil's style, one problem is, all piano sound's Decay is very fast, for example, play a Cmaj7 in C4-C5, about 7s later, you can hear nothing....too fast...."
Clavinet sound